URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2021, 10:15

Unde ieșim săptămâna asta în Oradea: Ziua și spectacolul de teatru!

Unde ieșim săptămâna asta în Oradea: Ziua și spectacolul de teatru! Spectacolul "Avalanşa" se joacă sâmbătă, 6 februarie, de la ora 19 (foto: Remus Toderici)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAM 1 - 7 FEBRUARIE

EVENIMENTE

Ladies Class, curs de dans gratuit pentru doamne și domnișoare +30 ani, marți, ora 19, Now Dance

TEATRUL REGINA MARIA

O poveste foarte simplă, de Maria Lado, regia Elvira Rîmbu, luni și marți, ora 19, Sala Arcadia

ImProductivii, spectacol de improvizație cu actori ai Teatrului Regina Maria, miercuri, ora 19, Sala Arcadia

Variațiuni enigmatice, de Éric-Emmanuel Schmitt, regia Elvira Rîmbu, joi, ora 19, Sala Arcadia

Avalanșa, de Tuncer Cücenoğlu, regia Petru Vutcărău, sâmbătă, ora 19, Sala Mare

Trei femei înalte, de Edward Albee, regia Diana Păcurar, duminică, ora 19, Sala Arcadia

Povești populare rusești, regia Igor Lungu, duminică, orele 10 și 12, Sala Arcadia

TEATRUL SZIGLIGETI

Anotimpuri, marți și miercuri, ora 11, Scena Arcadia

Copacul care se înălța până la cer, sâmbătă, ora 17, Scena Arcadia

Floare de mină, de Szekely Csaba, sâmbătă, ora 19, Studio Szigligeti

Cabaret 120, duminică, ora 17, Sala Mare

FILARMONICA DE STAT

The American Dream - concert simfonic susținut de Ansamblul de suflători al Filarmonicii, dirijor Lorenzo Moroni. Piese celebre de Leonard Bernstein, John Philip Sousa, Scott Joplin, Frank Sinatra, Vlad Kabec, Ted Ricketts, John Kander, Jean Treves, Henry Gass, Karel Kokelaar. Joi, ora 19, Sala Enescu-Bartok


EXPOZIŢII

MUZEUL ŢĂRII CRIŞURILOR ORADEA - COMPLEX MUZEAL

- expoziția de tarantule vii „The Taranterra Project”, în parteneriat cu colecționarii Andrei Lazăr și Bogdan Biris (până în iunie 2021)

- expoziția Arhimede și invențiile sale

- expoziția permanentă de Științele Naturii

- expoziția permanentă de Arheologie și Istorie

- Lapidariul

- Vivariul

- expoziția Muzeului Memorial „Aurel Lazăr”: Bihorul... la spargerea lumii (12 octombrie 1918-20 aprilie 1919)”

MUZEUL ORAŞULUI ORADEA – COMPLEX CULTURAL

Expoziții temporare

- expoziția internațională a Fotoreporterilor din Oradea și Debrețin, vernisaj vineri, ora 16, Galeria Euro Foto Art (până în 4 martie)

- expoziția de artă fotografică „Through my eyes”/„Prin ochii mei”, 50 de fotografii alb-negru și color realizate de Nicoleta Păunaș (Târgoviște), Galeria „Ștefan Vilidár István” (până în 12 februarie)

- expoziția de sculptură monumentală și obiect „Lux aeterna” a artistului Dumitru Radu, în parteneriat cu Episcopia Greco-Catolică Oradea și Asociația Culturală Pictor Octavian Smigelschi (până în 30 aprilie)

- Salonul Internațional Maghiar, ediția a XIX-a, sala Colecției de Tehnică și Artă Fotografică „Ștefan Tóth István” (până joi)

- expoziția „Jandarmeria Română 1850 - 2020" (până în 28 martie 2021)

- expoziția „Kabuki. Stampe japoneze. Ukiyo – E – Japonese theatre prints”, 110 stampe japoneze realizate în sec. XVII-XIX, imagini ale actorilor și scene de teatru kabuki semnate de peste 27 de artiști (Colecția privată avocat George Șerban) (până în 30 martie 2021)

- expoziția „Bucătăria medievală – Răsfăț culinar la curtea principilor Transilvaniei”, evoluția veselei și tacâmurilor folosite în spațiul european, între perioada medievală și cea modernă

- „Olfactiv - Mirodenii, răşini, parfumuri şi miresme. Din Antichitate până în Epoca Modernă”

- „Invențiile Evului Mediu. Leonardo da Vinci - apă, vânt și foc", expoziție interactivă în cadrul conceptului MoO Kids - Muzeul Copiilor

- „O prietenie regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”, obiecte, documente și fotografii

- „Matia Corvin – Viaţa la Curtea Regală”, expoziţie interactivă, figurine tridimensionale, efecte vizuale şi sonore, jocuri şi jucării medievale, scene tematice

- „50 de ani de grafică românească – 1970-2020”, expoziţie de artă contemporană românească

- expoziţia „100 de ani de la vizita Familiei Regale la Oradea”

Expoziţii permanente

- Discoteca anilor ’70-’80; expoziţia închinată Primului Război Mondial şi lui Traian Moşoiu; Evoluţia oraşului Oradea în regimul comunist (1945-1989), Istoria fotografiei orădene; Biserici în palat - cercetări arheologice în Palatul Princiar; expoziţiile cultelor religioase; Sala cu Grifoni; Lapidarium; Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară; Renaștere prin restaurare

Secții muzeale

- Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea, Sinagoga Ortodoxă Aachvas Rein: istoria comunității evreiești din Oradea, documente, fotografii, pietre de litografie ale familiei Sonnenfeld, obiecte şi cărţi de cult, ororile Holocaustului

- Casa Darvas La Roche – Muzeu Art Nouveau: expoziții dedicate interioarelor de case, decoraţii şi obiecte din „La Belle Époque”, video mapping, panou interactiv, expoziţia Muzeului Parfumului din Bucureşti


CINEMA PALACE

Recomandări

Motherless BrooklynMotherless Brooklyn

Plasată în New Yorkul anilor '50, acțiunea filmului urmărește povestea unui detectiv particular afectat de sindromul Tourette, Lionel Essrog (Edward Norton), care încearcă să dezlege misterul asasinării mentorului și singurului său prieten, Frank Minna (Bruce Willis). Motherless Brooklyn s-a aflat printre cele 42 de filme cotate de Hollywood Reporter ca având reale șanse să strângă mai multe nominalizări și premii. Totuși, pelicula s-a ales doar cu o nominalizare: Globul de Aur pentru cea mai bună coloană sonoră - Daniel Pemberton.

Regia: Edward Norton

Cu: Edward Norton, Bruce Willis, Gugu Mbatha-Raw, Willem Dafoe, Alec Baldwin

JumanjiJumanji: The Next Level

Grupul celor patru tineri revine - Spencer, Bethany, Fridge şi Martha. Ei sunt acum studenţi la colegiu şi se întorc la Brantford în vacanţă. Fiecare dintre ei trece prin această etapă a vieţii într-un mod diferit. Unii se străduiesc, iar alţii se adaptează mai greu vieţii de după jocul prin care au trecut. Întregul eşalon al avatarurilor a revenit, chiar dacă acestea pot avea oarecare modificări. Întrucât jocul a fost spart la finalul producţiei anterioare şi nu mai funcţionează normal, orice schimbare e posibilă...

Regia: Jake Kasdan

Cu: Karen Gillan, Dwayne Johnson, Madison Iseman, Kevin Hart, Awkwafina, Jack Black

Program

Motherless Brooklyn premieră, miercuri 18.45

Scoob! miercuri 16.25, 17.25

After We Collided miercuri 17.25

Bad Boys for Life miercuri 19.05

Honest Thief miercuri 17, 19.25

Jumanji miercuri 16.30

Tenet miercuri 18.20

The New Mutants miercuri 19.35

The War with Grandpa miercuri 17.40, 19.40

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON