URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Martie 2019, 17:52

“Masacru” verde lângă eco-şcoala Avram Iancu din Oradea: Zeci de copaci au fost lăsaţi fără crengi (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Zeci de copaci de pe strada Gheorghe Pop de Băseşti, inclusiv de-a lungul gardului Şcolii Gimnaziale Avram Iancu din Oradea, unitate de învăţământ care are titlul onorific de "eco-şcoală", au devenit nişte bucăţi inerte de lemn, după ce toate crengile le-au fost tăiate.

Situaţia a fost semnalată BIHOREANULUI de orădeni care locuiesc în zonă. "În fiecare an, au tăiat puţin câte puţin din aceşti copaci. Acum i-au masacrat de tot", spune un localnic. Potrivit acestuia, copacii au rămas complet fără crengi săptămâna trecută, după ce muncitorii unei firme au venit şi au tăiat fiecare ram în parte. Astfel, acum au mai rămas doar trunchiurile groase, fiecare la o înălţime de circa 3 metri.

Contactată de BIHOREANUL, Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei, a confirmat că tăierile nu au fost făcute la comanda municipalităţii şi nici cu acordul ei. "Un echipaj al Poliţiei Locale a verificat cele sesizate şi a constatat că parohia reformată din zonă a comandat lucrările. Preotul ar fi spus că nu ştia că are nevoie de autorizaţie de la Primărie", a declarat Grama, adăugând că, cel mai probabil, Poliţia Locală va da şi o amendă parohiei cu pricina, vecină cu Şcoala Avram Iancu.

Oamenii care locuiesc în zonă spun însă că acest masacru verde s-a făcut şi cu voia directoarei Şcolii Gimnaziale Avram Iancu, Gheorghina Bârlădeanu, care în trecut ar mai fi solicitat Primăriei să tundă copacii.

Contactată luni de BIHOREANUL, profesoara n-a vrut să spună dacă a cerut sau nu toaletări la copacii aflaţi de-a lungul gardului şcolii, adăugând însă că lucrările le-ar fi făcut... Primăria. "Primăria a făcut toaletările. Ceea ce este în afara şcolii nu este obligaţia noastră, ţine de urbe", a spus Bârlădeanu, refuzând expres să spună dacă o deranjau sau nu copacii din jurul şcolii. Cert este că acum, în jurul unei şcoli care se pretinde "eco" zac doar nişte rămăşiţe ale naturii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
excalibur
Concluzia e , că ești un prost. Ăia bătrâni trebuie tăiați, altfel îți cade unul în cap și dai primăria in judecată. La orice furtuna mica 50 de copaci cad peste oameni peste mașini. Dar nu recunoști faptul că s-au plantat mult mai mult decât să tăiat. Daca ești așa mare ecologist , pune-te in fața camioanelor care fura pădurile României.
Postat 12 Martie 2019, 21:33 de Sandu1206
........
Birtinezul a ordonat taiarea catorva sute de nuci. Nu i-a pus pe foc, i-a exportat!!! eBihoreanul, 14 Februarie 2012. Popa Blaga a ,,toaletat" pomii din Piata Taranilor. Nu o data, de doua ori! ebihoreanul, 02 mai 2013. Altul, ,,patron", a casapit un plop, unul pe care a incercat sa-l protejeze Ana Marossy. A murit activista, au ucis si plopul. oradea-online.ro, 24 mai 2018. Ce au in comun cele trei cazuri? Doar un mic amanunt: niciunul dintre cei trei vinovati nu a platit in vreun fel pt. fapta/faptele lui. Concluzia trageti-o singuri!
Postat 12 Martie 2019, 17:22 de pinonel
Viata bate filmul :))
Asa-i cand esti popă, dai un telefon si 'se rezolva problemele', dar cand faci cerere pt toaletarea unor copaci care sunt extrem de inalti si cuibaresc 'nșpe mii de ciori nu primesti aviz favorabil. Hai cu Bolo!
Postat 12 Martie 2019, 11:58 de eea
Adevărul că nu se tau copaci așa
Dar unde sunt ecologiștii, sa comenteze că nu le-au căzut crengile pe mașini
Postat 11 Martie 2019, 22:19 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON