URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2021, 11:04

Unde ieșim săptămâna asta în Oradea: Lista spectacolelor, expozițiilor și filmelor din oraș

Unde ieșim săptămâna asta în Oradea: Lista spectacolelor, expozițiilor și filmelor din oraș Spectacolul "Moştenirea norocului" (credit foto: Ovi D. Pop)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PROGRAM 15-21 FEBRUARIE

TEATRUL REGINA MARIA

Șarpele în iarbă, de Alan Ayckbourn, regia Sebastian Lupu, premieră vineri și duminică, ora 19, Sala Arcadia

Moștenirea norocului, de Thanasis Papathanasiou și Mihalis Reppas, regia: Radu Nichifor, sâmbătă, ora 18, Sala Mare

Omuleț, regia Delia Gavlițchi, duminică, orele 10 și 12, Sala Arcadia

TEATRUL SZIGLIGETI

Copacul care se înălța până la cer, marți, orele 10 și 12, Sala Arcadia

Vuk, de Fekete Istvan, miercuri, oreke 16.30 și 19, Sala Mare

Janos Viteazul, spectacol de teatru-dans, joi, ora 19, Sala Mare

Undeva în Europa, de Des Laszlo, vineri, ora 18, Sala Mare

Joacă de copil, de O. Horvath Sari, vineri, sâmbătă, ora 19, Studio Szigligeti

Anotimpuri, sâmbătă, ora 17, Scena Arcadia

Cabaret 120, duminică, ora 17, Sala Mare

The Dark Knight of the Soul, duminică, ora 18, Studio Szigligeti

FILARMONICA DE STAT

Concert simfonic - program: Wolfgang Amadeus Mozart, Simfonia nr. 35 „Haffnerˮ în Re major, K 385, Franz Schubert, Simfonia a IV-a, „Tragicaˮ în do minor. Dirijor Alexandru Mija, joi, ora 19

EXPOZIŢII

MUZEUL ŢĂRII CRIŞURILOR ORADEA - COMPLEX MUZEAL

- expoziția de tarantule vii „The Taranterra Project”, în parteneriat cu colecționarii Andrei Lazăr și Bogdan Biris (până în iunie 2021)

- expoziția permanentă de Științele Naturii

- expoziția permanentă de Arheologie și Istorie

- Lapidariul

- Vivariul

- expoziția Muzeului Memorial „Aurel Lazăr”: Bihorul... la spargerea lumii (12 octombrie 1918-20 aprilie 1919)”

- expoziția Muzeului Memorial „Ady Endre”

MUZEUL ORAŞULUI ORADEA – COMPLEX CULTURAL

Expoziții temporare

- expoziția de examen „Așezământul meu”, 51 de fotografii realizate de 18 artiști din Voivodina (Serbia), Ținutul de sus (Slovacia), Partium, Transilvania (România), Transcarpatia (Ucraina) și Ungaria, absolvenți ai cursului online de tehnică și artă fotografică susținut gratuit de Ștefan Toth (până în 25 februarie)

- expoziția internațională a Fotoreporterilor din Oradea și Debrețin, Galeria Euro Foto Art (până în 5 martie)

- expoziția de sculptură monumentală și obiect „Lux aeterna” a artistului Dumitru Radu, în parteneriat cu Episcopia Greco-Catolică Oradea și Asociația Culturală Pictor Octavian Smigelschi (până în 30 aprilie)

- expoziția „Jandarmeria Română 1850 - 2020" (până în 28 martie 2021)

- expoziția „Kabuki. Stampe japoneze. Ukiyo – E – Japonese theatre prints”, 110 stampe japoneze realizate în sec. XVII-XIX, imagini ale actorilor și scene de teatru kabuki semnate de peste 27 de artiști (Colecția privată avocat George Șerban) (până în 30 martie 2021)

- expoziția „Bucătăria medievală – Răsfăț culinar la curtea principilor Transilvaniei”, evoluția veselei și tacâmurilor folosite în spațiul european, între perioada medievală și cea modernă

- „Olfactiv - Mirodenii, răşini, parfumuri şi miresme. Din Antichitate până în Epoca Modernă”

- „Invențiile Evului Mediu. Leonardo da Vinci - apă, vânt și foc", expoziție interactivă în cadrul conceptului MoO Kids - Muzeul Copiilor

- „O prietenie regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”, obiecte, documente și fotografii

- „Matia Corvin – Viaţa la Curtea Regală”, expoziţie interactivă, figurine tridimensionale, efecte vizuale şi sonore, jocuri şi jucării medievale, scene tematice

- „50 de ani de grafică românească – 1970-2020”, expoziţie de artă contemporană românească

- expoziţia „100 de ani de la vizita Familiei Regale la Oradea”

Expoziţii permanente

- Discoteca anilor ’70-’80; expoziţia închinată Primului Război Mondial şi lui Traian Moşoiu; Evoluţia oraşului Oradea în regimul comunist (1945-1989), Istoria fotografiei orădene; Biserici în palat - cercetări arheologice în Palatul Princiar; expoziţiile cultelor religioase; Sala cu Grifoni; Lapidarium; Decenii de indiferenţă. Cetatea Oradea din pragul colapsului la măreţia de odinioară; Renaștere prin restaurare

Secții muzeale

- Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea, Sinagoga Ortodoxă Aachvas Rein: istoria comunității evreiești din Oradea, documente, fotografii, pietre de litografie ale familiei Sonnenfeld, obiecte şi cărţi de cult, ororile Holocaustului

- Casa Darvas La Roche – Muzeu Art Nouveau: expoziții dedicate interioarelor de case, decoraţii şi obiecte din „La Belle Époque”, video mapping, panou interactiv, expoziţia Muzeului Parfumului din Bucureşti

CINEMA PALACE

Traducătorii

Izolați într-un buncăr de lux, fără posibilitatea de a avea contact cu exteriorul, nouă traducători se reunesc pentru a lucra la ultima parte a unei trilogii de mare succes internațional. Atunci când primele 10 pagini ale manuscrisului top secret sunt publicate pe internet și un hacker anunță că dezvăluie și restul dacă nu i se plătește o sumă colosală, o întrebare obsedantă bântuie grupul: de unde s-au scurs informațiile?

Regia: Régis Roinsard

Cu: Sidse Babett Knudsen, Eduardo Noriega, Lambert Wilson, Riccardo Scamarcio, Olga Kurylenko

Crazy Rich Asians

Bazat pe bestsellerul lui Kevin Kwan, filmul o urmărește pe Rachel Chu din New York care își însoțește iubitul, pe Nick Young, la nunta celui mai bun prieten al lui, în Singapore. Emoționată că va întâlni familia lui Nick, Rachel este complet luată prin surprindere când află că Nick este fiul uneia dintre cele mai bogate familii și unul dintre cei mai căutați burlaci din Singapore. Rachel devine o țintă printre cunoștințele familiei, iar mama lui Nick nu este de acord cu relația lor.

Regia: Jon M. Chu

Cu: Constance Wu, Michelle Yeoh

Program

Traducătorii premieră, miercuri 18.45, 20.50

Crazy Rich Asians premieră, miercuri 18.10, 20.30

Just Mercy miercuri 20.20

Motherless Brooklyn miercuri 17.15

Scoob! miercuri 17.10

After We Collided miercuri 17.35

Bad Boys for Life miercuri 20

Dolittle miercuri 16.20

Honest Thief miercuri 18.20, 21

Jumanji miercuri 16.30

Tenet miercuri 19.40

The War with Grandpa miercuri 16.25, 19.05

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON