URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Martie 2015, 18:31

Un spectacol de teatru cu copii, jucat gratuit în tot judeţul

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Teatrul de Copii Oradea, coordonat de actorul Şerban Borda, va prezenta în perioada următoare un spectacol în cele 10 oraşe din Bihor şi în alte două localităţi din judeţul Satu Mare, în cadrul unui proiect sprijinit de Fundaţia Comunitară Oradea (FCO).

Mai exact, asociaţia Teatrul de Copii Oradea a câştigat, în 2014, un grant de 9.500 de lei în cadrul Bursei Talentelor, proiect al FCO, pentru proiectul "Teatrul vine la tine". O parte a acestor bani, adică 4.400 lei, vor fi folosiţi pentru finanţarea deplasării micuţilor coordonaţi de Şerban Borda în cele zece oraşe din judeţ pentru a juca spectacolul "Doctor fără voie", realizat după o idee de Moliere.

Scopul proiectului este acela de a oferi copiilor posibilitatea de a asista la un spectacol de teatru chiar la ei în oraş. Reprezentanţiile se adresează şi celor care nu au posibilitatea să vină în Oradea, la Teatru, intrarea la reprezentaţiile prevăzute în proiectul "Teatrul vine la tine" fiind gratuită.

Spectacolele vor fi jucate în 11 localităţi (Beiuş, Tinca, Aleşd, Marghita, Vaşcău, Nucet, Ştei, Săcuieni, Valea lui Mihai, Tăşnad, Satu Mare) în perioada martie-noiembrie 2015, în Oradea având deja loc premiera spectacolului "Doctor fără voie".

Primele două reprezentaţii au fost programate pe 21 martie, de la ora 17, la Casa de Cultură din Salonta, respectiv pe 29 martie, de la ora 19, la Casa de Cultură din Tinca. În total, organizatorii estimează că spectacolul va fi urmărit de circa 2.000 de copii.

Teatrul de Copii, condus de Şerban Borda, a fost înfiinţat în 2012, iar de atunci găzduieşte cursuri pentru copiii cu vârste între 6 şi 17 ani dornici să-şi dezvolte limbajul şi să-şi îngină timiditatea. "La baza muncii noastre se află obiectivul, atins până acum cu succes, de a deschide drumul tinerelor generaţii către lumea fascinantă a literaturii şi să le trezim interesul pentru marile opere ale literaturii clasice care se ocupă de teme, conflicte şi situaţii cu care tinerii din ziua de azi se confruntă şi se pot identifica", spune Şerban Borda.

În 2012, Teatrul de Copii a produs spectacolul "Un colind de Crăciun", în parteneriat cu Teatrul Vienez de Copii şi Art, iar în 2013 a co-produs spectacolul "Bolnavul închipuit" la Sighetu-Marmaţiei. Spectacolul realizat în 2014 este şi cel care urmează să fie prezentat în tot judeţul, "Doctor fără voie".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON