URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Mai 2017, 16:34

Ultimul drum: Tânăra de 18 ani moartă în accidentul de pe centură a chiulit de la şcoală cu colega ei, ca să-şi ia rochii pentru banchetul de final de liceu (FOTO)

Ultimul drum: Tânăra de 18 ani moartă în accidentul de pe centură a chiulit de la şcoală cu colega ei, ca să-şi ia rochii pentru banchetul de final de liceu (FOTO) foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şoferiţa autoturismului Renault Clio, care a intrat frontal, joi, într-un BMW pe şoseaua de centură a Oradiei, era elevă în clasa a XII-a la Colegiul Economic Partenie Cosma, la specializarea Turism şi Alimentaţie Publică. Andrada Nemeş a chiulit de la ore, împreună cu o colegă de clasă, sub pretextul că trebuie să-şi ia rochii pentru banchetul de final de liceu.

"La ora 11, fetele au cerut permisiunea dirigintei să plece de la şcoală, dar diriginta nu le-a lăsat. Mama uneia dintre fete a trimis un SMS, învoindu-le de la ora 13, dar fetele n-au mai avut răbdare şi, profitând că sunt majore, iar Statutul Elevilor le dă voie elevilor majori să iasă din şcoală, au plecat", a declarat directorul Colegiului, Virgil Blage, pentru BIHOREANUL.

Ulterior, profesorii au aflat de la Poliţie că cele două fete au fost implicate într-un accident rutier, în urma căruia Andrada a murit, iar colega ei a ajuns în comă la spital, cu multiple fracturi.

"Sunt şocat, îmi pare foarte rău, este o tragedie uriaşă. În loc să fie un moment de fericire, acum este un sfârşit de an îndoliat pentru elevi şi profesori", a mai spus Blage.

Pentru elevii din clasa în care învăţau cele două fete, vineri va fi ultima zi de cursuri, întrucât, până la Bacalaureat, ei mai au de făcut un stagiu de practică.

Directorul Colegiului a mai spus că speră că din această lecţie tristă vor învăţa atât colegii celor două fete, dar şi oficialii din Ministerul Educaţiei, că ar trebui să nu le ofere atât de multe libertăţi elevilor care ajung la vârsta majoratului.

Citeşte pe această temă şi articolele:

Poliţia Bihor: Şoferiţa moartă în accidentul de pe centură, o tânără de 18 ani din Ineu, avea viteză prea mare (VIDEO)

Accident grav pe centură, între un BMW X5 și un Renault Clio: O tânără a decedat, iar o alta a rămas încarcerată (FOTO / VIDEO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
parinti, treziti-va!
condoleante familiei! sunt dezamagit sa vad modernismul si democratia ieftina unde duce, parinti cu bani care dau copiilor lor (inca la scoala sau univ) masini cu care sa fuga de la ore sau sa mearga/vina la club. este vina parintilor in totalitate, ar trebui o trezire a neamului in acest sens - tinerii sa fie invatati sa munceasca pt a-si lua cele necesare, nu tinuti din banii obtinuti de multe ori ilegal ai parintilor! daca dati tot ce aveti copiilor, sa nu credeti ca le faceti un bine, nu faceti altceva decat sa le cultivati orgoliul si ego-ul ca merita totul. la varsta lor scoala si prietenii/primele semne de indragostiti ar trebui sa fie suficient, nu masini cu care sa-si ia singuri viata! parinti, treziti-va si desteptati-va pana nu va mor toti copiii in accidente pe centura sau cu glontul in cap prin oras!
Postat 04 Mai 2017, 23:22 de roger
..................
desi era ultima zi de ore, asa am inteles, profesorul nu le-a invoit ca sa plece! respect pt profesorul respectiv, dar uite dovada ca SOARTA e SOARTA! cat despre sofat, precis politia are dreptate! Condoleanțe familiei, iar tu fetită frumoasa, dormi in pace!...cam multe napaste peste orasul asta...
Postat 04 Mai 2017, 21:52 de ADINA
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON