URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iulie 2015, 16:45

Gavrilă Ghilea: "Sper că orădenii nu vor uita că PSD a fost împotriva referendumului"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Co-preşedintele PNL Bihor, Gavrilă Ghilea, şi-a prezentat, joi, bilanţul celei mai recente sesiuni parlamentare, abordând totodată rezultatele referendumului de unire a Oradiei cu Sînmartinul şi subiectul alegerilor din 2016.

Ghilea a arătat că principalul adversar al PNL la alegerile locale va fi PSD, "care, cu ocazia referendumului, şi-a dat arama pe faţă şi a arătat că este capabil de orice pentru a câştiga capital electoral". Totuşi, crede senatorul PNL, acest lucru nu s-a întâmplat. "Eu zic că, din contră, (PSD, n.r.) a pierdut prin ceea ce a făcut. Orădenii au de pierdut pentru că acest referendum nu a trecut. Nu cred că cetăţenii vor gratula PSD pe această temă", a arătat co-preşedintele liberalilor bihoreni.

Întrebat dacă crede că opoziţia PSD Bihor faţă de referendumul de unire a Oradiei cu Sînmartinul va fi inclusă în strategia de campanie a social-democraţilor la alegerile locale din 2016, Gavrilă Ghilea a declarat că s-ar bucura dacă ar fi aşa. "Eu sper, totuşi, că şi dacă nu va fi aşa, orădenii nu vor uita faptul că PSD a fost împotriva unificării Oradiei cu Sînmartinul", a spus acesta.

De asemenea, Ghilea spune că rezultatele scrutinului sunt totuşi în favoarea PNL. "Dacă facem o analiză a persoanelor care s-au prezentat la vot şi a procentului care a votat pentru fuzionare, eu zic că PNL-ul este cel care a câştigat cu ocazia acestui referendum. Partea plină a paharului este aceea că a fost un număr foarte mare de votanţi care au optat pentru ceea ce le-a cerut Ilie Bolojan", a adăugat senatorul.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, Gavrilă Ghilea a anunţat că, din această săptămână, în mai multe zone ale oraşului vor fi instalate corturi pentru strângerea de semnături pentru demiterea premierului Victor Ponta. "În judeţ acţiunea a început deja, urmează şi în Oradea. Ne-am propus să strângem 35.000 de semnături în Bihor", a precizat acesta, adăugând că "există voinţă politică pentru o nouă moţiune de cenzură (n.r. – în toamnă) cu şanse mai mari de succes".

Pe de altă parte, la finalul sesiunii parlamentare, Ghilea a arătat faptul că a adunat un număr de 159 de întrebări şi interpelări, 55 de declaraţii politice şi a co-semnat 31 de iniţiative legislative, care se află în prezent pe diferite circuite parlamentare. Senatorul PNL s-a arătat însă nemulţumit de faptul că "95% dintre iniţiativele legislative ajung în comisii cu avizul negativ al Guvernului". 

În schimb, Gavrilă Ghilea s-a arătat mulţumit de un lucru: că nu au fost începute lucrările de exploatare a gazelor de şist în Băile Felix. "Sper să nu fie o satisfacţie numai de moment faptul că lucrările de exploatare a gazelor de şist în Băile Felix nu au mai avut loc. Eu zic că am avut o activitate destul de importantă pe această temă. Evident, nu pot să-mi arog doar eu meritele", a încheiat senatorul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Gavrila Ghilea din categoria PRIMATE
Pot sa pariez ca daca am trai in comunist, strugarul Ghilea ar fi absolvit Institutul de subingineri Oradea, ar fi mers la Stefan Gheorghiu si azi ar fi secretar cu probleme economice la Municipiul sau la Judeteana PCR. Daca si cooperatorul , asta a putut ajunge parlamentar, daca si primata asta e urmas al lui Bratianu...
Postat 10 Iulie 2015, 22:35 de andreimagheru
Mai Ghilea
Ai avut ocazia sa taci si n-ai profitat de ea. Sunt multe lucruri care nu trebuiesc uitate si nu sunt toate in ograda PSD. Uiti ca ai origini comune cu cei pe care ii blamezi azi. In rest sanatate si noroc, desi despre prosti se zice ca le au pe amandoua!
Postat 10 Iulie 2015, 12:07 de User anonimizat
Perfect..
Ce pretentii poti avea de la tov Ghilea,strungar de categoria a 44 ?Ce?Tov Ghilea,toate lucrarile sunt ale lui,acum vrea unire ...Tupeu maxim la acest pedelist ordinar...hahaha..rimeaza cu strungar...hahaha!
Postat 10 Iulie 2015, 10:17 de grigore
ghilea, nu uitam
Nu uitam, Ghilea, nu uitam! Dar nici prostiile, tupeul tau si al partidului tau, PDL, care a promovat seralisti ca tine si ca Igas in functii de conducere unde ati facut numai timpenii si abuzuri. Nu uitam cum Basescu, Boc si alti sefi de-ai tai, analfabetule, și-au batut joc de noi. Dispari, parlamentar pe puncte! Esti la fel de gretos precum pesedeii!
Postat 10 Iulie 2015, 08:58 de andreimagheru
pnl=pdl=psd=..., adica mint toti precum respira
Mai gobi, opozitia la ,,unire'' n-a avut nimic de a face cu psd, cu pnl, pdl, etc! A fost o reactie a celor care (inca) se gandesc la tunurile imobiliare si la tot felul de afaceri necurate (dar frumos ,,ambalate'', dovada ca multi tampiti au pus botul!) pe care corect le-au intuit. Dovada cea mai buna este ca se continua cu minciunile, semn ca interesele sunt enorme si transpartinice.Vi se rupe voua de oradeni, de cei din Sanmartin, dar nu puteti veni sa spuneti ca daca nu se va face unirea voi veti pierde 10/20/30 de milioane de euro, ca nu mai puteti accesa fonduri UE pt. ca ati ipotecat toata Oradea, s.a.m.d.
Postat 10 Iulie 2015, 07:42 de pinonel
PCR transpartinic. Ep.: Noul PDL: Să ne facem că lucrăm.
I. ”Ghilea a arătat că principalul adversar al PNL la alegerile locale va fi PSD, "care, cu ocazia referendumului, şi-a dat arama pe faţă şi a arătat că este capabil de orice pentru a câștiga capital electoral.” 1. tov. Ghilea: despre politica anti-referendum a aliaţilor dvoastră de la UDMR, PPMT, PCM nici un comentariu? 2. Dacă nomenclatura de la PSD Oradea/Bihor ar avea doar această ”bubă”, sunt convins ca Herr Johannis va rămâne şi după 2016 fără guvernul lui. II. ”…Gavrilă Ghilea a anunțat că, din această săptămână, în mai multe zone ale oraşului vor fi instalate corturi pentru strângerea de semnături pentru demiterea premierului Victor Ponta. "În judeţ acţiunea a început deja, urmează şi în Oradea. Ne-am propus să strângem 35.000 de semnături în Bihor", a precizat acesta, adăugând că "există voinţă politică pentru o nouă moţiune de cenzură (n.r. – în toamnă) cu șanse mai mari de succes". 1. ”Omul sfințește locul, nu locul pe om.”, adică: Ghilea & co cu gargara și moțiunea, Guvernul Ponta cu realizările. Pentru români. 2. Don Ghilea mai bine ați strânge semnături pentru un candidat la Președinția României ca Mircea Diaconu. Sunt convins că ați depăși planul cu minim 300%. III. ”Pe de altă parte, la finalul sesiunii parlamentare, Ghilea a arătat faptul că a adunat un număr de 159 de întrebări şi interpelări, 55 de declaraţii politice şi a co-semnat 31 de iniţiative legislative, care se află în prezent pe diferite circuite parlamentare. Senatorul PNL s-a arătat însă nemulţumit de faptul că "95% dintre iniţiativele legislative ajung în comisii cu avizul negativ al Guvernului". 1. O singură întrebare: Don Ghilea ne poate spune când va rezolva ca apa caldă din apartamentele de la blocurile orădenilor să nu va fie livrată la temperatura apei reci? IV. ”În schimb, Gavrilă Ghilea s-a arătat mulţumit de un lucru: că nu au fost începute lucrările de exploatare a gazelor de şist în Băile Felix. "Sper să nu fie o satisfacţie numai de moment faptul că lucrările de exploatare a gazelor de şist în Băile Felix nu au mai avut loc. Eu zic că am avut o activitate destul de importantă pe această temă. Evident, nu pot să-mi arog doar eu meritele", a încheiat senatorul” 1. Principiul ”Hoţul, care strigă hoţii!”, varianta ”portocalie” de Bihor; 2. Don Ghilea iarăsi a uitat cine i-a adus pe cei de la Chevron în România. Poate îi reaminteşte primarul de Cluj-Napoca. P.S. Călugărițelor din nomenclatura PSD Bihor: este şi meritul vostru că avem un asemenea senator. Szervusztok!
Postat 09 Iulie 2015, 23:38 de stefan
sictir, strungarule care esti !
vezi bai Ghileo, strungarule, ca asta erai inainte de revolutie, ce bine era daca-ti tacea gura aia care bate c.... ? acum nu erai nevoit sa citesti ce parere au oamenii despre tine. uita-te ce fatza ai, apoi sa ne explici noua ce mult te intereseaza pe tine de binele cetatenilor ! sictir, pungas abonat la contractele cu statul !
Postat 09 Iulie 2015, 23:12 de AgentulTermic
Domnule Ghilea ati uitat???
Dumneavoastră domnule Ghilea ați uitat unde ați început să vă formați și să vă lansați în politica. Vă aduc aminte ca PSD va lansat. Postul de viceprimar la-ti obtinut pe spatele Psd. Cum îi numiti dumneavoastra pe cei care trec de la un partid la altul în functie de cine este la putere? Dar pe cei care fug de frica prin usa din spate a Prefecturii când cetățenii orasului își manifestau nemultumirile fata asa zisele masuri de austeritate impuse de Guvernul Boc? Ce sa întelegem din expunerea privind analiza activitații de parlamentar desfasurata de dumneavoastra în conditiile în care, în urma cu trei ani v-ați identificat cu o formațiune politica care la un momentdat nu avea o sigla, nu avea o denumire încercând sa va ascundeti de adevarata percepție a electoratului fata de dumneavoastra?
Postat 09 Iulie 2015, 21:59 de stefan212
Nici altii nu uita!
Nu uitam ca v-ati opus dezvoltarii Oradiei, ca o vreti un oras de provincie oarecare, in fundul hartii Romaniei, si nu unul de prim plan national la nivel turistic si cultural, ca va opuneti sitematic la tot ce e bun, ca tot PSD-ul mostenitor al comunismului camuflat in baroni locali care paraziteaza intraga tara! Nu uitam! Stati linistit!
Postat 09 Iulie 2015, 20:55 de Menumorut
NU UIT
Bineinteles ca nu uit! daca am fost gand la gand! Dar cum scria si vg eu unul n-am sa uit niciodata CIUMA PORTOCALIE condusa de BASEL si ceilalti. Azi la Bruxelles liderul ALDE a avut un discurs fulminant in care punea extrem de serios problema Greciei! N-am sa uit nici ca Guy Verhofstadt a sustinut PNL la alegerile euro parlamentare iar lunea ( cand acestea erau incheiate ) Crin, Klaus si restul au tras clapa ALDE si s-au alaturat PPE! Gavrila, Gavrila, Ilie, Ilie, Florico, Florico, N-AM SA UIT! EVER!
Postat 09 Iulie 2015, 18:32 de TDS
dar cine vorbește, oare?
si eu sper că oradenii nu vor uita că despre domnul Ghilea a vuit presa nationala și locală, că e fruntaș pe țară la luat contractele de la stat onorate evident din banii cetatenilor neștiutori și bine intenționați, dar corecți și plătitori de taxe ori impozite, iar acum dumnealui e super bogat și curat, iar cetatenii tot saraci si platitori de taxe. ba, a fost si prefect si nu are facultate, tot din presă știm, adică noi suntem fraieri că îi permitem să se adreseze mulțimii prin presă, iar el vorbeste la microfon si acuma cu talent si fara jenă... ce aiurea
Postat 09 Iulie 2015, 17:54 de vg
Nu vom uita niciodata.
NU vom uita ca Noul PDL a vrut sa desfinteze primaria comunei Sinmatin, in baza unui indelung proces innoitor de desfiintare a locurilor de munca bugetate prin administratia locala.
Postat 09 Iulie 2015, 17:04 de Tinas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON