URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Aprilie 2015, 11:22

Sorin Borza, preşedinte interimar nedorit în PMP Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Profesor de etică la Universitatea din Oradea, Sorin Borza a fost numit la începutul acestei săptămâni de conducerea centrală preşedinte interimar al Partidului Mişcarea Populară Bihor, după ce Marton Attila s-a retras din funcţie.

Numirea lui Borza a provocat însă nemulţumirea multora dintre colegii acestuia din conducerea judeţeană executivă. "16 din cei 21 de membri din organizaţia executivă judeţeană am trimis o petiţie la Bucureşti împotriva acestei numiri. Domnul Borza nu s-a implicat absolut deloc în activitatea partidului, în campania electorală. Nu ştiu cum a ajuns dânsul în Consiliul Executiv Naţional (CEN) căci noi nu l-am delegat şi nu i-am cerut asta", a declarat pentru BIHOREANUL Gabriela Eler, unul dintre cei şase vicepreşedinţi ai PMP Bihor.

Potrivit acesteia, nemulţumirile faţă de Sorin Borza sunt legate de faptul că acesta le-ar fi cerut colegilor din conducerea judeţeană contribuie cu cotizaţii mai mari la PMP Bihor pentru ca Borza să-şi achite, la rându-i, cotizaţia de membru al CEN şi deplasările la Bucureşti în acest scop. "Cotizaţia aceea lunară de 1.500 de lei nu este treaba noastră. El s-a dus singur în CEN", a adăugat Eler.

Secretarul general al PMP Bihor, Alin Puşcău, confirmă nemulţumirile legate de numirea lui Sorin Borza ca interimar. "Este adevărat că filiala nu îl doreşte pe Sorin Borza. Lucrurile nu sunt încă lămurite", a afirmat acesta.

Deocamdată, PMP-iştii bihoreni nu au primit vreun răspuns de la conducerea centrală a partidului cu privire la petiţia trimisă împotriva lui Sorin Borza la cârma organizaţiei judeţene a partidului. "O persoană care nu este dorită în partid nu îl poate conduce", a declarat Gabriela Eler, arătându-se dezamăgită de evenimentele recente din cadrul PMP Bihor.

Contactat de BIHOREANUL, Sorin Borza n-a dorit să comenteze joi atitudinea colegilor de partid faţă de numirea lui la conducerea PMP Bihor şi a precizat că încă nu s-a hotărât dacă va accepta numirea. "Nu am luat încă o decizie. Momentan socotesc că nu e deloc o poziţie comodă şi că nici nu mi se face o favoare. Încrederea care mi s-a arătat de la centru e importantă, dar nu e totul. Eu vreau să construiesc, nu să distrug. Dacă nu se poate, oricum munca mea la Universitatea este mai importantă decât orice", a declarat Borza.

Chestionat şi pe tema acuzaţiilor referitoare la plata cotizaţiei de membru al Consiliului Executiv Naţional, Borza a recunoscut că a cerut sprijinul organizaţiei. "Am spus în Consiliul Executiv următorul lucru: nu sunt dispus să reprezint filiala judeţeană cu un mandat imperativ în condiţiile în care susţinerea lor e inexistentă. Nu era vorba strict de o chestiune financiară. Pe de altă parte nu sunt dispus să finanţez din bani personali un mandat imperativ în condiţiile în care mulţi oameni de acolo erau pur şi simplu dispuşi doar să vorbească, nu şi să facă ceva", a afirmat Sorin Borza.

La începutul acestui an, conferenţiarul universitar Sorin Borza, ex-preşedinte al Fundaţiei Mişcarea Populară Bihor s-a întors după mai bine de jumătate de an, pe scena publică direct pe o funcţie de conducere la nivel naţional, fiind ales, pe 8 februarie, în funcţia de secretar executiv al Partidului Mişcarea Populară, la propunerea filialei judeţene. Apoi, Sorin Borza a fost ales şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene la cea mai recentă conferinţă judeţeană a acesteia.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Cat de usor este sa arunci cu piatra!!!
Cat de usor sariti sa omorati un om care vrea dreptatea!!! Voi ce sunteti in stare sa faceti? Voi, cei care va ascundeti dupa comentarii cu iz de balta! Cati aveti curajul sa infruntati coruptii acestei tari? Cat mai aparati acel kg de faina pe care-l primiti in schimbul viitorului copiiilor vostri? Ati facut vreodata acest calcul? Copiii, copiilor vostri vor imprumuta de la voi reactii care nu sunt deloc constructive. dar ma intreb, de ce ar fi acceptat in randul lichelelor un om integru care, din pacate, isi consuma energia si potentialul cu oamni care nu pricep nimic din lumea asta de corupti. Perpetuati aceiasi nesatui care vor averi pentru ei in loc sa sustineti oameni care au ceva de spus si au curajul sa lupte impotriva valului. Cati dintre voi aveti curaj sa luati atitudine iesind in strada sa va aparati copiii, orasul, sa va cereti drepturile de cetateni? Preferati sa stati ascunsi pentru ca va este rusine sa va vedeti propria neputinta. Ar fi bine sa ascultati, sa nu zic de priceput, ce are omul de spus inainte sa va alaturati celor care va instiga la ura. Va puneti vreodata aceste intrebari? Cum va puteti privi in oglinda cand nu saditi decat vrajba...Dumnezeu sa va aiba in paza pe voi si pe copiii vostri!!!
Postat 15 Aprilie 2015, 11:20 de TUCESTIISAFACIBUN
tudor
BUNICA E. GABRIELA AI CURENTUL SI APA TAIATE AN CASA DUTE SI PLATESTE FACTURA LA ELECTRICA DE 12000 RON NU STA PE ANTUNERIC SAU LA PARTID E LUMINA SAU IEI LUMINA DE LA BUNICA UDREA .
Postat 10 Aprilie 2015, 17:19 de todo
Antihristul....
ETICA???? Ce etica? Mi-a fost profesor in Gojdu...candva demult, un ATEU de prima clasa, probabil daca se nastea mai repede ar fi fost un bun tortionar in inchisorile comuniste, pentru cei ce marturiseau pe Dumnezeu. Nu pot sa inteleg ce etica poate preda un ateu, si nu doar ateu ci chiar un impotrivitor al crestinismului. Mare filozof...vai de el.
Postat 09 Aprilie 2015, 22:59 de detectiv
papagal
Un papagal. In afara de vorbe ... Munca la universitate? El? Trancaneala ...
Postat 09 Aprilie 2015, 20:27 de bihoreanul_bihorean
Profesor de etică ... stai şi te cruceşti !!!
Guzganul Rozaliu vrea să iasă din activitate în modul cel mai penibil cu putinţă ... că nu e de ici-de-colo să ajungi şef la un partid cu peste 100% potenţial infracţional !!!
Postat 09 Aprilie 2015, 19:06 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON