URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Mai 2021, 19:35

Ultimele pregătiri pentru Supercupa României la minifotbal de la Oradea. S-a stabilit componenţa grupelor

Ultimele pregătiri pentru Supercupa României la minifotbal de la Oradea. S-a stabilit componenţa grupelor (Foto: generic, arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

A mai rămas doar o săptămână până la cea mai mare competiţie din istoria minifotbalului românesc, care va avea loc la Oradea, la Baza Sportivă Tineretului şi Baza AEK, în perioada 4 - 6 iunie.

Este vorba de Supercupa României, competiţie care va reuni la start 48 de echipe, dintre care 32 de campioane şi 16 vicecampioane judeţene.

Organizatorii continuă pregătirile în vederea desfăşurării competiţiei, care va avea loc pe patru terenuri la Baza Sportivă Tineretului şi pe cele două terenuri de la Baza AEK (lângă Arabesque).

Cele şase terenuri intră în întreţinere în aceste zile. "În zilele următoare vor fi adăugate granule de cauciuc şi vom lucra pentru ca bazele să se prezinte în cele mai bune condiţii. Iarba, spaţiul de joc şi tot ce înseamnă condiţii vor fi la calitate maximă", a declarat Spiros Baltsavias, şeful Centrului de minifotbal AEK Oradea.

Între timp, cele 48 de echipe au fost repartizate, prin tragere la sorţi, în 16 grupe a câte 3 echipe.

Reprezentanta Bihorului, AEK Oradea a fost repartizată în Grupa F, alături de formaţiile Exclusive Târgu Jiu şi Spartanii Râmnicu Vâlcea.

Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica pentru şaisprezecimile de finală. Apoi, în sistem eliminiatoriu, vor urma optimile de finală, sferturile de finală, semifinale şi finalele.

În faza grupelor se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. În caz de egalitate între două echipe, se va lua în considerare rezultatul jocului direct (inclusiv cel după loviturile de departajare).

În şaisprezecimile de finală, echipele de pe locurile 1 vor juca cu echipele clasate pe locul 2 în grupe. În optimile de finală nu vor putea juca două echipe calificate din aceeaşi grupă, dar vor putea juca două echipe calificate, care provin din acelaşi campionat.

Echipele clasate pe locurile 3 în grupe vor continua competiţia în cadrul "Cupa Fortuna Sports". Miniturneul se va desfăşura în sistem eliminatoriu şi, astfel, fiecare participantă la Supercupă, va avea ocazia să dispute minim 3 jocuri oficiale. Primele 4 clasate la „Turneul de consolare" vor obţine un voucher ce le va dreptul de a se înscrie la următoarea ediţie a Cupei României.

Partidele Supercupei României la minifotbal vor fi oficiate de 24 de arbitri, dintre care şase sunt din Bihor.

Organizatorii mai transmit că Supercupa reprezintă şi un criteriu de calificare la turneul final al Campionatului Naţional de Minifotbal, care va avea loc la Râmnicu Vâlcea în 1 - 4 iulie. Primele 15 clasate la Supercupa României se vor califica automat la Campionatul Naţional.

În ceea ce priveşte reprezentanta judeţului Bihor, formaţia AEK Oradea s-a întărit în această perioadă, realizând două transferuri importante. Se va alătura echipei orădene Dragan Paulevici (ex-MAV Timişoara şi câştigător al Champions League în minifotbal) şi Andrei Şumălan, care revine din Belgia, el fiind unul dintre liderii echipei.


Componenţa grupelor Supercupei României la minifotbal:

GRUPA A: La Maria şi Ion, Pro Fotbal Sibiu, Pretenaşii Brăila
GRUPA B: Glissando Timişoara, Camera de Comerţ Reşiţa, Premiere Arad
GRUPA C: Luciano Arad, Reggio Braşov, Gemina Cluj
GRUPA D: Golden Boys Bacău, Suliţa Botoşani, Rimini Bistriţa
GRUPA E: Ajax Dulicissimo Galaţi, Generaţia 88 Dej, MFC Ploieşti
GRUPA F: AEK ORADEA, Exclusive Tg. Jiu, Spartanii Rm. Vâlcea
GRUPA G: Raal Bistriţa, Luceafărul Floreşti. Maracana Timişoara
GRUPA H: FC Buzău, Arsenal Inel 2 Constanţa, SGTM Iaşi
GRUPA I: IEK Deva, Ştiinţa U Craiova, Wembley Baia Mare
GRUPA J: Real Yry Team Iaşi, Nova Vita Tg. Mureş, City Taxi Deva
GRUPA K: Borussia Hermannstadt, Lin Ema Alba Iulia, Autovip Garden Şimleu
GRUPA L: Nurvil Rm. Vâlcea, Corvinul Hunedoara, Old Boys Bucureşti
GRUPA M: Chedra Tax Ploieşti, Fiesta Roman, Coriolan Bacău
GRUPA N: BNT Cluj, Mustang Forte Târgovişte, Om la Om Bucureşti
GRUPA O: VLD Trans Baia Mare, Săgeata Stejarul Tulcea, Galaxy Brad
GRUPA P: Dia Guard Cipricom Zalău, HDS Drobeta, Ares IPA Bucureşti. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON