URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iunie 2011, 18:58

DNA: Prejudiciul creat de Govoreanu se ridică la 15 milioane de euro!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

DNA a anunţat că prejudiciul cauzat de omul de afaceri Ion Govoreanu, patronul lanţului de magazine Trei G, este de fapt de aproximativ 15 milioane de euro şi nu de 3 milioane de euro, cât se ştia iniţial. Govoreanu era liderul unei adevărate grupări infracţionale, iar alături de el au fost reţinuţi pentru 24 de ore încă doi administratori de firme. 

Potrivit unui comunicat transmis joi de DNA, patronul lanţului de magazine Trei G, Ion Govoreanu, a fost reţinut alături de alţi doi afacerişti, Sorin Mihai Măgurean şi Viorel Claudius Ducica. Totodată, alte trei persoane, Emil Gavril Pop, Marinela Triculescu şi Constantin Mitu sunt cercetate în stare de libertate.

Caracatiţa lui Govorean

Conform Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori, capul reţelei infracţionale era chiar Govorean. Patronul trei G a pus pe picioare întreaga afacere între anii 2008-2010, creând o veritabilă "caractiţă".

"Gruparea infracţională constituită iniţial din Govoreanu Ion, Măgurean Sorin Mihai şi Ducica Viorel Claudius a controlat, coordonat şi administrat în fapt activitatea comercială a mai multor societăţi comerciale înfiinţate sau preluate în numele unor interpuşi, asociaţi şi administratori de drept (formali), respectiv SC Calton SRL, SC Conselis SRL, SC Rice Star Fashion SRL, SC Mitcon Expert SRL, SC Total Fuel SRL, SC General Crişana Import Export SRL, SC Sortri SRL, SC Total Retail Distribution SRL şi SC Trimaso SRL", se arată în comunicat.

Societăţile amintite au fost introduse succesiv în circuite comerciale, care au simulat achiziţii de produse petroliere şi/sau alimentare fără TVA de la cele trei societăţi comerciale aflate în insolvenţă şi controlate de inculpatul Govoreanu Ion, şi anume SC Prompt Construct SRL, SC Ciprova Com SRL şi SC For United SRL. "În realitate, produsele au fost vândute şi facturate direct de la depozite şi producători către beneficiari finali, dar cu aplicarea TVA aferentă, introducerea în circuitul comercial a firmelor în insolvenţă şi a firmelor tip "bidon" fiind doar formală, scriptică, în scopul de a acumula în sarcina acestora din urmă plata taxei pe valoare adăugată colectate", se arată în comunicat.

"Mastodontul" Trei G

Pe parcursul derulării afacerilor, la grupul infractional au aderat, pe rând, încă trei inculpaţi în dosar, orădenii Pop Emil Gavril, Triculescu Marinela şi Mitu Constantin, procurorii reţinând că, în perioada amintită, reţeaua a cauzat stadului un prejudiciu de aproximativ 64.921.317 lei (aproximativ 15 milioane euro).

"Beneficiarii mecanismului evazionist descris sunt firmele din grupul de firme controlate şi administrate în fapt de inculpatul Govoreanu Ion, respectiv societăţile constituente ale "grupului de firme Trei G": SC Trei G Retail SRL, SC Natural Biofruct SRL, SC Fructispor SRL, SC Simonela SRL, SC Gov Impex SRL si SC Biospor SRL, SC GFG Prodexpo SRL", se arată în comunicat.

În cursul zilei de joi, celor şase inculpaţi li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar trei dintre ei au fost reţinuţi. "Procurorii anticorupţie au dispus reţinerea inculpaţilor Govoreanu Ion, Măgurean Sorin Mihai şi Ducica Viorel Claudius pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Faţă de inculpaţii Pop Emil Gavril, Triculescu Marinela şi Mitu Constantin procurorii au luat măsura interzicerii de a părăsi ţara pentru 30 de zile", se arată în comunicat.

"Afaceriştii"

Ion Govoreanu este administratorul mai multor societăţi comerciale, iar în sarcina sa s-au reţinut infracţiunile complicitate la evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi spălare a banilor. Măgurean Sorin Mihai şi Ducica Viorel Claudius, şi ei administratori ai mai multor societăţi comerciale, sunt acuzaţi de infracţiunile de constituire a unui grup infracţional organizat şi complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Pop Emil Gavril este asociat şi administrator legal la SC Conselis SRL, SC Rice Star Fashion SRL şi SC Calton SRL, iar Mitu Constantin e asociat şi administrator legal al SC General Crişana Import Export SRL, SC General Oil Expres SRL (actuala SC Mitvest actuala SC Mitvest Product SRL), SC Total Fuel SRL şi SC Mitcon Expert SRL), Marinela Triculescu fiind asociat şi administrator legal al Sortri SRL, Trimaso SRL şi Total Retail Distribution SRL. În sarcina ultimilor trei, s-au reţinut infracţiunile evaziune fiscală în formă continuată (două fapte) şi aderare la un grup infracţional organizat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
Si ce daca e oradean?!!!
si ce dracu daca e oradean?fratilor,nu-nseamna ca doar pentru simplu fapt ca e oradean de-al nostru si ca daca va fi bagat la zdup niste oameni vor ramane pe strazi el poate sa faca evaziune fiscala.daca va fi gasit vinovat sa se aplice legea si sa-si primeasca pedeapsa meritata! vad casunt unii pe-aici care vorbesc cu compasiune ca ce se va-ntampla cu angajatii sai daca o sa se-nchida magazinul sau.asta e!oamenii aceia vor trebuii sa-si gaseasca alt loc de munca.asta nu-nseamna ca tre sa fim solidari cu el doar pentru ca o sa fie dati niste oamenii afara.in ce tara dracului traim?!
Postat 10 August 2011, 02:41 de patrick
ei na ca GHILEA cate firmea are?
ce daca ai mai multe firme cu aceiasi activiate faci evaziune?
Postat 01 Iulie 2011, 18:31 de un roman
asa ia tinut in sah frati Micula
du te si te culca femeie ca nu ai vechime, ce faci cu banii in mana asa macar iei somaj si ai si vechime, rau cu inculti la vale ii duce vantul, da o sa primiti somaj care e problema doar nu o sa cedam santajului , niciodata
Postat 01 Iulie 2011, 16:53 de ha, ha, ha
acum 400 de oameni,
acum statul roman va plati ,somaj la 400 de oameni . asa se bucura unii de necazul altora . doar cand nu vor avea ce pune pe masa copiilor atunci se vor bucura de arestatul asta.
Postat 01 Iulie 2011, 16:22 de ana
acum 400 de oameni,
acum statul roman va plati ,somaj la 400 de oameni . asa se bucura unii de necazul altora . doar cand nu vor avea ce pune pe masa copiilor atunci se vor bucura de arestatul asta.
Postat 01 Iulie 2011, 16:22 de ana
nu e bine sa faceti munca altora decat platit TRIPLU
pe mine daca cineva ma roaga sa i cumpar ceva aleg ce e mai PROST a doua oara nu o maiface asa e si profesional nu am dreptul sa i fur maturitatea:)) ce sunt eu sluga , ha, ha, nu i convine sa si aduca si ca sa fiarba in suc propriu ii arta ce mi am cumpart pentru mine suuuper calitate sa vezi: aaa mie de ce nu mi ai luat ? dar de sa stiu ce vrei tu, sa visez :)) ha, ha, ha, ha
Postat 01 Iulie 2011, 15:54 de anca
normal
intra pe site DNA si vei vedea dosarul mare lucru:)) informatia costa:)) si sincer Dan asa de superficial esti ca aleg altii pentru tine:)) ce sa manci ce sa faci are roul ei si cumparaturile sa nu ai habar adca ai ales ce e mai bun denota o lipsa profunda de imaturitate si satisfactie personala, daca asa esti si pofesional e CLAR :)))
Postat 01 Iulie 2011, 15:46 de anca
ceata!
hahahahaha, oare nu era mai bine sa spui simplu, clar, concret, concis ce naiba a facut asta?! ca tot nu inteleg cum a prejudiciat statul cu 15 mil de euro?! scrie si tu simplu si concret sau nu ai priceput nici tu ce a facut, de fapt. ce caracatita, ce fente, astea sunt \"bombasticarii\". ia mai scrie o stire si zi-ne concret ce a facut.
Postat 01 Iulie 2011, 14:00 de nimeni
oradean
Nu pot sa ma abtin cand vad ca toti idiotii comenteaza la articolele despre Govo, prima data ar trebui sa va ganditi un pic, va dau cateva idei: -cati angajati are doare Trei g-ul? (400 aprox) -ce se va intampla cu cei 400 de angajati daca cade Trei g? (someri..) -unde ajung banii pe care ii cheltuiti la Metro, Real, Selgros, Kaufland etc..?(in strainatate) -unde ajung banii pe care ii cheltuiti la Trei G? (la Govo) -o parte din banii Trei Gului unde sunt reinvestiti?(in BIHOR) -datorita investitiilor se creeaza locuri de munca?(DA) Pentru majoritatea persoanelor poate fi enervant faptul ca el a ajuns bogat, DAR e de-al nostru, nu e din Anglia, Germania, etc.....
Postat 01 Iulie 2011, 12:35 de oradean
atentie sporita
@anca: ancutza, draga mea, iar nu ai citit cu atentie. am spus ca a fost o vreme cand frecventam....Este logic ca acum, de cand sunt "taran de Primarie"nu mai merg la Crisul. Mi se aduce totul direct acasa!
Postat 01 Iulie 2011, 11:38 de dan justitiarul
luati pe totii de la anaf
totii isi compromiti cand in fasole e gargarita nu stiu cu ce mai ramanem :)) numai softul e incoruptibil si ai de prins un OM nu 100 vai de capul celor care ne conduc le place sa fure cu hotiii:)) se poate asa de lejer pastra intact banii dar noi nu si nu dam locuri de munca cumparam voturi, asta e romania harnim POLITICA cu prostia noastra, nu mai bine am avea o REGINA, atunci! Noi nu avem nevoie de bugetari daca vrem sa fim egali in taxe atunci sa fim! sa punem umarul totii nu altii sa se infrupte din taxeele noastre ce democratie e asta e sclavie curata si oricum nu rezistam cat mai tine ?
Postat 01 Iulie 2011, 10:14 de ordinari
:))
tromf :))) Anca - Dan 1 0 prima repriza :)))
Postat 01 Iulie 2011, 09:55 de unu
Dar cu ANAF-ul cum ramane
Dar cu Mircea Ille de la ANAF - Control Fiscal- care nu mai termina controlul la ANAF , in scopul de a creste spaga , cum ramane ? Pai ce acte de cacat a facut acest individ ? Pai astfel de operatiuni au fost realizate inainte de 2008 ( 2001-2007) , dar acest functionar al statului a umblat numai dupa spaga.
Postat 01 Iulie 2011, 09:07 de giorgio
hai ma dan
ce cauti tu la CRISUL, tu esti taran de Primarie:))
Postat 01 Iulie 2011, 00:29 de anca
mabucur
ce ma bucur! a fost o vreme cand mai frecventam magazinul Trei G de la "Crisul"! Ce de afise portocalii tronau pe acolo in preajma alegerilor! Na, ti-ai luat-o!
Postat 30 Iunie 2011, 23:30 de dan justitiarul
uramatorul va fi BOLObalaurul
cu grupul lui organizat :))
Postat 30 Iunie 2011, 19:05 de ha, ha, ha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON