URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2021, 18:25

Un grup de inimoşi din Bihor au curăţat un sat de gunoaie şi au dăruit cadouri familiilor nevoiaşe (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un grup de bihoreni inimoşi din satul Cuzap s-au gândit să ajute famiile nevoiaşe dăruindu-le pachete cu orez, zahăr, ulei şi cartofi, cumpărate din banii lor. Aceiaşi voluntari au iniţiat şi luna trecută o acţiune de ecologizare a satului, la care au fost însoţiţi şi de câţiva elevi de la şcoala din localitate.

Grupul de voluntari "Construim şi dăruim" este format din 23 de persoane din Cuzap, între care profesori, studenţi sau familii întregi care vor, prin exemplul personal, să încurajeze actele de caritate. De aceea, pe parcursul a câtorva săptămâni aceştia au adunat bani pentru ca în perioada Paştelui să le ofere cadouri familiilor nevoiaşe.

"Am cumpărat zahăr, făină, ulei, cartofi, fructe, dulciuri sau sucuri de fructe şi am încercat să aflăm unde se află în judeţ familii sau persoane singure, care au nevoie de ajutor. În pachete am pus și câteva icoane", a declarat Nicolae Petrila, pictor și coordonat al acţiunii de caritate. 

Voluntarii au împărţit cadourile sâmbătă în mai multe localităţi, Cuzap, Voivozi, Popeşti, Peştiş, Lugaşu de Jos şi Lugaşu de Sus, reuşind să ajute 28 de familii nevoiaşe.

Impresionaţi de un reportaj mai vechi al emisiunii "Izolaţi în România" de pe TVR1, unde era prezentată viaţa mai multor locuitori din localitatea Bătrâna, judeţul Hunedoara, voluntarii au mers lunea trecută şi la mai multe familii de acolo, dăruindu-le şi lor pachete cu alimente.

Pe de altă parte, acelaşi grup a ieşit la finalul lunii martie în Cuzap pentru a strânge gunoaiele de pe drumuri, poduri sau din cimitir, fiind însoţiţi şi de copii de la Şcoala Generală nr 1 din localitate. Aceştia au strâns 23 de saci de gunoaie adunate selectiv, au vopsit Troiţa eroilor de la intrarea în sat şi staţia de autobuz şi au plantat în cimitirul satului 34 de puieţi de tuya.

Pentru munca lor voluntară, elevii au fost recompensaţi la finalul zilei de lucru cu suc, dulciuri şi fructe.  

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
felicitari celor care au gandit si celor care au participat la aceste evenimente!
felicitari si cinste celor care au organizat aceste evenimente de spirit civic! de asta avem nevoie peste tot in tara. stiti cum am putea masura valoarea unui primar, a unui popa sau a unui director de scoala dintr-un sat/comuna? > cand toti elevii merg la scoala si sunt sprijiniti sa nu abandoneze educatia!
Postat 27 Aprilie 2021, 19:43 de roger
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON