URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Aprilie 2019, 15:01

PSD a decis să-i retragă sprijinul lui Tudorel Toader. Ministerul Justiției ar putea fi preluat de Eugen Nicolicea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderii PSD s-au reunit, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv, unde au decis retragerea sprijinului politic pentru ministrul Justiției, Tudorel Toader. În urma votului, acesta ar putea fi înlocuit cu deputatul Eugen Nicolicea.

Un singur vot a fost împotriva retragerii sprijinului politic lui Toader, Dig24.ro precizând că a fost vorba despre Dumitru Buzatu, președintele PSD Vaslui. De altfel, înainte de CEx, acesta spunea că Toader „e un profesor bun, are prestigiu juridic ridicat, chiar dacă activitatea sa nu a fost cea dorită, i se poate da o notă bună”, arată sursa citată. 

Debelka mai aşteaptă

În aceeași ședință, CEx a votat și numitea Oanei Florea la ministerul pentru Fonduri Europene, respectiv numirea lui Tit Brăiloiu la Ministerul Românilor de pretutindeni, după ce Rovana Plumb și Natalia Intotero au decis să candideze la alegerile europarlamentare. 

De precizat că una dintre variantele vehiculate pentru conducerea Ministerului Românilor de pretutindeni a fost orădeanca Lilla Debelka, susținută atât de Ioan Mang cât și de Codrin Ștefănescu.

Graba cu ordonanțele

Tudorel Toader a căzut în dizgrație, în ultimele luni, fiind criticat de tot mai multe voci din partid şi chiar de Liviu Dragnea, după ce a refuzat sistematic să adopte ordonanțele privind modificarea codurilor penale și contestația în anulare atât de necesare pentru Liviu Dragnea și PSD.

„Am avut un respect foarte mare pentru Tudorel Toader, am şi acum, dar a greşit foarte mult. Ca membru al unui Guvern asumat de un partid mare, într-o perioadă destul de agitată exact din motivele astea false, nu poţi să te joci cu aşa ceva. Aici este vorba despre o responsabilitate foarte mare pe care trebuie să ţi-o asumi şi nu poţi să enunţi ceva după care să te joci cu enunţul, mai ales că sunt foarte sensibile. Nu are nimeni ceva cu domnul Toader personal, ba dimpotrivă, îi respect pregătirea”, a declarat, săptămâna trecută, Liviu Dragnea.

Tot miercuri, după ședința Comitetului Exectutiv, PSD a convocat plenul la Senat pentru votul la moțiunea împotriva ministrului Justiției.

Așteaptă demisia lui Toader

După CEx, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că propunerile legate de nominalizările pentru noii miniștri vor fi trimise președintelui Klaus Iohannis, și a mai adăugat că speră ca, în urma votului din CEx, Tudorel Toader va demisiona din funcție.

„Astăzi o să am o discuție cu dl Tudorel Toader și vom vedea ce decizie va lua”, le-a spus Dăncilă jurnaliștilor. Premierul a refuzat să răspundă la întrebarea ce se va întâmpla dacă acesta nu va demisiona, situație în care s-ar crea un blocaj.

Digi24 notează că Tudorel Toader a dat de înțeles că nu va demisiona din funcție, ci va aştepta să fie demis.

În mai multe rânduri, Liviu Dragnea a spus că remanierea este atributul premierului, însă Viorica Dăncilă a susţinut că aşteaptă decizia partidului. În acest condiţii, liderii PSD au lansat varianta ridicării sprijinului politic pentru Tudorel Toader, ceea ce ar trebui să determine eliberarea din funcţie a acestuia de către premier.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Urmeaza slalomul lui Iohannis
Daca depinde de Iohannis atunci Romania nu va avea ministru al justitiei in 2019. Exceptand cazul in care Dancila ar propune-o pe Kovesi sau un procuror/judecator care l-a scapat pe presedinte de vreun dosar. S-ar putea ca Iohannis sa nu accepte nici macar demisia lui Toader. Nu are timp de asa ceva. Exerseaza zi si noapte backhandul si ii protejeaza pe tortionarii comunisti. Poate-l consulta din nou pe insul ala care circula in chiloti cu metroul.
Postat 18 Aprilie 2019, 00:01 de 1x1
Aveți grijă pe cine votați
.
Postat 17 Aprilie 2019, 22:17 de Sandu1206
Reactie
Omul nu a vrut sa adopte ordonantele privind modificarea Codurilor Penale si contestatia in anulare.
Postat 17 Aprilie 2019, 18:25 de Alcor
Dupa vorba lu' nenea Iancu ...
... unul mai prost decat Iordache, mai canalie decat Toader ...
Postat 17 Aprilie 2019, 16:39 de Negative
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON