URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
15 Octombrie 2015, 13:58

Un milion de stele ale solidarităţii: Orădenii, invitaţi să aprindă lumânări pentru sărmani

Un milion de stele ale solidarităţii: Orădenii, invitaţi să aprindă lumânări pentru sărmani Foto: Bogdan T. Toma (Asociaţia Foto ART) - Calea sfintilor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii sunt invitaţi, vineri, să aprindă lumânări pentru cei săraci, în cadrul proiectului "Un milion de stele ale solidarităţii", desfăşurat în 54 de oraşe din ţară şi în zeci de oraşe din Europa.

Evenimentul, susţinut de Asociaţiile Caritas Catolica Oradea şi Caritas Eparhial Oradea, se va desfăşura începând cu ora 18, în grădina din faţa Catedralei Romano-Catolice, din curtea Palatului Baroc, iar în caz de vreme ploioasă chiar în holul Palatului episcopal.

Potrivit organizatorilor, demersul este unul simbolic, în semn de solidaritate cu semenii nevoiaşi şi marginalizaţi, dar şi un apel la guvernanţi.

"Vineri, 16 octombrie la ora 18.00 în 54 de localităţi din România se vor aprinde candele ale solidarităţii, se va face cunoscută petiţia iniţiată de Confederaţia Caritas România DA Servicii Sociale şi se vor strânge semnături care vor crea baza de susţinere pentru a convinge Guvernul să crească cu 0,3% pe an din PIB până în 2020 bugetul pentru servicii sociale. Petiţia poate fi semnată şi online la adresa: www.petitieonline.com/da_servicii_sociale", arată un comunicat al organizatorilor.

Pentru a arăta importanţa misiunii de sprijinire a oamenilor şi familiilor sărace prin asistenţă socială, acţiuni caritabile şi umanitare, la eveniment vor lua cuvântul PS. Böcskei László, episcop diecezan romano-catolic şi PS. Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea. 

"Corul de Copii al Catedralei Romano-Catolice şi Corul  Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea vor susţine momente corale închinate evenimentului", a transmis Episcopia Romano-Catolică.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
si totusi..
Nu ar fi mai bine sa dam cate un leu in loc sa-l ardem?
Postat 15 Octombrie 2015, 14:52 de acesta
Oameni
Banii de lumanari se pot aduna in conturi, sau donati direct la cei saraci. Sunt de acord cu petitia. Nu sunt insa de acord ca sunt considerati unii oameni saraci, cand ei doar primesc ajutoarele in haine sau bani, si nu fac decat sa le poarte fara a le spala vreodata. Sunt multi puturosi, si sunt considerati de noi ca fiind defavorizati de soarta. ''Nu au avut noroc, saracii!''
Postat 15 Octombrie 2015, 14:35 de Maricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON