URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Octombrie 2020, 17:04

Un grup de sirieni s-au ascuns într-un TIR ca să fugă din România. Au ajuns în curtea unui depozit din Oradea (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grup de sirieni care voiau să iasă din România ascunşi în remorca unui TIR, au ajuns, joi, în curtea depozitului Arabesque din Oradea, oamenii, care au statut de azilanţi, fiind preluaţi de poliţiştii de frontieră şi returnaţi în Centrul pentru Străini din Arad.

Grupul a fost descoperit joi dimineaţă, de muncitorii depozitului Arabesque care voiau să descarce materialele de construcţii din TIR-ul proaspăt intrat în curtea firmei, după cum au dezvăluit, pentru BIHOREANUL, martorii la incident, care au transmis şi câteva fotografii făcute la faţa locului.

Sirienii, înfofoliţi în haine groase şi cu măşti de protecţie regulamentar puse faţă, au fost găsiţi pitiţi între plăci de rigips şi alte materiale de construcţii, angajaţii depozitului sunând imediat la 112.

Oamenii au fost "debarcaţi" în final de poliţiştii de frontieră şi de un echipaj al Biroului de Ordine Publică din Poliţia Municipiului Oradea, care i-au escortat apoi până la Sediul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Bihor, pentru audieri.

Aşa au aflat frontieriştii că refugiaţii se urcaseră în TIR cu speranţa că vor ajunge n Germania, doar că au greşit camionul şi au nimerit în Oradea. Fiindcă sirienii nu au fost găsiţi în zona de frontieră şi toţi aveau statut de azilanţi, au scăpat fără dosare penale. "Persoanele aveau statut de azilanţi şi, deci, au dreptul să circule în România", a explicat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Bihor, Laura Bondar. 

Ca atare, sirienii au fost urcaţi într-o maşină cu care, apoi, au fost duşi înapoi în Centrul pentru străini de unde provin.

Nu la fel de norocoși au fost însă alți patru sirieni, găsiți de poliţiştii de frontieră în apropierea Punctului de trecere Borş. Este vorba despre 2 adulţi cu vârste de 20 și 27 ani şi cei doi copii ai lor în vârstă de doar 2 ani, care a încercat să treacă ilegal graniţa, pe fâşia verde, în Ungaria. Familia, care voia să ajungă în Germania, a fost întoarsă din drum, iar cei doi soţi sunt cercetaţi acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON