URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2020, 13:28

George Haber: "Oradea îmi aduce aminte de Silicon Valley. E cel mai bun loc pentru investiţii" 

George Haber: 'Oradea îmi aduce aminte de Silicon Valley. E cel mai bun loc pentru investiţii'  George Haber, în vizită în oraşul său natal (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Milionarul orădean din Silicon Valley, George Haber, unul dintre investitorii fabricii de roboţi de 5 milioane de euro care se va face la Oradea, spune că a vrut să aducă proiectul în oraşul de pe Crişul Repede întrucât "este cel mai bun loc de a investi în România astăzi".

Roboţi în echipe

"Eu ajut nişte companii româneşti şi încerc să aduc business la Oradea. Braintronix e una dintre aceste companii. E o companie franţuzească de fapt, cu o nouă sucursală, care a devenit companie românescă şi care a început la Cluj. Discutând despre expansiune şi după ce am vizitat Oradea, i-am spus lui Victor (n.r. – Victor van Puyvelde, administrator al Braintronix România): Hai la Oradea! E mult mai eficient decât la Cluj, e mai aproape de graniţă, sunt multe terenuri pentru a construi o fabrică", a povestit George Haber pentru BIHOREANUL

Haber spune că, dincolo de faptul că este oraşul său natal, Oradea este "din punct de vedere economic cel mai eficient, cel mai bun loc de a investi în România astăzi".

În Parcul Industrial II, Braintronix va ridica o fabrică pentru "roboţi foarte deştepţi şi flexibili". "Vrem să fie de genul Lego, adică poţi să faci orice din ei. Ideea de bază este să fie uşor de transformat. Acelaşi robot să fie folosit atât pentru pompieri cât şi, de exemplu, în agricultură", spune Haber.

De asemenea, el dezvăluie că roboţii Braintronix ar urma să coopereze: "De exemplu, dacă este un foc,  poate trebuie atacat din 10 unghiuri, aşa că ai 10 roboţi care colaborează între ei". 

Ambiţii mari pentru Oradea

De asemenea, omul de afaceri care şi-a construit o carieră de succes în Silicon Valley spune că îşi doreşte să aducă şi alte investiţii, chiar mai mari, în Oradea. 

"Eu mai vorbesc acum cu alte companii foarte mari. Ambiţia mea este să aduc o companie foarte mare la Oradea, cum ar fi Google sau Facebook. Fiindcă avem tot ce ne trebuie. E un oraş superb, e loc de expansiune, se pot construi case moderne pentru tineret. E ideal. Îmi aduce aminte de Silicon Valley, cum arăta acum 25-30 de ani", a mai spus George Haber pentru BIHOREANUL

Despre faptul că Oradea nu abundă în forţă de muncă specializată pentru domeniul IT, George Haber spune că nu vede obstacolul, ci oportunitatea. "Silicon Valley e compus cam o treime din localnici. Două treimi sunt români ca mine, ruşi, chinezi, indieni, israelieni. Dacă reuşim să creăm o oportunitate reală, o să vină băieţii din Cluj, din Iaşi, din Bucureşti, ba chiar din Franţa sau Germania. Why not? Mulţi sunt tineri care îşi caută o carieră şi un partener de viaţă. Nu văd niciun impediment prin faptul că la ora actuală nu sunt în Oradea mii de softişti sau mii experţi în domeniul de hardware", a detaliat acesta. 

Investiţia Braintronix va fi realizată în Parcul Industrial Eurobusiness II, din str. Ogorului, pe o suprafată de teren de 20.000 mp., constând în construirea unei hale de producţie / linii tehnologice / birouri în suprafată totală de aproximativ 12.000 mp. Numărul locurilor de muncă după finalizarea nvestiţiei în Parcul Industrial va fi de minim 40, preponderent ingineri. 

Citeşte şi:

Investiţie de 5 milioane de euro: O companie sprijinită de George Haber, milionarul din Silicon Valley, va face roboţi în Oradea (FOTO)

Mândru de Oradea: Singurul milionar orădean din Silicon Valley, George Haber, admiră progresul oraşului

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Sănduțo ...
... nu bate câmpii, că abia deschideai ochii ca să înțelegi ce e în jurul tău, când eu "făceam" cu altele/alții ca mine PNL în Bihor !?! Haber e unul dintre zecile de aiuriți de care făceam mișto înainte de '90 și îi ocoleam strategic, cu mulți dintre prietenii noștri comuni ... tipul fiind un "papagal" prin definiție !?! Are un talent deosebit Bihoreanul să-i scoată-n față pe mulți dintre foștii "colegi" ai șefului redacției, Chirilă Mircea ... colegialitatea fiind legată de "ofițerii de legătură" ai tinerei generații ante-decembriste !?!
Postat 27 Ianuarie 2020, 20:11 de CrisDumi
Gurile rele (cei mai putin dusi pe la biserica) spun ca:
Si in Rai/Paradis/Eden e loc de mai bine, altminteri Adam si Eva n-ar fi zburat (dati afara) de acolo. Acum, dracu' stie...
Postat 26 Ianuarie 2020, 23:21 de 1234
Nu e rau
Hai sa vedem partea plina a paharului. Sunt mici salariile dar sunt locuri de munca. Se poate trai destul de decent din ele, daca vrei sa lucrezi. N-au cum sa fie salariile din Australia, Canada, USA, UK, Franta sau Germania. Si in tarile respective sunt foarte multi care traiesc pe salariul minim pe ec, ceea ce e putin in comparatie cu preturile mari de acolo. Oradea, ca urmare a modernizarii, arata bine. E loc de mai bine ? E loc de mai bine si la Paris sau New York.
Postat 26 Ianuarie 2020, 20:59 de TKO
CrisDumi
Ataci in stil caracteristic PSD. Draga moșului nu trebuie sa fii egoist/ă, trebuie sa te gandesti ca tu atât poți ,și alții pot mai mult.
Postat 26 Ianuarie 2020, 19:20 de sandu1260
Haber nu investește nici măcar 1 USD în Oradea ...
... "ca să ajute companiile românești", de care îl doare-n cotul lui cel "cusher" !?! El este intermediarul companiei franceze Braintronix, care vrea să investească în România ... iar Haber a recomandat Oradea, orașul lui în care s-a întors cu "povești" la purtător, precum papagalul proadpăt ieșit de la coafor !?! Haber e un fel de "trompetă" a unui investitor ... el trăind din faptul că știe "geografia locului" !?! Ca el am văzut cu zecile în ultimele trei decenii ... așa repede cum vin/revin, tot așa dispar după semnarea contractului cu primăria !?! Investitorii adevărați nu apar niciodată înainte de "parafarea" unei afaceri ... ei trimițând înainte gorniștii ca să dea voce, urmărind astfel reacțiile celor cu care urmează a bate palma în mod concret !?!
Postat 26 Ianuarie 2020, 17:18 de CrisDumi
Ambitii mari
Salarii mici. Deocamdata mingea e in terenul angajatilor, iar racheta de joc in mana patronatului.
Postat 26 Ianuarie 2020, 15:50 de 1234
Fascinatie
De atita fascinatie pentru oras, nici nu a bagat de seama ca oradenii nu au deloc pretentii cind vine vorba de salar.Trebuie sa aiba grija cind vor face angajari sa nu sparga cartelul salariilor mici,pentru a nu strica bunele traditii locale.Asta e si definitia randamentului: cit de mult poti sa produci cu cit mai putin consum.Nu degeaba primii 2000 cei mai bogati oameni au mai multa avere decit ultimii 4.5 miliarde.E pe baza de eficienta...
Postat 26 Ianuarie 2020, 13:54 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON