URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Februarie 2016, 20:00

Top 40 Forbes: Cele mai bune oraşe pentru afaceri în România. Oradea, pe locul 4!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Publicaţia Forbes a publicat topul celor mai bune 40 de oraşe din România pentru afaceri în 2016. Clasamentul este condus de Timişoara, Cluj şi Bucureşti, urmate, pe locul al patrulea, de Oradea.

Anul trecut, Oradea ocupa locul 5 în Topul Forbes, cu motivaţia că firmele "continuă să investească zeci de milioane de euro la Oradea, în timp ce Primăria dezvoltă orașul cu fonduri europene".

Anul acesta, motivaţia este şi mai laudativă la adresa municipiului de pe Crişul Repede, scoţând în evidenţă, pe lângă investiţiile publice mari, şi existenţa unei strategii pe termen lung, realizată de asministraţia locală.

"Oradea este exemplu perfect de oraș în care mediul de afaceri și comunitatea prosperă, datorită unei strategii pe termen lung a autorităților locale", scriu iniţiatorii, care şi dedică oraşului un articol intitulat "Oradea, cetatea afacerilor".

Aflat la a patra ediţie, Top 40 Forbes cele mai bune oraşe pentru afaceri include polii de business din judeţe, selectaţi după zece criterii: Produsul Intern Brut pe județ, PIB-ul pe cap de locuitor, societățile comerciale cu capital străin, câștigul salarial, șomajul, numărul întreprinderilor active, infrastructura rutieră, infrastructura feroviară, stocul de locuințe, unitățile de învățământ, potrivit forbes.ro.

A fost luată în calcul și situația creată de problemele cu legea pe care le au mai mulți primari ai orașelor analizate, considerând că nu poate exista un mediu de afaceri cu adevărat sănătos în zonele în care conducătorii administrației locale sunt corupți.

Datele provin de la Institutul Național de Statistică, Comisia Națională de Prognoză, Oficiul Național al Registrului Comerțului, Ministerul Finanțelor Publice și portalul listafirme.ro.

Cea mai importantă schimbare în top față de anul trecut este căderea Bucureștiului pe locul al treilea, după Cluj Napoca.

Top 40 Cele Mai Bune Oraşe pentru Afaceri în 2016

1. Timişoara
2. Cluj-Napoca
3. Bucureşti
4. Oradea
5. Constanţa
6. Braşov
7. Arad
8. Ploieşti
9. Piteşti
10. Iaşi
11. Sibiu
12. Târgu Mureş
13. Suceava
14. Bacău
15. Alba Iulia
16. Baia Mare
17. Craiova
18. Galaţi
19. Reşiţa
20. Deva
21. Târgu Jiu
22. Călăraşi
23. Târgovişte
24. Satu Mare
25. Râmnicu Vâlcea
26. Tulcea
27. Bistriţa
28. Slatina
29. Giurgiu
30. Slobozia
31. Brăila
32. Drobeta Turnu Severin
33. Miercurea Ciuc
34. Piatra Neamţ
35. Zalău
36. Botoşani
37. Buzău
38. Focşani
39. Sfântu Gheorghe
40. Vaslui

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@David
Aiurea pentru ca Tinas moare de oftica deoarece orasul e pe locurile fruntase de cand e Bolo primar. @Bihoreanoradean... tu nu intelegi un lucru. O firma exista pentru a face profit. Daca firma x isi deschide sediul la Cluj din varii motive (oameni specializati/educati) isi asuma salariile pe care trebuie sa le ofere pentru a-si putea tine angajatii. Nimeni nu te angajeaza pentru ca ai tu ochii mai frumosi sau parul mai balai. Se tine cont de educatie si experienta profesionala. Si atata timp cat universitatea noastra e o gluma buna si someri sunt pe unde vezi cu ochii, cererea este mai mica decat oferta de forta de munca. Pana cand aceasta balanta nu se va echilibra si nu vom veni si noi ca si oras cu oameni calificati, nu vor exista salarii ca in Cluj (desi chiar si acolo sunt platite bine unele sectoare, cum ar fi IT-ul). Iar la cluj au migrat foarte multe firme de IT ghici de ce ? Pentru ca au o universitate buna care scoate sute de programatori in fiecare an. Stiu ca e greu de unteles, dar nu e imposibil. Si ceea ce vreti voi, sa vina doar firme care platesc mii de euro salar, e cam imposibil
Postat 11 Februarie 2016, 08:35 de marius_ro
@Tinas
aiurea pentru ca nu esti tu de acord sau ai explicatii? Oradea are potential enorm, dar problema raman locuitorii orasului care nu vor sa isi schimbe mentalitatea de acum 30 de ani
Postat 10 Februarie 2016, 11:50 de David
Aiurea !!
....
Postat 10 Februarie 2016, 08:28 de Tinas
oradenii de rand cand vor prodpera?
In afara de cele cateva multinationale insirate pe Borsului pana in Santion si poate inca cateva firme de casa ale primariei (plus bugetarii si primaria bineinteles), in Oradea nu prea prospera nimeni.. Salarii mici, taxe mari si o populatie obosita si tot mai tentata sa emigreze.. Ceva pute in topul asta
Postat 09 Februarie 2016, 23:19 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON