URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iulie 2021, 13:01

Un fost taximetrist din Oradea s-a dat patron şi a păcălit-o pe casiera unei săli de jocuri să-i pună puncte de 300.000 lei la ruletă. Ce "palmares" are bărbatul

Un fost taximetrist din Oradea s-a dat patron şi a păcălit-o pe casiera unei săli de jocuri să-i pună puncte de 300.000 lei la ruletă. Ce 'palmares' are bărbatul foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un orădean în vârstă de 42 ani a fost încarcerat de poliţiştii Compartimentului Urmăriri după ce a fost condamnat pentru instigare la delapidare, într-un caz şocant.

Bărbatul, Bartok Robert Gusztav (foto), este acuzat că a păcălit-o pe casiera unei săli de jocuri să-i introducă puncte de peste 300.000 lei la mai multe aparate de joc tip ruletă, bani pe care i-a pierdut, iar apoi s-a făcut nevăzut.

Ruletă pe datorie

S-a întâmplat în urmă cu 6 ani, pe 19 iulie 2015, într-un cazinou din Oradea, unde Bartok era client fidel. Casierele îl ştiau, omul vizita cazinoul în fiecare zi, se prezenta drept patron al unei firme care deţinea la rându-i săli de jocuri, deci ca o persoană de încredere, şi juca mereu sume mari de bani, aproximativ 20.000-30.000 lei.

Aşa îl ştia şi Anca Mirela B., una dintre angajate. Într-o zi, în jurul orei 11, Bartok a intrat în cazinou, cerându-i în mai multe rânduri să-i introducă puncte la ruletă, pentru care a plătit în total suma de 15.000 lei.

După ce le-a jucat pe toate şi a pierdut, bărbatul i-a cerut casierei să mai crediteze aparatele de ruletă cu alte puncte pentru a putea continua jocul, fără însă să plătească contravaloarea acestora, dar cu promisiunea de a-i aduce banii ulterior.

A pierdut şi a plecat

Femeia a acceptat, deși regulamentul îi interzicea explicit acestu lucru, sperând că, la un moment dat, Bartok va câştiga şi va plăti. Doar că bărbatul a avut ghinion în ziua cu pricina.

După ce a pierdut toate punctele, el a plecat, susţinând că merge să schimbe valută şi revine. Nu a făcut-o. Femeia l-a aşteptat o perioadă, iar apoi l-a şi sunat să-i ceară socoteală, Bartok recunoscându-i că nu are suficienţi bani pentru a-şi acoperi datoria.

Suma era imensă, 363.000 lei. Disperată, Anca Mirela B. şi-a sunat şeful, povestindu-i ce s-a întâmplat, iar acesta a anunţat Poliţia.

Condamnare cu amânare

Ancheta în caz, după cum a aflat BIHOREANUL, s-a desfăşurat extrem de greoi. Motivul? Pretinsul afacerist era de fapt un fost şofer de taxi, dependent de păcănele, care, ca să-şi poată satisface viciul, a comis mai multe furturi din societăţi comerciale, nu doar din ţară, ci şi din străinătate, fiind în mai multe rânduri dat în urmărire naţională şi internaţională.

Dosarul a ajuns în faţa instanţei de judecată în 2019. Casiera, concediată imediat după incident, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea pentru delapidare, în timp ce Bartok a fost judecat pentru instigare la delapidare.

Procesul a început la Judecătoria Oradea, unde ambii inculpaţi au scăpat de condamnare, instanţa stabilindu-le câte o pedeapsă de 1 an şi 4 luni de detenţie, a cărei aplicare a amânat-o pe o perioadă de 2 ani.

Trimis după gratii

Săptămâna trecută, sentinţa a fost schimbată, însă, la Curtea de Apel Oradea, în privinţa bărbatului, care a fost condamnat la 2 ani de detenţie pentru fapta sa.

"Curtea consideră că prima instanţă nu a făcut o justă individualizare a pedepsei nici sub aspectul cuantumului şi nici a modalităţii de executare", a explicat completul de judecată motivul, arătând că bărbatul a comis fapta pentru a-şi satisfice un viciu şi nu a făcut demersuri pentru a repara prejudiciul de care "a profitat în întregime".

Cum decizia Curţii de Apel este una definitivă, marţi el a fost ridicat de acasă de poliţiştii Compartimentului Urmăriri şi încarcerat în Penitenciarul Oradea pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

Paguba, în aşteptare

Cât despre pagubă, proprietarii sălii de jocuri au deschis un proces civil, în 2016, în urma căruia, trei ani mai târziu, cei doi au fost obligaţi să o achite în solidar.

Rămâne de văzut, însă, dacă Bartok Robert Gusztav va plăti vreo sumă, căci, după cum a aflat BIHOREANUL, are 10 condamnări pentru furturi comise în Italia, procese pe rolul instanţelor din ţară, sub aceeaşi acuză, dar şi un mandat european de arestare în aşteptare, încă din 2018, emis de autorităţile judiciare din Germania, unde este acuzat de alte 24 de infracţiuni de furt comise din societăţi comerciale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Scădere economică
Unde-i furtul, că doar n-a plecat omul acasă cu punctele de 300000? Atâta doar că șmecheria asta se înregistrează la pierderi în contabilitate, așa cum guvernanții înregistrează inflația la creștere economică.
Postat 23 Iulie 2021, 08:13 de User anonimizat
penibil
halucinant cum in cazul asta nu ne alaturam directivelor europene sa scoatem salile de jocuri din orase. vin tot felul de firme unguresti, acolo numai cazinourile pe bune mai au voie in oras, si profita de legistlatia permisiva. sa le plang de mila pagubitilor, nah!
Postat 22 Iulie 2021, 21:11 de User anonimizat
lmao
Titlu: Un smecher si o proasta au de platit daune unor excroci.
Postat 22 Iulie 2021, 17:49 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON