URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2020, 19:31

Un adolescent de 15 ani a ajuns la spital cu urechea sfâşiată după ce a fost atacat de rottweileri. Proprietarul câinilor a fugit de la locul incidentului (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un bărbat în vârstă de 56 ani din Oradea este cercetat pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin după ce, marţi seara, câinii săi, doi rottweileri pe care i-a lăsat liberi, fără botniţă, au atacat un grup de tineri care îşi plimbau propriul căţel. Un adolescent în vârstă de 15 ani a ajuns la spital cu urechea sfâşiată.

Incidentul s-a produs marţi seara, în jurul orei 19, pe pista de bicicletă a noii şosele care face legătura între Oradea şi Sântandrei, la 200 metri de strada Corneliu Baba. Victimele atacului, o tânără orădeancă şi fratele ei în vârstă de 15 ani, locuiesc în zonă şi ieşiseră la plimbare cu bichonul familiei, la fel cum fac în fiecare zi.

"Când am coborât spre pistă, am văzut un domn într-o maşină, pe câmp. Stătea şi citea. Tot acolo erau şi doi rottweileri, dar noi am fost zi de zi şi am mai văzut câini, fără să avem vreodată probleme. Aceştia, însă, când ne-au văzut, au început să alerge şi au sărit pe fratele meu mai mic, care a luat bichonul în braţe de teamă să nu-l sfâşie. Eu am strigat la proprietar, care a şi coborât din maşină, dar a venit foarte lejer, fără să-i strige"; a povestit BIHOREANULUI orădeanca. 

Norocul lor a fost că scena a fost observată de trei tineri care se aflau într-o maşină, în trafic, şi care au oprit să le sară în ajutor. "Au dat cu pumnii şi picioarele în câini, să-i facă să plece, până când stăpânul lor a ajuns lângă noi. Când a ajuns, a început să vocifereze, să ne întrebe ce căutăm acolo, că n-am văzut că sunt câini? Eu n-am stat să mă cert cu el, am sunat la 112. În timpul acesta îmi reproşa că sun la Poliţie să-i fac lui probleme", a mai spus tânăra. 

Când a văzut că fata nu se răzgândeşte, bărbatul şi-a urcat câinii în maşină şi a plecat, martorii apucând, însă, să-i facă fotografii, atât lui, cât şi câinilor, respectiv maşinii cu care circula. Poliţiştii au ajuns la locul incidentului în mai puţin de 2 minute, iar când tânăra le-a arătat imaginile, i-au spus că nici nu mai trebuie să-l caute. "Mi-au spus că nu mai merg după el, pentru că îl ştiu. În luna mai, exact în acelaşi loc, câinii lui au atacat o fetiţă care plimba tot un bichon. Pe căţel l-au omorât, iar ea e destul de rău muşcată, însă s-a împăcat cu el, aşa că nu a mai fost cercetat", povesteşte tânăra. 

În urma atacului, fata şi fratele ei au ajuns la spital, iar bichonul la veterinar. Tânăra a scăpat cu leziuni uşoare, însă fratele ei mai mic avea răni pe piept, spate şi braţe, iar urechea i-a fost sfâşiată, medicii fiind obligaţi să-l opereze. El va avea nevoie de cel puţin 2 săptămâni de îngrijiri medicale, potrivit certificatului medico-legal care i-a fost emis. 

Cazul se află acum în ancheta poliţiştilor orădeni, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, sesizarea iniţială fiind dublată şi de o plângere penală înaintată, vineri, împotriva proprietarului câinilor de avocatul victimelor, Florin Pantea, pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin. "După mine, avem de-a face şi cu o infracţiune de sluţire. Rămâne, însă, să decidă procurorul dacă acuza se susţine", a spus avocatul. 

BIHOREANUL a încercat să-l contacteze şi pe proprietarul câinilor, despre care a aflat că se numeşte Ionel Dascăl şi e un controversat om de afaceri, încarcerat pe vremuri pentru fapte de evaziune ficală şi instigare la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Însă, deşi activ pe contul de socializare, Dascăl nu a răspuns mesajului care i-a fost transmis. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Achtung baby
Vorbeam pe vremuri cu un neamt autentic si m-a invatat 2 lucruri: in jermania asigurarea casei la incendiu,daca posezi si asigurarea pentru ciine,daca posezi,e obligatorie.Adeca fumezi in pat si adormi cu tigara aprinsa,iei foc si odata cu tine si casa vecinului.A 2-a zi,vine vecinu si te anunta ca nu mai are casa,a luat foc.Tu scoti polita si i-o pui in brate,auf wiedersehen.Mergi cu catalu' la plimbare si sare potaia in rotile unui biciclist,pe pista,regulamentar.Omu' cade,se loveste la cap ,sta in coma 2 saptamini.Cind iese,tu-l astepti cu rca-ul ciinelui si-i spui :tut mir leid. Cam asa se intimpla si in oradea lu bolo cind ia foc cite-o piata, palat,ciuperca.El a dat amenda la cine hraneste porumbei,ciini si pisici.Traiasca politia!
Postat 27 Iulie 2020, 21:24 de excalibur
Dresaj!
Nu cred ca ar fi greu penteu decidenți sa oblige prin lege ca toti posesorii de caini periculosi sa fie obligati sa si-i dreseze la un centru autorizat si sa plătească niste taxe mai serioase.
Postat 27 Iulie 2020, 20:45 de Doru2019
Sasi
La pușcărie nu are nevoie de performanțe.
Postat 27 Iulie 2020, 14:28 de Sandu2100
@Sandu2011
Si ce crezi? De ce are rottweileri? Ugly man, probabil si impotent. Astia, toti compenseaza, de regula marimea (micimea) penisului, ejacularea precoce, impotenta... Masculul apt (alfa real) n-are nevoie de caini de lupta, masini puternice, jeepuri, etc... Astia compenseaza "ceva" ...
Postat 27 Iulie 2020, 08:08 de sasi
Politie si justitie nu exista in Romania
"câinii lui au atacat o fetiţă care plimba tot un bichon. Pe căţel l-au omorât, iar ea e destul de rău muşcată, însă s-a împăcat cu el, aşa că nu a mai fost cercetat"."Cazul se află acum în ancheta poliţiştilor orădeni, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea".Asteptam si comunicatul media:"daca va fi gasit vinovat...risca n ani de inchisoare/amenda penala".We serve and protect,e deviza politiei americane.Cum serveste si protejeaza politia romana? Simplu:amendam oamenii normali,neputinciosi si buni platnici.Din amenzi dam pensii magistratilor.Traiasca statul de drept...si iubitorii de ciini
Postat 26 Iulie 2020, 20:32 de excalibur
Mai poate sta la pușcărie
Burtă mare , picioare subțiri :::)))
Postat 26 Iulie 2020, 20:06 de Sandu2100
Parnaie
Daca nu infunda parnaia nu se invata minte sa-si tina cainii in lesa si sub control. Astfel de atacuri vor continua sa se intample atata timp cand proprietarii cainilor nu stiu de frica.
Postat 26 Iulie 2020, 19:58 de Sunlight
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON