URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
17 Iulie 2017, 15:30

Un tânăr bihorean a luat medalia de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tamio Vesa Nakajima, proaspăt absolvent al Liceului Vocaţional Pedagogic "Nicolae Bolcaş" din Beiuş, este unul dintre cei trei români care au cucerit câte o medalie de aur la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, la cea de-a XXIV-a ediţie a acestei Olimpiade,  găzduită între 10 şi 15 iulie de Ljubljana, Slovenia, lotul de informatică al României a obţinut patru medalii, din care trei de aur şi una de argint.

Tamio Vesa Nakajima, supranumit copilul-minune al Beiuşului, a terminat liceul în vara aceasta cu un palmares de invidiat, având numeroase medalii de aur, argint şi bronz la concursuri naţionale şi internaţionale de informatică. Totodată, el s-a remarcat ca interpret şi compozitor. În acest an, el a fost acceptat la cea mai bună şcoală tehnică din lume, Massachuttes Institute of Technology, din America.

Pe lângă tânărul beiuşean, au mai câştigat aurul la Olimpiadă Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a, Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung, jud. Argeş) şi Andrei Popa (clasa a XII-a, Liceul Teoretic "Mihail Kogălniceanu" din Vaslui). Andrei CostinConstantinescu (clasa a XII-a, Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) a fost premiat cu medalie de argint.

"În clasamentul neoficial pe medalii România s-a clasat pe primul loc, iar în ierarhia pe puncte a ocupat locul al doilea, după Polonia. Lotul a fost însoţit şi coordonat de prof. Dan Pracsiu (team leader) şi Daniel Posdărăscu (deputy leader), student şi fost olimpic internaţional, multiplu medaliat la competiţiile de profil", se arată în comunicatul Ministerului.

La ediţia din acest an a OIimpiadei au participat 58 de concurenţi din 14 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani, la data concursului. Competiţia este structurată pe două probe, programate în zile diferite, în cadrul cărora elevii primesc 3 probleme spre rezolvare. Durata fiecărei probe este de 5 ore.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre. În următorii doi ani, Olimpiada va avea loc în Polonia (2018) şi Slovacia (2019).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
felicitari!
felicitari familiei tanarului Tamio care l-a educat si crescut frumos astfel incat acum sa aduca bucurie parintilor si profesorilor lui! bravo bihoreanului pentru ca publica destul de des informatii despre acest viitor student cu care ne mândrim cu totii! avem nevoie de astfel de exemple care ne dau speranta in viitor, contrar a ceea ce fac politicienii si scolile lor jenante > a se citi diplome/capacitati intelectuale.
Postat 17 Iulie 2017, 21:06 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON