URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Noiembrie 2022, 17:05

Un nou meci dificil în FIBA Europe Cup: La Oradea Arena vine, miercuri seara, Cholet Basket!

Un nou meci dificil în FIBA Europe Cup: La Oradea Arena vine, miercuri seara, Cholet Basket! foto: cholet-basket.com
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea vor disputa miercuri seara ultimul joc de pe teren propriu din Grupa E a FIBA Europe Cup. De această dată trupa bihoreană se va duela cu formaţia franceză Cholet Basket. Meciul va conta pentru etapa a 4-a, va avea loc în Oradea Arena şi va începe la ora 19.

„Este o seară importantă pentru baschetul românesc. O seară importantă pentru sportul orădean. Oaspete este o echipă cu resurse financiare, sportive și tradiționale de excepție. Cu toate că provine dintr-o localitate mică, Cholet Basket înglobează la ora actuală numeroase elemente ce o fac un adversar redutabil pentru oricine. Mai mult decât atât, vorbim despre o reprezentantă a țării care în prezent este vicecampioană olimpică și europeană la baschet masculin, dă peste zece jucători în NBA și aproximativ 25 în Euroligă”, au transmis conducătorii clubului CSM Oradea înaintea acestui duel.

Reamintim că în confruntarea din tur, desfăşurată în Franţa, pe 12 octombrie, chiar în prima etapă a Grupei E, Cholet Basket a câștigat în faţa orădenilor cu scorul de 99-81. De atunci însă „roş-albaştrii” s-au impus în ambele partide pe care le-au mai disputat, cu bulgarii de la Rilski Sportist şi apoi în faţa belgienilor de la Kangoeroes Mechelen.

La jumătatea grupei, trei formaţii, CSM CSU Oradea, Cholet Basket şi Kangoeroes Mechelen, au câte 5 puncte, după două victorii şi o înfrângere, în timp ce ultima clasată este echipa bulgară Rilski Sportist, cu 3 puncte, fără nicio victorie.

Deşi este conştientă de dificultatea adversarului, formaţia orădeană îşi doreşte să se impună şi miercuri seara în FIBA Europe Cup, pentru a se menţine cu şanse reale de calificare în faza următoare. Tocmai de aceea, componenţii echipei CSM CSU mizează din nou şi pe publicul spectator, care să-i împingă spre victorie, aşa cum s-a întâmplat la mai multe alte confruntări importante.

După cum mai precizează conducerea clubului orădean, pe site-ul oficial, în prefaţa acestui joc, „Cholet Basket este o grupare ce mizează pe patru jucători americani, extrem de experimentați și care se completează reciproc în manieră remarcabilă. Perry Ellis (foto) este jucătorul cel mai strălucitor din punct de vedere statistic până în prezent, cu precizarea că jucători precum TJ Campbell și Dominic Artis dispun de un potențial extraordinar, fiind deosebit de periculoși în faza ofensivă, primul având o capacitate de efort impresionantă, pe care o etalează și în apărare. Francezii mizează și pe experiența lui Kim Tillie, respectiv Borris Dallo, respectiv pe potențialul mai multor jucători tineri de mare perspectivă”.

De partea cealaltă, CSM CSU Oradea, care a avut un început bun de sezon, atât în cupele europene, cât şi în campionatul intern, se confruntă cu o problemă de efectiv înaintea disputei. Mai exact, staff-ul medical al CSM depune eforturi pentru a-l recupera pe jucătorul Erick Neal (foto) până la ora meciului. „Americanul a suferit o accidentare la mână în timpul unui antrenament premergător deplasării la București, de la finele săptămânii precedente. Jucătorul american este unul dintre oamenii de bază în ofensiva roș-albaștrilor, calitățile sale fiind de mare utilitate întregii echipe”, după cum mai informează clubul bihorean.

Partida de miercuri seara, CSM CSU Oradea – Cholet Basket, va fi transmisă în direct pe Digi Sport 4, dar şi pe internet, prin intermediul canalului YouTube FIBA – The Basketball Channel.

În celălalt joc al etapei a 4-a din Grupa E a FIBA Europe Cup, tot miercuri, dar cu începere de la ora 20:30, formaţia belgiană Kangoeroes Mechelen va primi vizita bulgarilor de la Rilski Sportist.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON