URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 06 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Aprilie 2015, 14:39

Ofensiva PSD: Social-democraţii vor să le arate orădenilor şi locuitorilor din Sînmartin dezavantajele unificării

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Motivând că primarii Ilie Bolojan şi Lucian Popuş scot în faţă doar avantajele unificării dintre Oradea şi Sînmartin, preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a anunţat că filiala pe care o conduce demarează o campanie de informare a orădenilor şi a locuitorilor din Sînmartin cu privire la dezavantajele unirii.

„Începând de azi, dorim o informare corectă a cetăţenilor privind efectele acestei fuziuni. (...) Avantajele le văd peste tot”, a declarat Mang, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Bihor.

„Mită electorală!”

Un contra-argument pentru unificare prezentat de Mang este chiar promisiunea primarului Ilie Bolojan că taxele şi impozitele locuitorilor din Sînmartin vor stagna timp de 10 ani, despre care social-democratul spune că este „o măsură ilegală” şi „mită electorală”.

„În Codul Fiscal există maxim patru zone de impozitare, zone ce ţin cont de condiţii: dacă ai asfalt, apă, canalizare, încălzire. Sînmartinul le are pe toate şi nu ar exista niciun motiv să intre în zona B de impozitare, trebuie să fie în zona A. Dacă este în zona A, nu poate face Consiliul Local altă lege de impozitare. Este doar o poveste frumoasă. În plus, de ce locuitorul din Sînmartin să aibă impozit mai mic decât cel din Podgoria, care n-are apă, asfalt, canalizare?”, a declarat Mang.

Oradea vs. ... Roşia

Liderul PSD Bihor a contracarat apoi şi alte motive prezentate în campania de informare demarată de Primăria Oradea. De pildă, despre argumentul că, prin unire, Oradea ar intra în categoria oraşelor mari, urmând să aibă 178 km pătraţi, o suprafaţă mai mare decât Timişoara, Mang a sugerat că este inutil. „Comuna Roşia este mai mare decât Timişoara. Este acesta un avantaj pentru Roşia?”, a întrebat, retoric, şeful PSD Bihor, spunând şi că se îndoieşte că suprafaţa mărită a Oradiei va duce la dezvoltarea culturală ori a mediului universitar orădean.

Despre fondurile mai mari ce ar urma să fie alocate staţiunilor Băile Felix şi Băile 1 Mai, în urma unirii, Mang a spus că nu este o măsură realistă, întrucât Oradea a ajuns la limita creditelor. „Pentru accesarea fondurilor în Sînmartin soluţia nu este unificarea cu Oradea, ci schimbarea primarului”, a declarat social-democratul.

Mang a mai spus că Oradea şi Sînmartin nu pot deveni un brand turistic sub denumirea „Oradea”, căci brandul „Felix” este mult mai puternic.

Bani şi pentru „nu”

Campania anunţată joi de PSD va fi una de informare în adevăratul sens al cuvântului, cu afişe lipite prin cele două localităţi şi pliante împărţite locuitorilor, a spus şeful PSD Bihor.

Mang a adăugat că nu exclude chiar ca PSD să ceară o finanţare Primăriei pentru această campanie, pentru că, din calculele sale, municipalitatea a cheltuit deja circa 100.000 de euro pentru campanie, iar o sumă similară ar trebui cheltuită şi pentru orădenii care nu sunt de acord cu unificarea.

„Părerea mea personală este că adevăratul motiv al referendumului este să uităm de harababura din Oradea, că de la gară până în centru faci 30 de minute cu maşina, că tot oraşul e spart”, a mai spus şeful PSD Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
20 Comentarii
REPLICA
Dupa ploaie chepeneag ... populism demagogioc al lui Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor un presedinte al filialei PSD Bihor ex vice presedinte CJ Bihor prin demisie fortata zicese de onoare... de onoare pe dreacu ca nu are asta nimic in comun cu social democratia!Are cu buzunarul propriu :))=))Revenim la articol ... deturnare atentie opinie publioce bihorene si in special a membrilor simpli PSD Bihor de la alegerile din filiala locala a PSD Bihor pe care PLAGIATORUL Mang Ioan le va pierde datorita conduceri dezastruoase a filialei PSD Bihor , a pierdut tot ce s-a castigat de PSd Bihor si NIMENI nu mai are incredere in el ,a vadut posturi de directori in deconcentrate , a facut multe rele pentru bihorenmi si multe bune si castiguri personale pentru el Ioan Mang PLAGIATORUL PSD Bihor, sunt 2 ani dela alegerile locale in PSD Bihor , simpli membri PSd Bihor saraci si cinstitri ca si Ion Iliescu presedinte de onoare PSD asteptam o schimbare in conducerea corupta PSD Bihor.Revenind la articol ... Domnu Ioan Mang dece nu ati ridicat acesta problema cand earati la CJ Bihor vicepresedinte? Raspuns ...Pentru ca NU ati vrut sa ratati salarizarea babana din bani publici , da lasa-ti ca merge in familie la cuscrul dumneavoastra Ionel Avrigeanu PDL actual PNL aduna pentru copii si pentru nepoti in locul dumneavoastra!DEMISIA lui IOAN MANG PLAGIATORUL PSD BIHOR DIN FUNCTIA DE PRESEDINTE PSD BIHOR! Acesta este opinia lui Romanul _Simplu.
Postat 03 Aprilie 2015, 21:00 de Romanul_Simplu
Probleme Boloiane ?!?
Nu pierde vremea pt ca hahalera oportunista de Mang aka "Copy-Paste", fura ideea pe care ti-am dat-o mai jos, cat ai zice peste! Tu nu apuci nici macar sa clipesti si esti pe locul doi!
Postat 03 Aprilie 2015, 17:31 de Valhalla-Asgard
Probleme Boloiane ?!?
Ar trebui bagat in campanie un concurs gen cel din Islanda: "Ziua sfârcurilor libere". Cliente pt show ai gasi destule, fara nici o problema si cu cheltuieli de organizare minime. Fetele si femeile cu sfarcurile la vedere sa poarte pancarte cu Oradea si Sanmartin, pro-fuziune! Succesul ar fi garantat! Ti-am dat o idee de miloiane si nici macar nu cer nici un ban pt asta, pe cand voi platiti bani grei de campanie unor nulitati care isi zic "directori de campanie". Dai bataie! Hai ca se poate!
Postat 03 Aprilie 2015, 17:23 de Valhalla-Asgard
Povesti
Din punctul meu de vedere, acest referundum nu va aduce beneficii nimanui. Mi se pare ciudat ca domnul primar a recurs la aceasta metoda cu un an inaintea alegerilor. O astfel de schimbare presupune multa implicare din partea autoritatilor, nu doar o simpla campanie publicitara.
Postat 03 Aprilie 2015, 12:58 de angelaionescu2007
oradea mai creste
parerea mea e ca oradea e prea mica in comparatie cu orasul cluj napoca, care pana acum ne-a luat cam tot ce aveam mai bun, iar daca tzara se imparte in noi regiuni, e clar ca orasul cluj napoca va conduce sin consecinta toti banii de dezvoltare vor merge acolo, iar oradea va mai astepta. oradea nu are nici macar un aeroport k lumea, in comparatie cu clujul, ce sa mai vorbim de universitati si alte cele. prin unirea cu baile felix ar mai exista o sansa de comparatie, inclusiv economica, indiferent ca baile felix e un brand mai cunoscut decat oradea. cu atat mai bine, pt. ca imaginea oradiei va avea nevoie de o rebranduire, astfel incat noul orash sa fie mai corect recunoscut, identificat etc. cel putin la noi in tara.
Postat 03 Aprilie 2015, 12:52 de vg
dezbatere
unificarea aceasta va duce beneficii, doar daca va fi facuta dupa o pregatire temeinica, nu mintind populatia si in stilul heirupist al primarului.
Postat 03 Aprilie 2015, 12:43 de petrumatei79
Noi creduli
Primarul a pus ochii pe cei din sanmartin, are nevoie de alti creduli ca in oradea lumea s-a saturat de povestile lui nemuritoare.
Postat 03 Aprilie 2015, 12:23 de razvan884
Balon de sapun unificarea
Chiar nu v-ati obisnui cu minciunile lui Bolojan. Cand vrea ceva ne prezinta si el si ceata lui de laudatori in culori extrem de favorabile, dar realitatea ne arata ca totul a fost un balon mare de sapun- ex proiectele pe fonduri europene, pasaj vulturul negru, incalzire pe apa geotermala in nufarul,piata unirii, podul maccio. La fel va fi si cu aceasta unificare.
Postat 03 Aprilie 2015, 12:17 de andreilaviniu
OradeaCivitas, chiorul birteanului !!!
Tu chiar nu pricepi nimic, sau te-a pus birteanul de serviciu la "gazat" ... ??? C te fu... grija de alţii ... că subiectul e clar lipsit de interes pentru tine ???
Postat 03 Aprilie 2015, 10:33 de WinDos
Măi Mang, chiar nu ai aflat ???
Da, pentru Roşia chiar este un avantaj că e aşa mare !!! Că Oradea nu se va mai numii "oraş balnear" ci "oraşul şisturilor", după ce intră NIS în pâine, asta e altă problemă şi e clar că "îngroapă" unificarea ce se voia făcută "pe genunchi" .......................... cum care NIS ??? Ăla care are treabă cu exploatarea de gaze în Felix şi pe care prefectul PSD al Bihorului l-a susţinut cu surle şi trâmbiţe, inclusiv prin îngroparea opiniei cetăţeanului care vă plăteşte vouă salariile şi a autonomiei locale în instanţă !!!
Postat 03 Aprilie 2015, 10:29 de WinDos
Da...
..are dreptate dl Mang,chiar daca bolojanilor nu convine acest lucru!Ce pretentii sa ai de la Ilie birtinutz,care nu cunoaste zonele de impozitare ale orasului ..Jalnic..Oameni buni sa spunem NU ultimei prostii a lui Ilie ..mare sef la primarie..A terminat FCBihor,acum termina si Sanmartinul..Ajunge Ilie,ne-am saturat..Apropos cine te mai voteaza domnule?Dar pe Bodea hauhau?Aloooooo?
Postat 03 Aprilie 2015, 07:14 de grigore
PORTOCALA SAU OU ROSU?
@OradeaCivitas: Si ca sa-ti dau satisfactie, CRITIC! Din cate am citit in presa Mang este apropiat de Adelina Coste! Sau invers! Ei bine, pe femeia asta eu o percep tot ca pe o...portocala si nu ca pe un ou rosu! Unde pui ca era sa fiu saltat de jandarmi in toamna lui 2012 la manifestarile legate de inaugurarea statuii Reginei Maria! Mi-am permis sa-i strig ei(si insotitoarei Ionela Pop Brukenthal)ca_ca pedeliste n-ar trebui sa fie prezente dupa ce marinarul l-a facut tradator pe M.S. Regele Mihai! Jandarmii nu m-au saltat(dar nici nu m-au scapat din ochi!)pentru ca....aveam mana stanga gipsata! GHINION!
Postat 02 Aprilie 2015, 23:54 de TDS
A JUBILA JUBILARE
@OradeaCivitas: EVIDENT CA JUBILEZ! Doar eu am lansat chestia cu MITA ELECTORALA! Ba am zis ca ar fi vorba si de SANTAJ! Ba am zis ca este si o chestiune NECONSTITUTIONALA(mentinerea impozitelor la acelasi nivel timp de 10 ani!). Pop? E vorba despre prefect? Mang? Parol ca l-as critica pe tema plagiatului! Daca m-as pricepe! Dar nu ma pricep la chestii tehnice! Eu cu partea economica!
Postat 02 Aprilie 2015, 23:46 de TDS
Cuvântă domnul ministru...
Multă vreme am avut un deosebit respect pentru domnul Mang. Ba mai mult, aveam impresia că lui chiar îi pasă de ceea ce se întâmplă cu oamenii. Mi-am dat seama că l-am supraestimat la o vizită la Oradea a lui Liviu Pop după ce acesta își terminase mandatul de ministru al învățământului (un interimat scurt dacă îmi amintesc bine), după conferința de presă Mang își manifesta nemulțumirea (în cerc restrâns) cu privire la faptul că lui Pop i se spune "domnule ministru" chiar dacă nu mai era ministru și lui nu. Deci ce problemă avea el: se oftica din cauza faptului că nu îi era recunoscut de către jurnaliștii prezenți "mandatul" de o săptămână la Învățământ. Azi îl văd la același nivel, nu e capabil de nimic dar orice inițiativă a adversarilor politici trebuie împroșcată cu *.
Postat 02 Aprilie 2015, 20:56 de spectator
mang mang...
Mai bine si-ar vedea in continuare de business-urile lui cu Universitatea, si, daca n-a fost in stare sa faca ceva pana acum, sa-i lase pe altii sa faca. Nu sa le puna bete-n roate.
Postat 02 Aprilie 2015, 20:39 de marius_ro
Asa e la Mang
domnul Mang trebuia sa iasa cu ceva explicatii despre: Oradea -Beius, despre reprimirea lui Filip inapoi in PSD cu toate ca devalizase Oradea, de ce fiind profesor si el si sotia cand au avut ceva propuneri acum cativa ani nu au creat un HUB IT si in Oradea asa pentru dezvoltare cum au facut orase mai mici Tg Mures, Sibiu,Brasov...dar asa e la Mang nici profesor, nici politician.Nimic concret. P.S. nu am votat cu Bolojan si inca nu sunt edificat in privinta unirii cu Sanmartin
Postat 02 Aprilie 2015, 16:34 de gigi1
Psd
Acuma sa trezit si Psd ca nimic din ce face primarul nu este bine. Dar cand au fost ei la ciolan cu bolo, au stat in pozitia ghiocelului. Dar cu solutii nu vin,doar ca nu e bine. Lasa ca e bine ca Liviu Sabau Popa sustine ca acciza pe combustibil a lui Ponta este un lucru foarte bun. Pt clasa politica din Romania, am o singura urare: PAMANT PE VOI!!
Postat 02 Aprilie 2015, 15:52 de Mekla
PENIBIL D-lor psd-isti!
Dragilor tot urinand contra vantului o sa fiti uzi amarnic la viitoarele alegeri! D-le Mang ceva inteligent stiti sa faceti! Merg sa ma racoresc un pic facand sport la noua sala polivalenta - facuta de ponta si acolitii lui
Postat 02 Aprilie 2015, 15:51 de florin123
Oradea 2
Ca sa nu mai vb de faptul ca Dl. Mang critica si comenteaza ca de obicei, dar sa vina cu solutii si inovatii....nu poate. Alo..dl Mang..ai facut ceva pt judet in aia 3 ani cat ai fost vicepres. la CJ? Macar Claudiu Pop s-a bagat in seama cu procese, cu vizite impotente pe teren la lucrari care mergeau din rau in mai rau..dar va intreb asa...Dvs ce ati facut notabil (nu conteaza daca bine sau rau) pt Oradea si BH. Sau fiica si ginerele Dvs. nu stau in Oradea. Probabil ca nu, ca au emigrat demult catre civilizatie. La cat le-ati cotizat si Dvs. de-a-lungul timpului nu m-ar mira...
Postat 02 Aprilie 2015, 15:41 de OradeaCivitas
Oradea
Sunt convins ca TDS si WinDos jubileaza. Insa atat cei doi cat si Dl. Mang Ioan, Dl. Popa Cornel si Dl. Pop Claudiu prefectul (toti 3 au fost si sunt impotenti politic atat pe plan local cat si la Bucuresti, nefacand nimic pt Judet) nu gandesc pe termen lung. Problema e ca Oradea si-a cam atins potentialul si nu poate creste decat inorganic, daca vrea sa isi mentina un loc de top in cadrul asezarilor urbane din Romania. Plecarile in strainatate si migratiile interne catre Timisoara, Cluj si Bucuresti, mai ales a tinerilor, alaturi de perioada de distrugere a Oradei din vremea lui Filip, au luat din potentialul demografic al orasului si asta e o problema. Sanmartin iar nu se poate dezvolta singur. Nu are nici macar "greutatea" Florestiului. Personal consider ca avantajele sunt superioare dezavantajelor, si ca pe termen lung, unirea va da roade benefice. @TDS @ Windos...Stiti ce e ciudat... niciodata nu v-am vazut criticandu-i obiectiv pe Mang, sau Pop..foarte...ciudat...
Postat 02 Aprilie 2015, 15:38 de OradeaCivitas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON