URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În urma validării alegerilor parlamentare, mandatul Guvernului în funcție încetează și este nevoie de învestirea unui nou Guvern. Președintele României desemnează un candidat la funcția de prim-ministru în urma consultărilor cu partidele politice reprezentate în Parlament. Nu este obligatoriu ca acest candidat să provină de la partidul cu cele mai multe mandate în Parlament, desemnarea lui fiind atribuția exclusivă a Președintelui.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 Ianuarie 2015, 13:00

Un singur operator telecom din România vinde cartele prepay doar cu buletinul: RCS&RDS

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un singur operator de servicii de telecomunicaţii mobile din România respectă deja o parte dintre prevederile aşa-numitului pachet de legi "Big Brother" privind identificarea şi reţinerea datelor privind traficul generat de utilizatorii de servicii de comunicaţii electronice, înainte ca aceste legi să fie adoptate, solicitând informaţii privind identitatea persoanelor care achiziţionează cartele preplătite de telefonie mobilă.

Potrivit zf.ro, spre deosebire de Orange, Telekom şi Vodafone care comercializează cartelele preplătite fără a cere niciun fel de date de identificare prin zeci de mii de puncte de vânzare proprii şi ale partenerilor, compania de cablu RCS&RDS, fondată şi controlată de antreprenorul Zoltan Teszari din Oradea, vinde cartelele doar prin reţeaua proprie de casierii / magazine şi nu înainte de a-i identifica pe solicitanţi.

Mai exact, persoanele care se prezintă într-o casierie RCS&RDS pentru a achiziţiona o cartelă preplătite trebuie să completeze un formular în care să completeze datele personale de identificare din cartea de identitate / buletin, pe care trebuie să îl semneze şi dateze, iar funcţionarul de la ghişeu solicită şi actul de identitate căruia îi face o copie care este păstrată de compania de cablu.

Aceste proceduri instituite din proprie iniţiativă de RCS&RDS nu au echivalent pe piaţa locală de telefonie mobilă, cartelele preplătite ale Orange, Telekom şi Vodafone putând fi achiziţionate la fel ca un ziar sau o pâine, fără a prezenta niciun fel de informaţie privind identitatea.

La jumătatea anului trecut, potrivit datelor comunicate de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), în România erau 15,2 milioane de cartele preplătite de telefonie mobilă în perioada de valabilitate, dintre care însă doar 12,9 milioane fuseseră efectiv folosite.

Numărul de utilizatori de servicii de cartele preplătite din România a scăzut constant în ultimii ani în condiţiile în care clienţii încep să migreze spre contractele de abonament.

La sfârşitul lunii septembrie 2014, spre exemplu, Vodafone a raportat 4,574 milioane de utilizatori de cartele preplătite, în timp ce Telekom Mobile a raportat 4,311 milioane. Cea mai mare parte a diferenţei până la concurenţa numărului total de utilizatori de cartele preplătite se află în portofoliul Orange, liderul pieţei locale de telefonie mobilă.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON