URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
08 Decembrie 2017, 18:26

Un cercetător român din Marea Britanie acuză la CNATDCU plagiatele lui Florian Bodog şi Şerban Nicolae

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un cercetător român din Marea Britanie, Cristian Dogaru, de la Universitatea britanică Suffolk, a trimis în România, la CNATDCU, o sesizare legată de plagiatele ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, resoectiv senatorului PSD Şerban Nicolae.

"Orice persoana fizica sau juridica poate sesiza in scris Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) cu privire la nerespectarea standardelor de calitate sau de etica profesionala, inclusiv cu privire la existenta plagiatului, in cadrul unei teze de doctorat, indiferent de data sustinerii acesteia si indiferent de data acordarii titlului de doctor", spune Dogaru in sesizarea sa, conform HotNews.ro.

Sursa citată mai notează că acesta  a mai depus, de-a lungul timpului, sesizari si in privinta lucrarilor de doctorat realizate de Victor Obrea, Gabriel Oprea, Laura Codruta Kovesi, Robert Negoita si Florentin Pandele. 

"Tin sa precizez ca meritul colectarii dovezilor plagiatului apartine unor jurnalisti de investigatie. Tezele de doctorat ale subnumitilor au fost analizate in urma unor anchete de presa, iar rezultatele ofera dovezi incontestabile cum ca numitele lucrari ar fi fost plagiate in mod masiv", scrie cercetatorul roman.

Portalul Linx a publicat, luna trecuta, o investigatie potrivit careia exista "zeci de pagini plagiate in lucrarea de doctorat a senatorului PSD Serban Nicolae".

De asemenea, sub semnătura jurnalistei Emilia Şercan, publicaţia Press One a arătat, în urmă cu trei săptămâni, că două treimi din doctoratul lui Bodog intitulat "Managementul şi marketingul unităţilor sanitare", susţinut în 2008 la UVT, sunt copiate la virgulă din alte trei cărţi.

Mai precis, Bodog a plagiat cărţile "Management: de la teorie la practică", scrisă de Viorel Cornescu, Paul Marinescu, Doru Curteanu şi Sorin Toma, "Managementul calităţii serviciilor de sănătate", semnată de Petru Armean, astăzi consilier al ministrului Sănătăţii, şi "Manual de management sanitar", a orădencei Lucia Daina, profesor la Facultatea de Medicină şi Farmacie din Oradea şi director medical al Spitalului Judeţean din Oradea.

Iniţial, Daina s-a declarat surprinsă că Bodog a plagiat-o, pentru ca ulterior să dea o declaraţie scrisă în care susţine că, de fapt, volumul ei este scris în baza unor notiţe care i-au aparţinut ministrului. Imediat după dezvăluirea Press One, femeia a intrat în concediu medical, fără să mai lămurească dacă este ea o plagiatoare sau, de fapt, munca i-a fost furată de Florian Bodog.

De altfel, în urma scandalului, lucrarea de doctorat în Ştiinţe economice, susţinută de ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, la Universitatea de Vest din Timişoara, este analizată de Comisia de Etică a acestei instituţii.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Cum e turcul, e şi pistolul !
Dacă ăştia sunt astfel, ce să mai aşteptăm de la ,,pulime"?
Postat 10 Decembrie 2017, 03:21 de User anonimizat
Daca nu era "cercetator britanic", nu se punea...!?!?!
Asaaa cevaaa!!?!?! PENIBIL!
Postat 09 Decembrie 2017, 12:11 de carlos
Penibil.
Cei doi, doctoratul si chilotii pe vaca.
Postat 08 Decembrie 2017, 20:19 de Ducustrigacucu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON