URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Noiembrie 2019, 14:08

Incendiu uriaș la un depozit de țiței din Bihor! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un incendiu uriaș a izbucnit, luni, la un depozit de țiței din localitatea bihoreană Petreu, din comuna Abrămuț, la câţiva kilometri de oraşul Marghita.

Fără deflagraţii

Maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana, a declarat pentru BIHOREANUL că alerta s-a dat în jurul orei 13.25, iar în jurul orei 14 flăcările au fost stinse.

„Când pompierii militari au ajuns acolo, incendiul se manifesta pe o suprafaţă de circa 400 mp. Flăcările au afectat o cisternă şi un bazin cu ţiţei”, a declarat Roşca. Pe lângă că suprafaţa la sol a incendiului a fost extinsă, ţiţeiul în flăcări s-a întins pe înălţime circa 10 metri şi a degajat temperaturi foarte ridicate.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită. Localnicii din zonă au scris pe Facebook că ar fi auzit şi explozii, însă pompierii spun că nu au existat deflagraţii. 

Potrivit lui Roşca, peste 40 de pompieri militari din Oradea, Marghita, Săcueni şi Sălard au intervenit la incendiu. „În acest moment se acţionează pentru căutarea focarelor ascunse şi pentru răcirea zonei”, a precizat maiorul.

Deocamdată, nu se cunosc cauzele incendiului.

UPDATE: Focul a cuprins două bazine şi o cisternă

Potrivit unui comunicat transmis luni după-amiază de ISU Crişana, flăcări înalte de 10 metri au cuprins două habe, adică bazine deschise de ţiţei, întinse pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, şi la o cisternă în care se afla ţiţei uşor.

De asemenea, focare mai mici de incendiu ardeau pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi şi a existat riscul extinderii incendiului la o a treia habă, la rezervoarele de mare capacitate din depozit şi la o hală.

"Cauza și împrejurările determinante ale incendiului sunt în curs de cercetare", a transmis ISU Crişana. 

La locul incendiului s-a dus şi un echipaj al Gărzii de Mediu Bihor, în frunte cu comisarul şef Mihai Togor, pentru a verifica situaţia. 

Incendiu depozit Petreu

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON