URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Aprilie 2021, 18:25

Un grup de inimoşi din Bihor au curăţat un sat de gunoaie şi au dăruit cadouri familiilor nevoiaşe (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grup de bihoreni inimoşi din satul Cuzap s-au gândit să ajute famiile nevoiaşe dăruindu-le pachete cu orez, zahăr, ulei şi cartofi, cumpărate din banii lor. Aceiaşi voluntari au iniţiat şi luna trecută o acţiune de ecologizare a satului, la care au fost însoţiţi şi de câţiva elevi de la şcoala din localitate.

Grupul de voluntari "Construim şi dăruim" este format din 23 de persoane din Cuzap, între care profesori, studenţi sau familii întregi care vor, prin exemplul personal, să încurajeze actele de caritate. De aceea, pe parcursul a câtorva săptămâni aceştia au adunat bani pentru ca în perioada Paştelui să le ofere cadouri familiilor nevoiaşe.

"Am cumpărat zahăr, făină, ulei, cartofi, fructe, dulciuri sau sucuri de fructe şi am încercat să aflăm unde se află în judeţ familii sau persoane singure, care au nevoie de ajutor. În pachete am pus și câteva icoane", a declarat Nicolae Petrila, pictor și coordonat al acţiunii de caritate. 

Voluntarii au împărţit cadourile sâmbătă în mai multe localităţi, Cuzap, Voivozi, Popeşti, Peştiş, Lugaşu de Jos şi Lugaşu de Sus, reuşind să ajute 28 de familii nevoiaşe.

Impresionaţi de un reportaj mai vechi al emisiunii "Izolaţi în România" de pe TVR1, unde era prezentată viaţa mai multor locuitori din localitatea Bătrâna, judeţul Hunedoara, voluntarii au mers lunea trecută şi la mai multe familii de acolo, dăruindu-le şi lor pachete cu alimente.

Pe de altă parte, acelaşi grup a ieşit la finalul lunii martie în Cuzap pentru a strânge gunoaiele de pe drumuri, poduri sau din cimitir, fiind însoţiţi şi de copii de la Şcoala Generală nr 1 din localitate. Aceştia au strâns 23 de saci de gunoaie adunate selectiv, au vopsit Troiţa eroilor de la intrarea în sat şi staţia de autobuz şi au plantat în cimitirul satului 34 de puieţi de tuya.

Pentru munca lor voluntară, elevii au fost recompensaţi la finalul zilei de lucru cu suc, dulciuri şi fructe.  

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
felicitari celor care au gandit si celor care au participat la aceste evenimente!
felicitari si cinste celor care au organizat aceste evenimente de spirit civic! de asta avem nevoie peste tot in tara. stiti cum am putea masura valoarea unui primar, a unui popa sau a unui director de scoala dintr-un sat/comuna? > cand toti elevii merg la scoala si sunt sprijiniti sa nu abandoneze educatia!
Postat 27 Aprilie 2021, 19:43 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON