URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Martie 2020, 14:21

Un bihorean a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină şi a "reuşit" să-şi dea foc la casă, dar şi la degete

Un bihorean a încercat să aprindă focul în sobă cu benzină şi a 'reuşit' să-şi dea foc la casă, dar şi la degete foto: arhiva ISU Crişana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat de 44 de ani din Băleni, comuna Lazuri de Beiuş, a ajuns la spital cu arsuri de gradul 2 la două degete de la mâna dreaptă, după ce a încercat să aprindă focul în sobă folosind benzină. Această tentativă neinspirată a provocat şi un incendiu în casa bărbatului.

Potrivit unui comunicat transmis de ISU Crişana, incendiul a izbucnit duminică seară, în jurul orei 19.15, în dormitorul imobilului. "Ajunşi la adresa indicată de apelant, pompierii militari paramedici au acordat primul ajutor calificat proprietarului locuinţei, care s-a rănit încercând să aprindă focul în sobă cu benzină, iar echipajul de stingere a localizat şi lichidat cu operativitate incendiul ce se manifesta în dormitorul locuinţei, reuşind să împiedice propagarea flăcărilor la celelalte încăperi ale casei", se arată în comunicat.

Pompierii militari paramedici l-au transportat pe bărbat la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Beiuş.

Flăcările au distrus două corpuri de mobilier, o uşă din lemn, circa un metru pătrat parchet şi aproximativ patru metri pătraţi izolaţie polistiren.

Pentru evitarea unor incendii de acest gen, pompierii recomandă să nu aprindeţi focul în sobă cu benzină sau cu alte lichide inflamabile, să nu folosiţi decât materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi să evitaţi supraîncărcarea acesteia. De asemenea, soba trebuie folosită doar cu uşiţa închisă şi cu o tablă metalică în dreptul ei. Sub nicio formă, nu trebuie să aşezaţi materiale combustibile în apropierea sobei, iar dacă plecaţi de-acasă, trebuie să stingeţi focul.

De asemenea, nu adormiţi niciodată înainte de a vă asigura că focul din sobă este stins şi verificaţi integritatea aparatelor şi mijloacelor de încălzire electrice, iar în cazul în care acestea sunt defecte, reparaţi-le cu ajutorul unui specialist sau cumpăraţi-vă altele noi. Nu aşezaţi aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile şi nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi pe timpul funcţionării sistemelor de încălzire (sobe cu sau fără acumulare de căldură ori aparate de încălzire electrice).

Nu în ultimul rând, trebuie să verificaţi periodic coşurile de fum.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON