URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Februarie 2016, 16:00

Râde ciob de oală spartă: Mişcarea Populară spune că propunerile PSD la Primăria Oradea sunt "o glumă"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Faptul că tentativa lui Horea Vuşcan, politician traseist, cu o condamnare pentru ucidere din culpă în CV şi rezultate slabe la alegerile precedente, de a candida la Primăria Oradea din partea Mişcării Populare Bihor a eşuat şi că deocamdată oamenii lui Băsescu nu au prezentat un înlocuitor nu-i opreşte pe aceştia să râdă de alţii.

Într-o conferinţă de presă desfăşurată luni la sediul Mişcării Populare Bihor, preşedintele filialei, fostul jurnalist Daniel Meze, a făcut o "mică analiză" a precampaniei electorale din Oradea, referindu-se, bineînţeles, la alte partide şi nu la cel pe care-l reprezintă. El s-a arătat "îngrijorat", de pildă, de faptul că "PNL vrea să fie un partid mamut, care să stea singur la masa puterii", din care fac parte "oameni care mai demult erau caracterizaţi ca fiind baroni locali, cum ar fi Gavrilă Ghilea".

În privinţa candidaturii PSD Bihor la Primăria Oradea, Daniel Meze a denumit-o "o glumă". "La PSD este veselie pentru că acolo nimeni nu vrea să candideze. Domnul Mang nu vrea deoarece îşi dă seama că, cu tinicheaua plagiatului, nu are nicio şansă în Oradea şi s-ar face de râs. În schimb, ar vrea să-l împingă pe scările candidaturii, să-şi rupă gâtul, pe Claudiu Pop, prefectul apolitic de Bihor", a spus Meze.

Preşedintele MP Bihor şi-a continuat critica spunând că posibilele candidaturi ale lui Bekesi Csaba, directorul AJOFM Bihor, şi Debelka Eduard, soţul consilierului local Debelka Lila, la Primăria Oradea sunt "absurde" pentru că electoratul român nu va vota etnici maghiari. "PSD-ul se face de râs cu astfel de propuneri", a susţinut Meze, adăugând că celelalte două variante ale social-democraţilor sunt oameni "din import", adică veniţi din alte partide: Adelina Coste şi Felix Cozma.

"PSD-ul se va reîntoarce în epoca 2008, când candidatul lor la Primăria Oradea, Dan Matei, lua 3 procente, iar pe lista Consiliului Local 8 procente. Se va întoarce acolo unde îi este locul", a afirmat liderul Mişcării Populare Bihor.

Culmea este că, în aceeaşi conferinţă în care a râs de PSD că îşi doreşte să propună oameni "din import" la Primăria Oradea, Daniel Meze l-a prezentat drept candidatul Mişcării Populare la Primăria Beiuş pe Florentin Hus, proaspăt plecat împreună cu alţi colegi din ALDE Bihor. Economist de meserie, Hus a trecut de-a lungul timpului pe la mai multe partide: PNL, PDL, a cochetat cu UNPR, ALDE şi, mai nou, Mişcarea Populară.

Prezent la conferinţa de presă, Florentin Hus şi-a criticat foştii colegi, în speţă pe secretarul general al ALDE Bihor, Octavian Bara, despre care a afirmat că "se comportă ca un secretar al Partidului Comunist Român din anii 50", respectiv pe Ovidiu Dăescu, despre care a spus că este "nomenclaturist" şi "nu este un om de valoare", care nu va fi un candidat real la Primăria Beiuş, ci "iepurele PSD" în campania electorală, partid din care Dăescu a făcut parte.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
NEW LOOK !
Faci ce faci și tot prost te-mbraci, Meze... să se-nteleagă bine.Măăă da un sacou chejuăl dă la Șifonier n-ai găsit, numa unu lucios dă nuntă cu maniecile așe dă lungi die nu să mai vedie brățara albastră dă oll incluziv? Apoi fătu-mnieu cravata, cât îi cravata...die groasă, dacă o-ntorci invers, la cat esti die aschilopat tie și poți spanzura die p-amu ca rezultatele die la alegeri iti vor da aripi...
Postat 16 Februarie 2016, 16:13 de caragiale
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON