URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 August 2018, 12:21

Șefa PSD Diaspora, orădeanca Lilla Debelka, declarații uluitoare despre protestul diasporei

Șefa PSD Diaspora, orădeanca Lilla Debelka, declarații uluitoare despre protestul diasporei foto Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedinta PSD Diaspora, orădeanca Lilla Debelka, susţine că protestul din 10 august nu poate fi considerat o manifestaţie a Diasporei deoarece au fost prezenţi numai 2.000 de români veniţi din străinătate. Evenimentul, susţine ea, este o acţiune antidemocratică la care au participat, din culise, preşedintele Iohannis şi liderii opoziţiei.

Declaraţiile se regăsesc într-un comunicat transmis agenţiei de presă Agerpres. Potrivit acestuia, valul de incitări la violenţă de pe reţelele online de comunicare şi lipsa de asumare din ultimul moment a organizării protestului demonstrează premeditarea violenţelor, care s-au manifestat regretabil, cu sprijinul liderilor formali şi spirituali ai evenimentului.

În plus, Debelka se lansează şi într-un atac la adresa preşedintelui Klaus Iohannis şi a USR. "În timpul protestului, USR şi-a făcut campanie, strângând semnături pentru iniţiativa «Fără penali», iar Klaus Iohannis a avut o intervenţie publică inadmisibilă şi incompatibilă cu calitatea de Preşedinte al României. Ignorând atribuţia sa de mediere, Iohannis a condamnat instituţia Jandarmeriei care asigură ordinea publică, fără o analiză oficială echilibrată, şi a incitat la violenţă şi huliganism. Preşedintele a devenit, astfel, complice la subminarea autorităţii instituţiilor statului şi la tentativa de răsturnare a ordinii de drept", a susţinut preşedintele PSD Diaspora.

Debelka a condamnat şi actele de violenţă asupra jandarmilor şi actele grave de huliganism, prin incendierea spaţiilor din zona Victoriei şi vandalizarea Muzeului Antipa, arată sursa citată.

"Potrivit lui Iohannis, protestatarii violenţi ar fi trebuit să fie lăsaţi să intre în Palatul Victoria şi să decimeze Jandarmeria! Am asistat ieri aşadar, dar şi cu multe zile înaintea protestului, la o instigare pe scară largă împotriva Guvernului, a premierului, a PSD. Foarte grav este că au fost acte de instigare împotriva membrilor şi simpatizanţilor PSD. Acestea au venit din partea lui Iohannis, a liderilor opoziţiei - Orban, Cioloş, a unor reprezentanţi ai societăţii civile", afirmă preşedintele PSD Diaspora.

În acelaşi comunicat, Lilla Debelka menţionează că Poliţia trebuie să cerceteze cine a organizat protestul şi cine a instigat la violenţă, iar "SRI este obligat să informeze despre grupările violente, în special despre prezenţa galeriilor de fotbal, dacă pretinde că nu s-a implicat în acest protest".

"Oamenii din spatele protestului din 10 august au cerut pur şi simplu pulverizarea democraţiei, iar destabilizarea statului de drept nu este altceva decât destabilizarea României", a conchis Lilla Debelka.

Lilla Boglarka Debelka este secretar de stat la Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, numită de premierul Viorica Dăncilă.

Ea a fost, până nu demult, preşedinta organizaţiei de femei a PSD Diaspora. Recent, fostul preşedinte Ovidiu Iane şi-a prezentat decizia de a demisiona din funcţia de preşedinte interimar al social-democraţilor din Diaspora, iar în locul lui a fost numită interimar Debelka, după cum arată site-ul www.gazetaromaneasca.com într-un articol intitulat "Revoluţie la PSD Diaspora: "Gata cu interimatul! Solicităm organizarea de alegeri interne"".

"Decizia a stârnit numeroase reacţii în cadrul organizaţiilor locale care îşi doresc organizarea de alegeri interne şi de a nu mai fi conduşi de interimari ci de un Birou Politic legitim", arată Gazeta Românească.

Lilla Debelka este fost consilier local în Oradea şi, totodată, fostă prezentatoare la TTV Oradea. De profesie inginer, Debelka este director executiv al firmei Unicert International, societate profilată pe testări, analize tehnice şi certificări, deţinută împreună cu soţul ei, Edward Debelka.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Soricel
El militează pt reîntregirea neamului
Postat 13 August 2018, 01:35 de Sandu1206
!!!
@poiu:Nu jignesc! Dar nu accept să fiu jignit eu!@Sandu1206 : Nu știu! E însurat cu una din Republica Moldova!
Postat 13 August 2018, 00:42 de soricel
Soricel
Nu poti jigni (stim sensul comentariului) pe cineva care nu gandeste si nu simte ca tine. Poți sa iti expui parerea ta, dar nu poti mai mult de atata. Cel puțin nu în ziua de azi
Postat 12 August 2018, 23:16 de poiu
Soricel
Ăla din Canada trăiește mai bine că tine??
Postat 12 August 2018, 22:37 de Sandu1206
Ahahaha
@Sandu1206: În familia mea există 4 diasporeni! Trei nu au nici o treabă! Unul se da mare sculă prin Canada! Probabil viitorul soț al celei din UK nu ne înțelege! Tot timpul remarca lui este: iar aveți motiv de petrecere?
Postat 12 August 2018, 21:40 de soricel
Soricel
Vei obține ETERNICUL Nobel
Postat 12 August 2018, 21:14 de Sandu1206
Never ever
@poiu: M...e nu este invenția lui Dumi! Ba este certificată de eternul candidat la Nobel Cărtărescu!
Postat 12 August 2018, 20:27 de soricel
Dumi
Iar cataloghezi tu pe altii? Iar jignesti? Fake news bihor, stai dra*u pe cooroo tau. S-a vibrat telefonu cu mesaju? @moderatori, calmati-l pe ala cu injuriile, va rog frumos. Totuși, deja el si cand 2 merg prea departe
Postat 12 August 2018, 19:48 de poiu
uluitor
Pe bune ? primul om politic din Bihor pe care Bihoreanul il citeaza zicand ca diaspora au fost pasnici, cuminti si frumosi si ca huliganii au denaturat protestul e Debelka ?Si se mira cineva ca o persoana cu functie in PSD zice nasoale de PNL , Iohanis si tot ce e opozitia lor ? Asa ceva chiar ca intre partide nu am mai vazut ... Pai voi erati ziar de opozitie ! Nici aia de la PSD nu o promoveaza atat . Dincolo de faptul ca in politica nu exista reclama buna sau reclama rea ...exista doar RECLAMA . Chiar nu ati gasit pe cineva de la PNL sa laude oradenii ca au fost multi si pasnici ? sau UDMR sau altcineva - primarul Bolojan era plecat ? Sper ca Debelka afla de articol si face cinste cu o pizza si bere la toata redactia ca asa ar fi frumos .
Postat 12 August 2018, 19:35 de User anonimizat
Chiar dacă Debelka aparține unui partid al mediocrității românești ...
... are perfectă dreptate în ceea ce spune despre evenimentul din 10 august!?!
Postat 12 August 2018, 19:22 de CrisDumi
Parlament ilegal!!!
Consider ca Parlamentul actual functioneaza in ilegalitate, nevalidand si netespectand referendumul romanilor de a reduce numarul parlamentarilor la 300 si nu au executat. Este ilegal!!!!!
Postat 12 August 2018, 18:39 de cetateanbihorean
v-a lasat fara raspuns
Din cele 4 milioane de diasporezi au venit 2000. Deci kakaia diaspora cioloseilor? PS. Sunt curios daca are curaj Soros sa o puna de un Maidan in interiorul UE.
Postat 12 August 2018, 16:00 de testtest
Fac pe prostii/proastele
Fac pe prostii/proastele si incearca sa mute dezbaterea pe alte teme. Tema este ca psd sa piara din viata politica sub forma in care este azi! Azi psd este o organizatie mafihoata condusa direct si prin interpusi de penali, hoti..... cat despre debelcaca ... doar o trompetista de'alui dracnea, una care sulfa in trompeta! ce neam o fi, hudemerista acoperita?
Postat 12 August 2018, 14:05 de scortosul
pupaza din partid
Draga Debelka arati ca si o cocalara, vorbesti ca si o cocalara deci esti o cocalara. Locul tau este in PSD, esti imaginea potrivita a Partidului acesta de needucati, de parveniti, de imcompetenti, de impostori, de corupti, de ticalosi, de lichele, de tradatori, de infractori.
Postat 12 August 2018, 13:48 de decalog
.......
Asta nu stie cate consoane sunt in limba romana, dar isi da cu presupusul cate mii de romani din diaspora erau in piata! De astea are nevoie dragnea, de pr*aste! P.S. Dupa nume nu pare, dar nu-i din Videle si s a oplosit pe aici?! Nu m-as mira, udmr ul a avut un deputat de Tulcea....
Postat 12 August 2018, 12:56 de ili3
Da
Eternica diversiune a părintelui Iliescu. Unde au fost teroriștii ?
Postat 12 August 2018, 12:28 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON