URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
29 Decembrie 2014, 06:51

Un avion al companiei malaysiene AirAsia cu 162 de oameni la bord a dispărut. Prima ipoteză: prăbuşirea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un avion de tip Airbus A320-200 aparţinând companiei malaysiene low-cost AirAsia cu 162 de persoane la bord a dispărut duminică între Indonezia şi Singapore, au anunţat autorităţile locale şi compania, relatează AFP.

Pilotul avionului ceruse să "devieze" de la planul de zbor din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Zborul QZ8501 s-ar fi prăbuşit în largul Insulei indoneziene Belitung şi probabil că se află "pe fundul Mării" Java, a declarat luni şeful Agenţiei naţionale indoneziene pentru căutare şi salvare.

Avionul de tip Airbus A320 ar fi survolat în cerc marea în zona insulei pentru a evita o furtună, după care a intrat într-o zonă de turbulenţe şi s-a prăbuşit în ocean, potrivit aceeaşi surse.

"Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre familiile şi prietenii celor aflaţi la bordul QZ8501", a scris Malaysia Airlines pe contul oficial de Twitter, adăugând eticheta #staystrong ("rămâneţi puternici").

Avionul avea la bord şapte membri ai echipajului şi 155 de pasageri, inclusiv 16 copii şi un sugar.

Este a treia dramă din acest an pentru aviaţia civilă malaysiană. La 8 martie, zborul MH370 dispărea la puţin timp după decolarea de la Kuala Lumpur cu destinaţia Beijing, cu 239 de persoane la bord. Dispariţia avionului nu a fost explicată nici până în prezent. Avionul s-ar fi prăbuşit în sudul Oceanului Indian, după ce a terminat carburantul.

La 17 iulie, alt avion de tip Boeing aparţinând companiei Malaysia Airlines, care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, exploda în zbor, aparent doborât de o rachetă, în timp ce survola estul Ucrainei. Avionul transporta 298 de persoane, dintre care 193 erau cetăţeni olandezi.

La rândul ei, Indonezia, un arhipelag care depinde în mare măsură de transportul aerian pentru legăturile între cele aproximativ 17.000 de insule care-l alcătuiesc, prezintă unul dintre cele mai dure bilanţuri din Asia în materie de securitate aeriană.

AirAsia, un client important al companiei Airbus, este cea mai mare companie low-cost din Asia de Sud-Est. Creată în urmă cu aproximativ 20 de ani, preluată şi relansată de către un fost membru al conducerii de la Time Warner, Tony Fernandes, AirAsiA s-a dezvoltat agresiv, achiziţionând frecvent avioane.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON