URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2020, 09:51

Unde ieșim săptămâna asta, în Oradea: Stand up Comedy, spectacol de improvizație, Pilates, Yoga, Thai-Chi și meditație

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAM 6-12 IULIE 2020

EVENIMENTE

Stand up Comedy „În aer liber”, cu Dan Badea şi Bogdan Mălăele, marţi, ora 19, ERA Park (parcare) (preţ 70 lei)

Impro Patzan Show, spectacol de improvizație cu Patzanii: Eugen, Ioana, Andrei, Calița, Giorgi, David și Alin, sâmbătă, ora 19, Studio Act (Crinului 2) (preţ 25 lei)

Spine Balace, relaxarea spatelui şi a coloanei prin combinaţie de elemente Pilates, Yoga şi Thai-Chi, marţi, ora 19, Parcul Brătianu

Disconnect to Reconnect, yoga și meditație, marți, ora 19, insulița de la Hanul Pescarilor (preţ 20 lei)

TEATRUL REGINA MARIA

Îndrăgostiţii din Ancona, de Vajda Katalin, regia artistică Andrei Mihalache, joi, ora 20, Cetatea Oradea

TEATRUL SZIGLIGETI

Floare de mină, de Székely Csaba, regie Hunyadi Istvan, a 50-a reprezentaţie, sâmbătă, ora 20.30, Cetatea Oradea

FILARMONICA DE STAT

Concert simfonic în aer liber. Program: Concert pentru oboi şi orchestră în Do major, K.314, de W. A. Mozart, şi Serenada nr. 2 în La major, op. 16, de J. Brahms. Dirijor Jankó Zsolt, solist Gáti Sándor - oboi, joi, ora 19.30, curtea Bazilicii Romano-Catolice

EXPOZIŢII

GALERIA EURO FOTO ART

- expoziția de grup „Next Life”, 90 de fotografii realizate de artistul fotograf Sergey Majorov și 11 picturi realizate de Tatiana Pyaterneva (până în 23 iulie)

MUZEUL ORAŞULUI ORADEA – COMPLEX CULTURAL

- România mioritică”, expoziția personală a artistei fotograf Camelia Iordache, sala ”Ștefan Tóth István” (până în 21 iulie)

- Iele world, expoziție de artă textilă

- expoziţia „Evadarea”, 50 de creații ale artistei fotograf Monica Marton, sala „Ștefan Vilidar István” (până joi)

- „Olfactiv - Mirodenii, răşini, parfumuri şi miresme. Din Antichitate până în Epoca Modernă”

- „Invențiile Evului Mediu. Leonardo da Vinci - apă, vânt și foc", expoziție interactivă în cadrul conceptului MoO Kids - Muzeul Copiilor

- „O prietenie regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”, obiecte, documente și fotografii

- „Matia Corvin – Viaţa la Curtea Regală”, expoziţie interactivă, figurine tridimensionale, efecte vizuale şi sonore, jocuri şi jucării medievale, scene tematice

- Arta de a dărui. Picasso, Matisse, Dali și Klimt

- „50 de ani de grafică românească – 1970-2020”, expoziţie de artă contemporană românească

- expoziţia „100 de ani de la vizita Familiei Regale la Oradea”

- expoziţii permanente: „Discoteca anilor ’70-’80”; expoziţia închinată Primului Război Mondial şi lui Traian Moşoiu; „Evoluţia oraşului Oradea în regimul comunist (1945-1989)”, Istoria fotografiei orădene; Biserici în palat - cercetări arheologice în Palatul Princiar; expoziţiile cultelor religioase; Sala cu Grifoni; Lapidarium; „Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară”; „Renaștere prin restaurare”

- Muzeul Pâinii

- Memorialul „Rezistență și Represiune în Bihor”, dedicat în exclusivitate memoriei foştilor deţinuţi politic care au îndurat ororile Gulagului comunist (subsolul corpului K)

- Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea, Sinagoga Ortodoxă Aachvas Rein: istoria comunității evreiești din Oradea, documente, fotografii, pietre de litografie ale familiei Sonnenfeld, obiecte şi cărţi de cult, ororile Holocaustului, informaţii referitoare la Tereza Mozes, ediţii ale jurnalului scris de Eva Heyman „Vreau să trăiesc”

MUZEUL ŢĂRII CRIŞURILOR ORADEA - COMPLEX MUZEAL

- expoziţia de creaţii plastice „Oul de Paşte”, 59 de lucrări realizate de copii cu vârste între 5 și 14 ani

- expoziția Que Viva Picasso!, 120 de litografii și heliogravuri inspirate de Pablo Picasso

- expoziția Obiecte recuperate. Achizițiile Muzeului Țării Crișurilor între 2014 și 2019

- expoziţia Artişti plastici orădeni din perioada interbelică

- expoziţia Donaţia Iosif Fekete

- Vivariul

- expoziția Muzeului Memorial „Aurel Lazăr”: Bihorul „... la spargerea lumii” (12 octombrie 1918-20 aprilie 1919)

- expoziția Muzeului Memorial „Ady Endre”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON