URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2013, 18:18

Consiliera primarului Ilie Bolojan, Arina Moş, va fi noul director al ASCO, după ce a candidat de una singură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Arina Moş va fi noul director general al Administraţiei Social Comunitare din cadrul Primăriei Oradea. Potrivit surselor BIHOREANULUI, consiliera primarului Ilie Bolojan a câştigat, miercuri, concursul organizat la Bucureşti de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, fiind singurul candidat.

PNL-ista Arina Moş a susţinut o probă scrisă şi un interviu în faţa unei comisii formate din cinci persoane. Din comisia de examinare au făcut parte şi doi colegi de-ai acesteia din Primărie, ca reprezentanţi ai municipalităţii: Eugenia Borbei şi Eduard Florea, directorul juridic, respectiv directorul economic ai Primăriei Oradea.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, de mai multe săptămâni, angajaţii ASCO o dădeau deja drept câştigătoare a acestui concurs pe Arina Moş.

Zvonurile au fost alimentate şi de faptul că printre condiţiile de concurs stabilite de conducerea Primăriei s-a numărat aceea ca potenţialii candidaţi să fie absolvenţi în domeniul ştiinţelor juridice, adică tocmai specializarea pe care o deţine consiliera primarului Ilie Bolojan.

Din luna noiembrie a anului trecut, instituţia este condusă de directorul general adjunct Ioana Florea, care a preluat atribuţiile după ce PSD-istul Felix Cosma a plecat la conducerea Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
37 Comentarii
Trezirea d-le Primar
Este frumoasa si inteligenta aceasta doamna , nu o mai criticati asa dur pe Arina Mos ! , nu vedeti ca sunt alte functionare mult mai nesimtite si incompetente , cum ar fi angajatele de la AIO-functionarele publice : Mihaela Diaconu , Ramona Tranc , Malina Paler , in frunte cu seful lor Directorul AIO-Beltechi Cristian , un incompetent si un corupt ! D--le Bolojan se aude , va rugam luati masuri urgente la AIO !
Postat 26 Februarie 2013, 23:02 de Un cetatean -Oradea
vrem competitie nu stapani !
credul, naiv, candid inseamna PROST :)))) NESTIUTOOOOR !!
Postat 23 Februarie 2013, 09:16 de gatttttaaaaaa
unde ii putem vizualiza CV ul ?
unde ii putem vizualiza CV ul ?
Postat 22 Februarie 2013, 12:23 de unde
om trai si om videa !!
lasati fata ca e descurcareata si stie ce vrea de la viata :)))) om trai si om videa !!! ce naiba s ar face Oradea fara tarancute la carma ?
Postat 22 Februarie 2013, 12:20 de tarancuta,tarancuta
PE LOCUL DOI
La un astfel de concurs surprinzător ar fi fost faptul ca onorabila concurentă să se claseze pe un onorant loc doi. Concurs cu un singur participant cum numai în instituţiile publice poţi întâlni. MULTE SUCCESE CU CÂINII COMUNITARI AI HINGHERULUI ŞEF HAULOJAN!
Postat 21 Februarie 2013, 16:50 de ALEXANDRU
PNL=PDL
Tot asa au fost alesi prin "concurs" toti evazionistii de la conducerile subordonate primariei.
Postat 21 Februarie 2013, 16:42 de .
.
de aceea este votat bolo cu asa procent mare pt. ca promoveaza femei capabile . asta o stim cu toti dar putin barbati recunosc inteligenta feminina
Postat 21 Februarie 2013, 15:01 de vio
ro
bolojan egal cu zero daca are consilieri femei inseamna ca este un papa lapte saracu de el ori esti barbat ori esti femei sa iti spuna o femeie ce sa faci mi ar fi rusine domnule primar numai elena ii dicta lu tatucu ceausu ce sa faca si uite unde a ajuns si asa sunteti slab aveti grija
Postat 21 Februarie 2013, 14:52 de ro
Amatorii au ajuns la putere
Tot ce s-a construit cu greu pana in 2008 in Oradea, de oameni care invatasera totusi cum trebuie sa fie lumea asezata, se duce pe apa sambetei, intr-un perfect amatorism, votat de altfel de majoritatea amatoare.
Postat 21 Februarie 2013, 14:08 de Zoom
rautati
aha, daca era barbat era foarte capabil ? e plin orasul asta de masculi incapabili ,felicitari celui care a vazut in d-na respectiva o persoana potrivita pt. acest post.
Postat 21 Februarie 2013, 13:39 de vio
taranoi :)))kurului de sat
"multam" de curentat TARANOIULE :))) oricum majoritate o vad "e o fata ....":)))) este clar ce recomndari bune avem, E O FATA !!!!!! descurcarete sunt TOATE este nativ :)))femeia este cea mai rationala .
Postat 21 Februarie 2013, 13:24 de E.O.P. marsssss
@dan simplu cetatean
Multam de sfat, dar mai incolo, acu-s la vanatoare de vrajitoare :)
Postat 21 Februarie 2013, 12:52 de dan oradeanul
@dan cel mai oradean
E.O.P. Culca-te.
Postat 21 Februarie 2013, 12:37 de Dan
@++++
@+++: nu te mai uita, bre, in oglinda, ca d-aia tot vezi hoti :) Si vezi ca telecomanda e periculoasa, sa n-o sugi ca te poate curenta :)
Postat 21 Februarie 2013, 12:08 de dan oradeanul
ce sa dau +++++++++ ca si sietul este NONCALITATE :)))
DAN ORADEANUL care ar suge ceva dar BOLO nu i permite tu stii sa scrii dar nu stii sa VEZI si asta ne afecteaza pe noi TOTI :)))) ma *** cum stiu altii scrie vad un HOT de la o posta :)))) fata asta cu gura patrata iti garantez ca nu e apta pentru post decat sa devina urmatoarea victima intr un dosar penal,nu ca ar fi rau este excelent :))) fara proaste nu exista ierahie :)))!! imi trebuie telecomanda sa vad un anunt mai mare :))))))).
Postat 21 Februarie 2013, 12:00 de ++++++
hahaha
Pai pe d-alde d-astia cum sunt cei doi de mai jos sa-i puna in functie de conducere? :)) care nu stiu sa citeasca un anunt pe un site? Auzi la asta, ca e trecut cu litere micute... pai bai bolovane, pe orice * de calculator daca tastezi ctr si "+" se mareste fontul si poate sa citeasca orice habarnist chior ca tine! Bolo, nu te lasa, ce competitie le trebe la mocofanii astia? Nu se prezinta la concursuri de rusine, nu stiu sa scrie o fraza, ca sa nu mai vorbim de ortografie... N-ai cu cine, Bolo, n-ai cu cine :)
Postat 21 Februarie 2013, 11:43 de dan oradeanul
de ce tactica asta ?
in ORADEA sunt licentiati si cu trei facultati cand aia nu candideaza atunci ne multumim cu PRAFUL IMPUS de primar, sunt banii nostri publici in JOC nu banii lor din casa, nu aveti rationament cu privire la COPETITIE adevarata :))) va multumit cu orice JEG ca e mai usor sa l faci VINOVAT !!! de ce nu alegeti CALITATEA PROFESIONALA ?
Postat 21 Februarie 2013, 11:30 de de ce ?
pe site cu litere micute :)))
UNDE ESTE PUBLICAT ANUNTUL CU LITERE MARI SAU CE CREDETI CA DOAR PENTICOSTALI SUNT APTI SA faca ordine in Primarie :)))) vai de kurul vostru jeguri penale ca daca iei cxodul penal pe fiecare il bagi la o cura de slabire naturala :))) marrrsss mizerii ca putiti rau penal.Nu poate prospera un oras cu mizerie pana in VARF !! marsss fa ca banii au alta directie la ASCO stii sa citesti si documente contabile ?NU STIU sunt JURIST cu fata patrata :)))
Postat 21 Februarie 2013, 11:25 de vsm
@Ion
Sunt acrii strugurii, nu-i asa? Ai fost tu la concurs si te-au respins? Pai bine au facut, analfabetii ca tine ar trebui sa mearga la munca, ce sa faca ei la primarie? Nu te-au trimis la gunoieri in schimb? ca acolo sunt conditii mai usoare de angajare
Postat 21 Februarie 2013, 10:05 de dan oradeanul
vai de voi
la o stire tendentioasa, comentarii pe masura! trebuia sa nu mai candideze ca sa va faca placerea voua, carcotasilor, platiti sa cartiti.
Postat 21 Februarie 2013, 09:58 de mihai
@dan oradean
Mai fraiere, chiar crezi ca nu au fost si altii ? Ba da dar nu au fost lasati sau nu au vrut sa candideze pt. ca oricum nu castigau dar deveneau inamicii cuiva.
Postat 21 Februarie 2013, 09:37 de Ion
Turcu si pistolu
Nu cunosc consilierii primarului dar acesta face multe prostii in ultimul timp. Dai afara da ca ei sunt de vina, daca nu dati demisia. Apropo de impozitele pe 2013.
Postat 21 Februarie 2013, 09:29 de Oradean
de ce n-au candidat si altii?
Multi comentatori p-aici, unul mai aspru ca altul. Pai de ce n-ati candidat si voi, toa'si? Ce, doamna asta e singura cu studii juridice? Eh, e mai usor sa stai si sa te rupi in figuri cu tastatura...
Postat 21 Februarie 2013, 09:28 de dan oradeanul
j
si ce nota a luat?
Postat 21 Februarie 2013, 08:49 de j
FELICITARI !!!
FELICITARI DOAMNA ARINA !!! SUNT CONVINS DE PROFESIONALISIMUL CU CARE TRATATI PROBLEMELE! MULT SUCCES!!
Postat 21 Februarie 2013, 08:12 de Aris
tot @trifa
E bine totusi, doamna Trifa, ca recunoasteti ca e vorba despre o "alegere", ceea ce exclude un concurs facut pe bune, in mod corect. Intr-adevar, Arina a fost "aleasa", i s-a aranjat frumos un concurs in care sa nu aiba contracandidat si uite asa ajunge unsa in functie.
Postat 20 Februarie 2013, 21:59 de mind
@ trifa
Fac o cerere catre PNL sa ii dea o functie si lui doamna Trifa, care saraca comenteaza entuziasmata la orice face partidul. Doamna, sunt un betiv ordinar si un ticalos fara pereche, fur ca nu ma pot abtine, dar sunt coleg de partid cu dumneavoastra. Va rog sa ma laudati un pic.
Postat 20 Februarie 2013, 21:21 de Mermeze
Mongoloidul, hahahah
superb spus pinonel. sunt fanul tau ;)
Postat 20 Februarie 2013, 21:16 de Wiliam Brinza
asco
Omul potrivit la locul potrivit.Dna Arina este un om destoinic,harnica,cu bun simt,eu cred ca s-a facut o alegere buna.Succes,
Postat 20 Februarie 2013, 20:55 de trifa
primaria lui filip reloaded!
Intrebare: Cati ani sa ti un primar in functie? Probabil nu mai mult de 4. E evident ca Bolojan face exact ce a facut Filip. Isi pune oamenii in functii. Pacat.. a inceput bine insa se pierde in multime... la fel ca toti.
Postat 20 Februarie 2013, 20:46 de sss.
bolvan :))))
omul fals aduce pacate numai si numai neamului sau :))))) copii vor plati pacatele parintilor, amin !
Postat 20 Februarie 2013, 20:42 de piatra
a muncit mult ...
CENZURAT
Postat 20 Februarie 2013, 20:26 de inside
nu va ingrijorati o sa muncesca si asta cum muncesc toate :))) din sistem
CENZURAT
Postat 20 Februarie 2013, 19:49 de la norma
guvernul boc copy paste :)))))
da ca ADELINA COSTEA tot in doi a candidat !!!! ce aveti este si asta preferata cu avea si GHILE PREFERINTE :)))))) copy paste !!!!
Postat 20 Februarie 2013, 19:43 de ruuusineeeee
curtea de conturi sa se autosezize pana nu o fac cei din varf , PNL nu face urat !!
manmdra ceva necurat acolo se petrece se face ceva cu banii ca nu suntem anuntati intentionat de ajutorul cu privire la caldura dar am facut sesizare la PRESDINTENTIE atentie in ORADEA Primarul cam o rareste ceea ce este grav sa fie inlocuit, rusine va atingeti de ajutorul social sa va platiti SALARILE, rusine !!! isi fac de cap ca PDL ul nu stiu de unde sa mai fure .
Postat 20 Februarie 2013, 19:41 de ruuusineeeee
Radeti voi, radeti....
In cativa ani mongoloidul asta si-a plasat pe sustache, mimand competitia, tot felul de luzeri in pozitii cheie. Asta in timp ce noi faceam glume ! Asa a ajuns ghitea, un prapadit de soarece de birou sef la directia tehnica, lipoveanca, din biet inginer de civile ditamai arhitectul sef al Oradiei, acum asta sefa la asco... Culmea, fiecare a sustinut un concurs pt. ,,ocuparea" postului respectiv !!! (in)competenta li se vede, defukl directiei tehnice n-a stiut ca intre doua ,,jiratii" consecutive sunt necesari minim 2(doi) km ! Deh, mai ghitea, e mai complicat nitel decat la peree... ca asta a fost singura ta activitate ,,productiva" !
Postat 20 Februarie 2013, 19:40 de pinonel
Ce concurs?
Se numea concurs daca erau cel putin 2 concurenti.Era culmea sa iasa pe locul doi!
Postat 20 Februarie 2013, 19:33 de Gicu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON