URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2018, 15:20

Concurs de idei, plătit bine: Se caută un logo modern şi atractiv pentru oraşul Oradea!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Designeri şi artişti din ţară şi din străinătate sunt provocaţi să conceapă un însemn grafic, adică un logo, pentru oraşul Oradea, în cadrul unui concurs de idei al cărui premiu este în valoare de 47.000 lei brut.

Logo-ul trebuie să fie "atractiv şi memorabil", dar să nu conţină "simboluri care pot fi asociate cu o singură cultură, etnie, religie, eveniment sau o organizaţie anume".

Un logo pentru Oradea

Concursul de idei a fost lansat, vineri, de Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune (APTOR), conceptul fiind prezentat de directorul Mihai Jurca într-o conferinţă de presă ţinută în sala mică a Primăriei.

"Oradea se află în plin proces de modernizare şi dezvoltare şi devine un oraş tot mai atractiv atât pentru locuitorii săi cât şi pentru turişti şi investitori. (…) Pentru materializarea acestor eforturi şi a planurilor de viitor într-un însemn grafic care să transmită controlat percepţii sau senzaţii despre Oradea, lansăm azi concursul public pentru realizarea logo-ului care va fi vârful de lance al brandului Oradea", a spus Mihai Jurca (foto).

Logo-ul este "elementul vizual esenţial destinat recunoaşterii brandului unui oraş". Acesta trebuie să "înglobeze valorile, realizările şi planurile de viitor ale oraşului", fiind totodată un element important în construcţia şi consolidarea brandului de oraş.

Să fie "atractiv şi memorabil"

În urma unui proiect de poziţionare pe piaţă, realizat de compania Branzas Design, a rezultat că esenţa brandului Oradiei este "Oraşul în care te regăseşti" şi că brandul în sine ar trebui să fie "masculin, voluntar, deschis noutăţii, harnic, pragmatic, pozitiv, cu spirit de echipă, orientat către soluţii, vesel, civilizat, modern însă cu rădăcini adânci, un adevărat liant între generaţia tânără caracterizată prin inovaţie şi nonconformism şi cea matură, conservatoare şi tradiţionalistă".

Potrivit regulamentului, logo-ul Oradiei va trebui să fie reprezentativ pentru oraş în conformitate cu strategia brandului, atractiv, memorabil, dar mai ales original. De altfel, concurenţii vor declara pe propria răspundere că logo-ul şi elementele acestuia nu sunt plagiate sau folosite şi în alte însemne grafice.

De asemenea, logo-ul nu trebuie să conţină "simboluri care pot fi asociate doar cu o singură cultură, etnie, religie, eveniment sau o organizaţie anume". Totodată, însemnul grafic al oraşului nu trebuie să conţină "elemente comune, frecvent folosite, nereprezentative sau cu mai multe înţelesuri".

Un concurs, 7 juraţi

Propunerile vor fi analizate de un juriu format din şapte persoane: un reprezentant al beneficiarului, reprezentant al societăţii civile şi un reprezentant al mass-media, profesionişti şi experţi în design sau marketing.

Componenţa juriului este: Costel Babus - Designer Coordonator Departament Design Digi24, asistat de Florin Nemeş – director Naţional de marketing RCS&RDS; Sorin Brad – Profesor catedra de Grafică şi design a Facultăţii de Arte Vizuale din cadrul Universităţii din Oradea; Diana Bora - director de marketing Lotus Center; Nadia Ionescu- director de marketing şi vânzări Ramada Oradea; Cătălin Popa – Fundaţia Comunitară Oradea, Mircea Chirilă – directorul săptămânalului BIHOREANUL, şi Mihai Jurca – director executiv APTOR.

Deadline: 11 martie

Câştigătorul concursului de idei va primi 47.000 lei brut, urmând să plătească dările către stat în funcţie de statutul de persoană fizică sau de persoană juridică. În cazul în care niciuna dintre propuneri nu va fi ideală, este posibil ca juriul să nu desemneze niciun câştigător.

Mihai Jurca a anunţat, vineri, că persoane fizice sau juridice din oraş, din ţară sau din străinătate pot să-şi depună propunerile până pe 11 martie 2018, la ora 11. Juriul va analiza ofertele depuse în termen de 15 zile lucrătoare începând cu data de 12 martie.

Pentru a participa la concurs doritorii au nevoie de 3 documente: formular de înscriere, declaraţie pe proprie răspundere şi propunerea grafică. Acestea se vor trimite prin e-mail la adresa propuneri@brandoradea.ro şi prin curier rapid sau vor fi depuse la sediul APTOR.

Toate informaţiile legate de regulamentul şi cerinţele concursului au fost publicate pe un site dedicat, www.brandoradea.ro

După desemnarea unui câştigător, logo-ul va fi implementat într-un manual de brand şi într-un plan de marketing.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
idee
În general dacă se vrea un concurs serios şi corect se acordă mai multe premii. I,II, III şi eventual menţiune,atunci interesul ar fi mai mare şi mai mulţi interesaţi.De ex I 25 000 II 10 000 III 5000 ăi duă menţiuni de 3500.
Postat 24 Februarie 2018, 16:42 de Iancu_Remus
Tds
Da a cui e oradea , a lu Dragnea. Ma Prostea.
Postat 14 Februarie 2018, 22:55 de Sandu1201
ACȚIUNE URGENTA
Nu știam cine este Costel Băbuș! Cică un fel de designer ( poate de "pă" la Sorbo, nu știu) dar clar anti PSD-ALDE! ). Municipiul Oradea NU ESTE MOȘIA LUI BOLOJAN, MĂLAN sau BIRTA dar nici a lui MANG, PASZTOR sau TOKES! Este a ORADENILOR! Pe cale de consecință era nevoie de un juriu echilibrat, fără opțiuni politice evidente si cu studii făcute la ION MINCU, ANDREESCU, nu de-astea făcute la vârsta a doua( vezi cazul une. PNL-iste). Încă o dată: DNA sau PARCHET, ACTIONATI!
Postat 12 Februarie 2018, 18:42 de TDS
BOLOJAN&co....DNA...
@pinonel: Îți multumesc! Dar nu-mi mai lua apărarea! Se va crede că ne cunoaștem sau că ne susținem! E drept, și eu am simțit nevoia să iau apărarea cuiva pentru că așa am simțit nevoia! Dar BOLOJAN și-a subordonat TOTAL Oradea! Tot ce mișcă în municipiu este CONTROLAT de el! Absolut TOT! Ce juriu este acesta? Juriul DIGI + PNL! " Zeghistul " Nemeș? Iubitul Laurei Codruța Lascu ( conform media! )? Cea bagată in prea multe SUFRAGERII! Cine naiba e JURCĂ? Un tip brunet ( ca mine ca să nu se interpreteze), tot de la DIGI! Cine e Bora? Cine e Ionescu? Cine e Chirilă? Brad s-ar califica dar e anti PSD! Cine sunt aceștia? PUPĂTORII DESANTATI ai.... lui Bolojan! La fel ca MM, că tot de acele părți...tot de acele părți! Hai ca as înțelege! Dar DREAPTA e deștepta planetei, STÂNGA este proasta planetei! PS: consider că DNA se poate autosesiza!
Postat 12 Februarie 2018, 18:23 de TDS
@florin ciucas
Te citez: ,,Pe ăştia i-a vrut primăria [de ce esti timid? birtinezul i-a vrut!], considerând că sunt interesaţi de subiect şi că se pot pronunţa în cunoştinţă de cauză!" Bănuiesc de ce sunt interesați de subiect (subiectul e 10.000 de euro!), dar că ar putea, cu o singură excepție, e vorba de dl Sorin BRAD, să se pronunțe ,,în cunoștință de cauza" e strict părerea ta, pe care nu ești competent să o susții! Și nici să i-o bagi pe gât lui @tsd, că aici nu ești la crâșmă cu amicii, să bați cu pumnul în masă. P.S.Nadia Ionescu este și soţia consilierului local liberal Romeo Ionescu.
Postat 12 Februarie 2018, 09:05 de pinonel
trebuie atatat sarca
pana ii blocheaza astia contul. ce bine e fara bestia666. cum ne-ar fi si fara tds? hai sarco, doar atat poti da din tine? injura-i pe membrii comisiei ca de ce traiesc, fa-ne ziua fericita. te rugam mult de tot!!!!!!!
Postat 12 Februarie 2018, 08:36 de User anonimizat
Alo ambulantza?
Se impune urgent un echipaj B3 cu camasa de fortza...ciumatul rosu tds nu isi inghite tratamentul..Aloo ambulantza?
Postat 11 Februarie 2018, 12:40 de grigore
Tds
Cine ar trebui sa faca din juriu ? Mircea badea, realitatea, antena, pinalti, felix, sau primarul din bârlad, ca nu inteleg
Postat 11 Februarie 2018, 12:13 de Sandu1201
"Frunza" lui Udrea a costat peste 800.000 Euro si nu are niciun impact.
Logo-uri se fac legat activitatilor de promovare a unor bunuri, produse ori servicii, care creaza valoare adaugata. Nu unei entitati administrativ-teritoriale care are deja o sigla creata si recunoscuta prin lege. Ce va promova Oradea? Apa calda? Daca da, atunci Termoficare SA poate sa-si faca in mod distinct. Poate turism, atunci APTOR, poate transport public si atunci OTL. Ce are "insemnul" de acum care apare pe frontispiciul UAT, de ce nu e bun?
Postat 10 Februarie 2018, 18:33 de CrisDumi
NU
@Florin Ciucaș: păi despre asta e vorba! Pe ei îi vrea Primăria, adică BOLOJAN! De ce? PMO este o " chestie publică "! Cum l-a găsit taman pe Chirilă? Cum? Vreau să aflu mecanismul! De ce RDS? De ce Bihoreanul? De ce? La Olguta rezist-entii băteau din palme! Cum adică, fațade să-și facă publicitate electorală? Acuma nu se pune?
Postat 10 Februarie 2018, 18:13 de TDS
LOGO PROFESIONIST, NU CA FRUNZA LU' NUTZI
@Sandu1201: Eu sunt amator! E drept, mai puțin amator DECÂT unii jurați! Cu alte cuvinte NICI EU NU MA CALIFIC! Dar nici Bora, Ionescu, Chirilă sau Jurcă! Ramada neo? Ce are Bora cu logo-ul? Ce are Ioneasca Mudurista? Ce are Bihoreanul cu asta? Deci jur pe ce vreți că DICTATORUL nu va câștiga această luptă!
Postat 10 Februarie 2018, 13:24 de TDS
RE: LOGO PROFESIONIST, NU CA FRUNZA LU' NUTZI
Opreşte-te, omule, că explodezi! Ce te macină pe tine componenţa juriului? Pe ăştia i-a vrut Primăria, considerând că sunt interesaţi de subiect şi că se pot pronunţa în cunoştinţă de cauză! Cum adică „n-au ce căuta”? Te pomeneşti că o să stabilească DNA-ul cine are „ce căuta” şi cine nu. Dacă nu încetezi cu SPAM-ul ăsta ordinar, îţi suspendăm contul.
Postat 10 Februarie 2018, 17:53 de Florin Ciucas
Tds
Pai fa desenul cu oradea. Poate iti da nolojan banii.
Postat 10 Februarie 2018, 13:06 de Sandu1201
...CU MELCII VOȘTRI !
Sorin Ovidiu Brad o avea studiile dar este anti PSD ! La fel Bora și Ionescu ! Juriul ăsta nu va decide NIMIC ! GARANTAT TDS !
Postat 10 Februarie 2018, 12:47 de TDS
DNA SĂ VĂ ÎNTREBE CUM AȚI AJUNS ÎNTR-UN JURIU CARE URMEAZĂ SĂ ALEAGĂ LOGO-ul UNUI MUNICIPIU
Insist! JURCĂ NEMEȘ CHIRILĂ nu au ce căuta in acest juriu ! Cel puțin ei! Păi atunci mai bine Ramona art " nuvo "-ista ! Sa fiu al naibii dacă nu fac plângere la DNA ! Din câte " văzui " unii " să cam prinsără că mă țiu dă cuvânt " !
Postat 10 Februarie 2018, 07:59 de TDS
CORECȚIE
MOTTL
Postat 10 Februarie 2018, 07:51 de TDS
JUR
@s Sandu1201: Doar ZECE! Am urmat Scoala populară de artă ( clasa Roman Mortal), am pictat în ulei! Nu-mi plăcea portretistica! Preferam natura MOARTĂ! Pe bune! Te invit la mine să vezi câtevă lucrări!
Postat 10 Februarie 2018, 07:50 de TDS
Tds
Ce note aveai la desen??
Postat 10 Februarie 2018, 00:12 de Sandu1201
BAGĂ!
1. Ce caută Chirilă in ecuatie? 2. Ce caută Ramada? 3. Dacă Ramada e, H. de ce a fost sărit? 4. Florin Nemeș e ala de i-o.... Luluței?
Postat 09 Februarie 2018, 19:01 de TDS
Apreciez membrii din juriu ca persoane si companiile pe care le reprezinta
Cre ca sunt ei profesionisti, interesati de binele orasului si implicati aproape de primarie, dar diar ca si concept, daca generalizam, nu inteleg de ce trebuie sa fie in juriu "membrii ai mass-mediei" si "membrii ai societatii civile", cum ii prezinta comunicatul oficial al primariei. Erau destui un numar impar in comisie, 2 membri de la primarie si Aptor, si inca 3 prifesionisti din domeniu. Puteau sa aleaga aceeasi oameni, dar fara titlurile acestea: acuma pare ca a patra putere in stst, mass-media, e la conducere, iar ca societatea civila nu a votat si imputednicit o administrstie reprezentativa, ci trebuie sa voteze separat de ea.
Postat 09 Februarie 2018, 18:47 de unu
Bani aruncati in vant !?!
Sunt zeci si zeci de site-uri specializate, cu mii si mii de logo-uri care mai de fare mai reprezentative, mai profesioniste si mai sugestive pentru orice domeniu ales !?! Costa de la 10-15 dolari in sus, pana la cateva sute ... in functie de autori si complexitate !?! Platesti online si e logo-ul tau pe o perioada determinata sau pe viata, cu bani atat de putini incat nu merita sa-ti bati capul cu nicio organizare, concurs, juriu si plata acestora !?!
Postat 09 Februarie 2018, 18:37 de WinDos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON