URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Mai 2023, 14:25

Un hoţ de portmonee a ieşit la furat la două zile după ce a fost eliberat din Arestul Poliţiei. Noua "lovitură" a dat-o într-o librărie

Un hoţ de portmonee a ieşit la furat la două zile după ce a fost eliberat din Arestul Poliţiei. Noua 'lovitură' a dat-o într-o librărie foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 52 ani din Oradea, judecat deja pentru două furturi de portmonee şi abia eliberat din Arestul Poliţiei, unde a stat pentru o faptă similară, a fost arestat preventiv, joi, pentru încă 30 de zile, după ce a furat mai multe bunuri din geanta unei orădence care o lăsase nesupravegheată într-o librărie.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, bărbatul a fost reţinut cu două zile mai devreme de poliţiştii polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea. 

"În urma cercetărilor efectuate, polițiștii orădeni îl bănuiesc pe acesta că, la 14 aprilie anul curent, în jurul orei 13.33, ar fi ar fi sustras mai multe bunuri dintr-o geantă, pe care proprietara o lăsase nesupravegheată, lângă un scaun din incinta unei societăți din municipiul Oradea, provocând astfel un prejudiciu estimat la 100 de lei", se precizează în informare. 

Bărbatul, despre care BIHOREANUL a aflat că se numeşte Szentesi Levente, are deja două procese pe rolul Judecătoriei Oradea, ambele pentru furturi de portmonee, şi e anchetat într-un alt dosar penal, tot pentru furt, faptă pe care a comis-o în data de 28 februarie. Atunci, Szentesi a intrat în biroul unei firme orădene, în care accesul publicului era restricționat și a sustras, dintr-o geantă, un portmoneu care conținea 800 de lei, 200 de euro și 30.000 de forinți, precum și diverse carduri bancare, cauzând astfel un prejudiciu estimat la 2.200 de lei. 

Pentru respectivul furt, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 zile, fiind eliberat pe 12 aprilie. Iar după două zile, după cum se vede, a reînceput "vânătoarea" de portofele...

Ca atare, joi, Szentesi a fost prezentat din nou în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Oradea, care a dispus să fie trimis înapoi în spatele gratiilor, pentru încă 30 zile, măsură pe care hoţul o poate contesta la Tribunalul Bihor. 

Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Combatere a Infracțiunilor contra Persoanei Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. Prejudiciul victimelor sale nu a fost, încă, recuperat. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Mulți nu primesc de muncă...
Datorită Cazierului Judiciar la care pur și simplu orice angajator îl solicită, odată când vede pentru ce a fost condamnat X acolo se și încheie contractul de muncă, și uite așa omul trebuie să trăiască din ceva. Trebuie modificată legea Cazierelor, dacă nu ocupi o funcție publică sau de răspundere în privat să nu mai fie obligatoriu să se ceară Cazierul Juridic, așa putem schimba mentalitatea răilor voitori.
Postat 05 Mai 2023, 17:40 de Morometul
Poate o face intenționat să fie...
...prins, pentru a fi depus în penitenciar, acolo are cam de toate, pat, mâncare, căldură, TV, medicamente, toate primite gratuit fără efort de a munci. Pe lângă toate spuse omul nu se mai poate readapta la viața socială din libertate, o preferă pe cea din interiorul zidurilor, acolo se simte în siguranță, posibil și fericit. Din păcate mulți sunt ca el, deținuții 95% nu sunt pregătiți după o condamnare de n ani pentru viața din exterior, 1 din zece reușesc să se adapteze pentru că primesc sprijin temporar de la cei pe care îi are afară, mulți nu mai au pe nimeni, mulți nu mai au unde să se ducă, divorțați, casele distruse șamd.. În România Democrația se înțelege prin faptul că poți face ce vrei, chiar și să ucizi, prevenție, reintegrare, reabilitare nu există, dacă există sunt pentru privilegiați așa și afară ca și în interior.
Postat 05 Mai 2023, 17:35 de Morometul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON