URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Februarie 2021, 09:13

Ungaria acuză România de poluare: Covoare de deșeuri din plastic, duse de ape peste graniță în țara vecină

Ungaria acuză România de poluare: Covoare de deșeuri din plastic, duse de ape peste graniță în țara vecină foto: Getty Images
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Inundaţiile din ultimele zile trimit din România în Ungaria adevărate covoare de deşeuri de plastic, au anunţat autorităţile ungare, subliniind că situaţia se întâmplă şi în Ucraina, în pofida solicitărilor anterioare făcute celor doi vecini din amonte de a stopa poluarea.

Potrivit Agerpres, la sfârşitul săptămânii trecute, fenomenul s-a petrecut din nou, iar conform purtătoarei de cuvânt a Direcţiei pentru gestionarea apelor din Ungaria, Gabriella Siklos, până luni, unităţile de eliminare a deşeurilor plutitoare au îndepărtat nu mai puţin de 500 de metri cubi de deşeuri de pe râurile Tisa şi Someş.

Inginerul Gabor Molnar, din cadrul aceleiaşi Direcţii, a explicat că PET-urile ajung în apele Tisei din Ucraina şi pe râul Someş care curge din România, precizând că deşeurile sunt numărate de colegii săi situaţi în amonte, la intrarea în Ungaria. "La Tivadar (un sat de pe Tisa), 50-70 de sticle ajung în continuare în fiecare minut, iar cifre similare sunt pe râul Someş", a declarat Molnar.

Inginerul a mai arătat că o mare parte din resturile care curg în aval sunt materiale organice luate de ape la creşterea nivelului râurilor. Dar, pe lângă sticlele şi ambalajele din plastic, au fost găsite inclusiv deşeuri menajere, papuci, ba chiar televizoare.

Deşeurile plutitoare aduse de ape la graniţa Ungariei zilele trecute au impus desfăşurarea echipelor însărcinate cu eliminarea acestora pentru a şasea oară în ultimul an şi jumătate, a mai precizat Gabriella Siklos. Potrivit ei, această cantitate de deşeuri a fost similară cu cea din cazurile anterioare.

Agerpres mai aminteşte că în luna iulie a anului trecut, preşedintele Ungariei, Janos Ader, a solicitat Ucrainei şi României să stopeze poluarea celor două râuri importante care curg pe teritoriul Ungariei după ce inundaţiile au provocat "covoare murdare" din sticle de plastic de la vecinii săi, notează Reuters. Ader a cerut celor doi şefi de stat să le solicite autorităţilor din ţările lor să rezolve problema.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Adler i-a cerut lui Johannis ...
... care i-a răspuns de la o zi la alta, printr-o înșiruire de factori liberali ce fac "România Normală" să pară de domeniul trecutului !?!
Postat 09 Februarie 2021, 14:19 de CrisDumi
!?
zona Splaiul Crisanei e plina de gunoaie, saci cu cutii de bere aruncati de pe mal, dovada ca educatia prin amenda nu functioneaza.
Postat 09 Februarie 2021, 10:52 de User anonimizat
!?
apele nu apartin de primarii, altfel cea mai minunata din galaxie s-ar face de cacao la cum arata Crisul prin minunatul oras.
Postat 09 Februarie 2021, 10:47 de User anonimizat
Alo UDeMeReu
Alo 21 de primari UDMR, parca voi nu vreti sa va curatati ocoalele, nu vedeţi ca si neamurile rad de voi
Postat 09 Februarie 2021, 10:10 de Sandu2100
Rusinos...
Ce sa mai zici?!? Desi, vad ca nu e amintit decat Somesul, ceea ce ar trebui sa ii puna pe ganduri pe satmareni...
Postat 09 Februarie 2021, 09:30 de Ioan75
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON