URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
02 Martie 2020, 14:21

Un bihorean a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină şi a "reuşit" să-şi dea foc la casă, dar şi la degete

Un bihorean a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină şi a 'reuşit' să-şi dea foc la casă, dar şi la degete foto: arhiva ISU Crişana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat de 44 de ani din Băleni, comuna Lazuri de Beiuş, a ajuns la spital cu arsuri de gradul 2 la două degete de la mâna dreaptă, după ce a încercat să aprindă focul în sobă folosind benzină. Această tentativă neinspirată a provocat şi un incendiu în casa bărbatului.

Potrivit unui comunicat transmis de ISU Crişana, incendiul a izbucnit duminică seară, în jurul orei 19.15, în dormitorul imobilului. "Ajunşi la adresa indicată de apelant, pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarului locuinţei, care s-a rănit încercând să aprindă focul în sobă cu benzină, iar echipajul de stingere a localizat şi lichidat cu operativitate incendiul ce se manifesta în dormitorul locuinţei, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi ale casei", se arată în comunicat.

Pompierii militari paramedici l-au transportat pe bărbat la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Beiuş.

Flăcările au distrus două corpuri de mobilier, o uşă din lemn, circa un metru pătrat parchet şi aproximativ patru metri pătraţi izolaţie polistiren.

Pentru evitarea unor incendii de acest gen, pompierii recomandă să nu aprindeţi focul în sobă cu benzină sau cu alte lichide inflamabile, să nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi să evitaţi supraîncărcarea acesteia. De asemenea, soba trebuie folosită doar cu uşiţa închisă şi cu o tablă metalică în dreptul ei. Sub nicio formă, nu trebuie să aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei, iar dacă plecaţi de-acasă, trebuie să stingeţi focul.

De asemenea, nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins şi verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi. Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile şi nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire (sobe cu sau fără acumulare de căldură ori aparate de încălzire electrice).

Nu în ultimul rând, trebuie să verificaţi periodic coşurile de fum.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON