URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iunie 2018, 12:26

Curaj pe tocuri: Marele câştigător al show-ului "Românii au talent", orădeanul Emil Rengle, este un promotor al toleranţei faţă de comunitatea gay (FOTO)

Curaj pe tocuri: Marele câştigător al show-ului 'Românii au talent', orădeanul Emil Rengle, este un promotor al toleranţei faţă de comunitatea gay (FOTO) OMUL-SPECTACOL. Emil Rengle a făcut show de fiecare dată când a urcat pe scenă. Sfidând regulile, a dansat pe tocuri, iar pe 1 iunie a câştigat marele trofeu al emisiunii "Românii au talent" şi un cec "gras" de 120.000 de euro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Bisexual "pe faţă", dansator fără inhibiţii, care-şi execută coregrafiile pe tocuri, pe jumătate dezbrăcat şi acoperit cu tatuaje, ce-i drept temporare, nu s-ar zice că orădeanul Emil Rengle putea fi preferatul românilor.

Dar este! Coregraful şi dansatorul orădean tocmai a câştigat sezonul opt al popularei emisiuni "Românii au talent", primind cele mai multe voturi din partea telespectatorilor, după ce a pus în scenă un moment emoţionant despre iubire şi toleranţă…

Dansatorul-vedetă

La 27 de ani, Emil are un CV impresionant. De mic, la dorinţa mamei, a deprins abecedarul dansurilor de societate la Oradea, în oraşul natal, la 11 ani fiind apoi cooptat în cea mai tare trupă locală a vremii M&Q. După ce a terminat Liceul de Artă, s-a mutat în Capitală, unde îl aşteptau noi reuşite. A studiat coregrafia la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică şi, mulţumită creativităţii sale, a devenit preferatul multor vedete, contribuind la show-urile şi videoclipurile unor artişti precum Inna, Antonia, Loredana Groza, Alex Velea, Alexandra Stan şi Corina, pe unii dintre aceştia însoţindu-i şi în turnee naţionale şi internaţionale.

Emil a coordonat show-uri într-un club de lux din Dubai, a învăţat în New York de la Sheryl Murakami, una dintre coregrafele preferate ale celebrei Beyonce, a susţinut workshop-uri la Tokyo, a semnat coregrafii pentru clubul Bamboo din Miami, unde i-a întâlnit pe Justin Bieber şi Lil Wayne, a fost invitat la Europe Music Awards în 2015, când şi-a şi lansat proiectul muzical, intitulat Rengle, pe scena festivalului Untold de la Cluj. În 2017, alături de dansatoarele din propria trupă, a făcut senzaţie la o petrecere exclusivistă de la Cannes la care au participat vedete hollywoodiene cum ar fi Olivia Wilde şi Margot Robbie.

"Îmi plac şi băieţii…"

La începutul acestui an, Emil a făcut un anunţ pe o temă delicată pentru români: a dezvăluit că este bisexual, mărturisirea fiind făcută într-un clip postat pe canalul său de YouTube, care are peste 300.000 de urmăritori. Cu ochii în lacrimi, spunea că secretul devenise pentru el o povară şi că în România "să te descoperi ca o persoană gay este un lucru greu de purtat".

Coregraful a povestit cum i-a dezvăluit mamei sale că-i "plac şi băieţii", încurajând şi alte persoane gay sau bisexuale să-şi accepte orientarea şi să considere că nu fac nimic greşit. La scurt timp după aceea, la începutul lunii martie, avea să-i impresioneze pe juraţii Andra, Mihaela Rădulescu, Florin Călinescu şi Andi Moisescu la audiţiile pentru show-ul "Românii au talent" de la PRO TV, cu un dans expresiv, executat, spre mirarea multora, pe tocuri extrem de înalte. "Emil fucking Rengle! (n.r. - aşa şi-a pus coregraful numele pe Instagram). Eu nu am văzut bărbat, nici fată, care să danseze mai bine decât tine", a reacţionat Andra.

Sus pe tocuri!

Pe 1 iunie, în urma voturilor din finală, Emil a fost desemnat câştigătorul ediţiei din acest an, fiind pentru prima oară în opt sezoane când show-ul a fost adjudecat cu un moment de dans. Tânărul a primit o recompensă de 120.000 de euro şi încă 10.000 de euro drept Premiu pentru originalitate. În finală, artistul a prezentat un moment spectaculos, tot cocoţat pe tocuri. În timp ce dansa, îmbinând ritmurile contemporane cu cele folclorice, de pe mai multe ecrane îi erau transmise mesaje despre iubire, egalitate şi acceptare, indiferent de aspect, etnie sau orientare sexuală, spunând că este "un român din România, la fel ca voi".

"Am fost copleşit de emoţii pe tot parcursul serii. Primisem deja premiul de originalitate şi cumva mă gândeam că nu mai am cum să aspir la premiul cel mare, dar când s-a anunţat câştigătorul am simţit că mesajul meu a fost înţeles", s-a confesat Emil BIHOREANULUI. Şi tocurile purtate pe parcursul show-ului au avut însemnătatea lor: "Vreau să arăt că regulile le creăm noi, indiferent cât de stupid li s-ar părea altora. Să nu uităm nici faptul că tocurile au fost inventate pentru bărbaţi…". De altfel, în luna mai Emil lansase pe YouTube şi o piesă îndrăzneaţă cu numele "Sus pe tocuri".

Acuzat c-a fost favorizat

Victoria sa în finala "Românii au talent" nu i-a mulţumit pe toţi telespectatorii. Pe reţelele de socializare şi pe diverse site-uri, mulţi au contestat deznodământul, amintind că Emil Rengle a fost angajat al PRO TV şi, ca atare ar fi fost favorizat în faţa micuţei balerine Bianca Badea. Cum răspunde câştigătorul? "Nu am nimic de ascuns. Într-adevăr, am avut o colaborare cu PRO TV la Vocea României, unde am fost coregraf. Se întâmpla acum mai bine de patru ani. Am participat şi la emisiunea "Uite cine dansează", dar eu şi partenera mea, Dana Budeanu, am fost eliminaţi încă de la început", spune orădeanul.

Spre acceptare...

Ignorându-i talentul, remarcat de fani şi deopotrivă de profesionişti, unii l-au blamat pentru că este bisexual, sugerând că victoria sa la "Românii au talent" n-ar fi un bun exemplu pentru copii. "Eu am simţit doar energie bună din partea românilor. Asta nu înseamnă că nu sunt conştient şi de valul de comentarii negative, doar că aleg să nu mă concentrez pe asta. Ştiam ce se va întâmpla în urma expunerii în cadrul unei emisiuni urmărite de o ţară întreagă", spune, elegant, Emil.

Orădeanul ştie că a câştigat datorită autenticităţii sale şi datorită "oamenilor care au ales să aibă mintea şi sufletul deschis". Când a dat cărţile pe faţă privind orientarea sa sexuală, a fost susţinut de familie şi prieteni, dar şi de mii de fani. "Mi-am dorit să mă deschid în faţa oamenilor pentru că la vârsta la care am început să-mi pun întrebări despre mine nu aveam un exemplu, nu exista cineva care să îmi spună că e în regulă să fii tu", motivează acesta. Ba mai mult, în ciuda remarcilor urâte, spune că n-a fost marginalizat şi că societatea din România "este în plină transformare". "Există semne clare că ne îndreptăm spre acceptare şi toleranţă", spune dansatorul. Faptul că tocmai a luat acasă trofeul unei emisiuni TV extrem de populare este, cu siguranţă, unul dintre ele...


CAMPION CU SULFET 
Donaţie pentru Bianca

La câteva zile după victorie, Emil Rengle a apărut în emisiunea "La Măruţă", în cadrul căreia i-a donat premiul pentru originalitate, în valoare de 10.000 de euro, micuţei Bianca Badea, balerina care a ieşit pe locul al doilea la "Românii au talent". Cu premiul cel mare, de 120.000 de euro, orădeanul mărturiseşte că vrea să-şi "ducă mai departe misiunea", vrând să iniţieze un turneu prin ţară. Între timp, continuă să-şi ţină cursurile la şcoala Dance Prestige şi lucrează la propriul proiect muzical, care cuprinde atât piese originale, cât şi remixuri. Acasă, la Oradea nu mai ajunge foarte des, dar ţine legătura cu prietenii apropiaţi, care i-au fost alături de la început.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
@Florin Ciucas
Nu va puneti mintea cu ala. E un iD10t (eroarea nu caracteru) care vrea sa para ca el stie multe, de fapt e unu care cauta pe moment repede detalii, le arunca in comentarii si apoi jigneste "habar nu ai ca..' si da paste' ". Nu merita uzura tastaturii. Se mai contrazicea el cu mine pe chei si criptare la un moment dat deci iti dai seama (stiindu-ma voi, cu ce ma ocup)
Postat 19 Iunie 2018, 05:58 de poiu
Ahahahaha
Da cine e NEGUS ASTA SAU NEIGUSH? Pablo Escobar?
Postat 18 Iunie 2018, 00:07 de Sandu1201
Nu stiti cine este Bihoreanul?
Un ziar de scandal, care are la pornire niste personaje ca si Florin Ciucas si Mircea Chirila la fel ca si Adrian Abrudan (pseudo Cris) care au inceput in anturajul unui grup infractional, intrand in legaturi cu grupari vechi din Velenta. Ce poti astepta de la asemenea exemple sau mai bine zis exemplare.
Postat 17 Iunie 2018, 22:51 de detectiv
RE: Nu stiti cine este Bihoreanul?
I-auzi! Te pomeneşti că om fi fost colegi de clasă cu Neguş şi nici nu am sesizat :) Dar tu, băi Columbo, al cui eşti din Velenţa? Hai să ne măsurăm în antecedente!
Postat 17 Iunie 2018, 23:57 de Florin Ciucas
?????
Se stie ca ProTV condusa de sarbu face tot felu de experimente propagandistice pe romani intrebarea e cu ce se alege bihoreanul cu reclama facuta mizeriei umane?
Postat 17 Iunie 2018, 19:42 de scortosul
este unzero barat...
...fata de bihoreanul in ceea ce inseamna promovarea acestei deviatii.
Postat 17 Iunie 2018, 16:26 de detectiv
"Succese!
Acestor constienti,....(mai mult sau mai puțin)...,li se dorește o ...starpire a deviatiei regnuluisi nicidecum o încurajare a perpetuării. Vai,cum se minimalizează existența noastră efemeră.....!!!
Postat 17 Iunie 2018, 13:08 de Nofan
Invers
Ajungem sa spunem lucrurilor rele ca sunt normale și celor normale ca sunt rele. Nu e normal ca e bisexual, iar daca asta e o boala se poate trata. Dacă nu se poate trata nu inteleg de ce trebuie promovată?
Postat 17 Iunie 2018, 13:02 de Marinel69
asta nu e curaj
Cand esti impins de la spate de toata mass-media lui Soros nu iti trebuie curaj, pentru ca nu mergi impotriva curentului. Trebuie doar sa fii lipsit de coloana vertebrala.
Postat 17 Iunie 2018, 12:57 de testtest
:(((((
Nu este un promotor el este un bisexual, adica unul cu deviatii
Postat 17 Iunie 2018, 12:46 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON