URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Iulie 2013, 12:51

Avocatul Moraru, condamnat la 13 ani de închisoare!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Curtea de Apel Oradea a pronunţat, luni, sentinţa în cazul avocatului orădean Cosmin Moraru, acuzat că, în luna decembrie a anului trecut, şi-a ucis soacra, pe Paraschiva Vilhan.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, săptămâna trecută Moraru a recunoscut crima şi a solicitat să fie judecat după procedura simplificată (prevăzută de noul Cod de Procedură Penală), adică doar în baza probelor strânse de procurori, procedură ce presupune reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă pentru infracţiunea care i se impută. Concret, de la 10 şi 20 de ani de închisoare cu executare, cât stabileşte Codul Penal în cazurile de omor, limitele coboară la 6 ani şi 8 luni (minimul), respectiv 13 ani şi 4 luni (maxim).

Moraru a fost condamnat la 13 ani de închisoare, cu executare, iar ca pedeapsă complementară i-au fost interzise drepturile civile atât pe perioada detenţiei, dar şi pe o perioadă de 5 ani de la ispăşirea pedepsei. Avocatul a fost obligat la plata a 20.000 de lei cheltuieli judiciare către stat şi la prelevarea de probe biologice în momentul ieşirii din penitenciar, pentru a fi introdus într-un program naţional de evidenţă informatizată a infractorilor.

Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs în 10 zile de la comunicare.

De altfel, apărătorul său, Răzvan Doseanu, a şi declarat recurs în sala de judecată, imediat după pronunţarea sentinţei, arătând, totuşi, că sentinţa este o mică victorie, având în vedere că în debutul acestui proces, adică în faza de urmărire penală, Moraru era cercetat pentru omor deosebit de grav, încadrat la o pedeapsă între 15 şi 25 de ani de închisoare.

"A fost un prim pas în acest proces nu foarte uşor, în care am reuşit să reducem limitele de pedeapsă şi să obţinem ca instanţa să accepte procedura simplificată în cazul clientului meu. Vom încerca să reducem şi mai mult pedeapsa. Sperăm să reuşim", a declarat Doseanu pentru BIHOREANUL.

Cel mai probabil, însă, şi procurorii Curţii de Apel Oradea vor declara recurs, având în vedere că ei au susţinut, pe toată durata procesului, că fapta comisă de Moraru este mult prea gravă ca să poată fi judecat după procedura simplificată, cerând instanţei să nu i se permită reducerea limitelor de pedeapsă.

Moraru nu a fost prezent la comunicarea sentinţei.

În tot acest timp, pentru soţia sa, Krisztina Pazurik, acuzată şi ea de participare la crimă, cauza a fost disjunsă, iar procesul va continua separat. Tot separat se va judeca şi solicitarea făcută de fratele Krisztinei, care a cerut ca instanţa să îi oblige pe Cosmin Moraru şi pe soţia sa la plata unor daune materiale şi morale de peste 250.000 euro. Aceste procese vor continua în toamnă.

Citiţi pe această temă şi articolul: Criminal şovin: Avocatul Cosmin Moraru şi-a ucis soacra pe motiv că "bozgoroaica" l-a enervat

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
19 Comentarii
doseanu
Rusine justitia oradeana, va plateste bine Doseanu ?Nu va saturati de euroi?Ce conteaza viata unei femei nevinovate pen tru voi?Si daca era mama voastra tot 13 ani ati fi dat la criminal?
Postat 24 Iulie 2013, 19:10 de unul din Oradea
JUSTITIE DE FATADA!
Asta e justitie de fatada! Faptul ca a marturisit il face mai putin criminal, sau cum?! Atat valoreaza viata luata de el? 13 ani? dupa care se va plimba linistit printre noi pe strada! In state il puneau pe scaun! Sper sa am ocazia sa pot pleca din aceasta tara! mi-e rusine! asta nu e justitie!
Postat 24 Iulie 2013, 13:18 de ciubaka
:)))
hai sa fim si optimisti avocatul asta va invata si va fi invatat la randul lui de altii , cum sa eludeze legea, in inchisoare :)))) sistemul actual e praf sa nu spun direct la pamant :))))) oricine va sta in preajma lui va fi o placere sa i fie alaturi, a ucis cu sange rece si nu a fost ucis ! se simte ca nu fac fata la cat de isteti sunt unii asta inseamna PUTERE :))). felicitari ! in orice rau trebuie as vezi si binele in rest e ura .
Postat 23 Iulie 2013, 11:55 de :)))))
lux
13 ani? asta-i tare... altu fura de foame si ia 10 ani iar asta omoara si ia 13 ani... frectie de justitie...
Postat 23 Iulie 2013, 10:26 de andrei
Faceti Drept!
Romania, justitia si nu in ultimul rand cei care lucreaza in domeniu. No comment!
Postat 22 Iulie 2013, 21:29 de Vidi
Hmmm
Ca la noi la nimeni. 13 ani pt o asemenea crima cu monstruozitatealal.. halal judecata.. de maine ma apuc sa fabric genti de voiaj " A la impachetat soacre " la cati ani se primeste cred ca va veni la moda taiatul in bucatele a soacrelor asa.. ma voi imbogatii si eu :D
Postat 22 Iulie 2013, 20:15 de sapiens
13 ani pentru o crimă !?!
Asta e adevărata discriminare. 13 ani de puşcărie pentru că a omorât-o pe "bozgoroaica" (după cum spune chiar el când se referă la fosta soacră). Dacă ar fi omorât un judecător corupt ar fi primit 25 de ani fără posibilitate de ieşire, dar aşa ...
Postat 22 Iulie 2013, 19:33 de Carp III
Asa ceva....
Am ramas fara vorbe....Daca stiam ca -i asa usor luam si eu gatul catorva mizerabili....si ma tinea statul fara sa-mi bat capul ca trebuie sa platesc si impozite....Dupa ce-ai dat-o la caini si-ai vrut sa-l infunzi pe altul....Stie cineva cine a fost judecator???
Postat 22 Iulie 2013, 19:03 de eu
RUSINE!!!!
13 ani in limbajul penitenciarelor inseamna 104 luni (8 luni face un an). Asta inseamna ca gunoiul asta va sta 8 ani si cateva luni in puscarie. Asta in cazul in care avocatii in cardasie cu magistratii nu-l vor scoate mai devreme, Parca vad ca criminala aia de nevasta sa va lua 2-3 ani.... Sa va fie rusine domnilor judecatori Un traficant de droguri ia mai multi ani decat niste monstrii care si-au omarat soacra, respectiv mama RUSINE
Postat 22 Iulie 2013, 17:14 de cetatean
Anormal
Nu este normal ca pentru omor sa ieie doar 13 ani de inchisoare. A fost protejati de colegi. Avocati de Romania = oameni de cacati.
Postat 22 Iulie 2013, 16:52 de Obs
judecatori tampiti
Rusine acelei pitipoance in rol de judecator ! Care recunoastere? Aruncarea cadavrului in camp ,la Nadar , fuga in Italia , Elvetia , aducerea in tara cu mandate European ? RUSINE JUDECATOAREI !!!
Postat 22 Iulie 2013, 16:11 de oradean
GRESEALA REPARABILA
Sunt convins ca ICCJ va judeca un criminal care a ucis cu sange rece o femeie(la el in casa),a transat-o,a abandonat-o pe un camp,dupa care a fugit si a fost prins in Elvetia unde i-a mintit pe anchetatori indicand un alt ucigas pozitie pe care a avut-o si in fata anchetatorilor romani.Abia in ceasul al 12-lea,precum infractorii versati,vazand ca n-are scapare,a mers pe recunoastere,iar judecatorii de la CA Bihor se pare ca au judecat un coleg avocat care a gresit..sic REPET SPER CA LA ICCJ SA FIE JUDECAT CRIMINALUL NU AVOCATUL
Postat 22 Iulie 2013, 15:56 de AMIN
LEGEA imi da VOIE sa OMOR orice \
da nici complice nu i fi raieras sa fiu :)))) , pun mana si fac fapte :)))) e buna legea , mai deratizxam olecuta toti naspaliti care ne insulta in public, de acord cu ea , sa mi zica unu ceva si ii iau gatul , 13 ani trec repede .
Postat 22 Iulie 2013, 15:39 de :))))))))
LEGEA imi da VOIE sa OMOR orice "BOZGOROAICA" citez un CRIMINAL :)))))
justitie platita de noi sa protejeze criminalul, sa va platesca moarte, de foame sa muriti toti care votati legii ca si voi: CRIMINALI ! Bine e de BOSCHETARUL care nu intretine CRIMA, bine e de cel care VA FURA decat cei care va hranesc ca sa UCIDETI si sa ucideti, fac ceva pe LEGE , omor pe cine TAI gatul la ORCINE :))))) si recunos 13 ani fac cu buna purtare ies mai repede , vaie de capul vostru, care mai urla INTERLOP ca CRIMINALUL e mai , mai , mai protejat ? LEGEA imi da VOIE sa OMOR orice "BOZGOROAICA" citez un CRIMINAL :))))) daca nu mi place moaca la unul iau cutitul si in gat , nu i mai dau FOC !!
Postat 22 Iulie 2013, 15:36 de :))))))))
Anonimule!!!!!!
aşa zice legea, dacă recunoşti acuza, pedeapsa se reduce cu o treime!!!!!! sau eşti avocat şi eşti anonim?!
Postat 22 Iulie 2013, 14:44 de ADINA
auzi, a recunoscut!
N-a recunoscut nimic derbedeul, a fugit in Elvetia, a fost adus in tara cu forta si a negat totul pana in ultima clipa, cand probabil a facut intelegere cu judecatorul, recunoscand omorul doar pentru a scapa de cei 25 de ani de puscarie care-l asteptau.
Postat 22 Iulie 2013, 14:42 de AB
halal victorie
Daca recunoaste automat se reduc limitele de pedeapsa conform procedurii simplificate!!!!!!! Halal victorie..............
Postat 22 Iulie 2013, 14:11 de anonim
regrete
daca regreta fapta eu zic sa il eliberati.
Postat 22 Iulie 2013, 13:56 de pisti
la ce il mai judecati
pierdem timpul nu il mai judecati ca doar nu a facut mare lucru "simplificat","simplificat" 4luni pe care i-a si executat cu plus si pe urma cere despagubire pentru timpul stat in plus si se crede neindreptatit ,dupa el si alti omorol trebuie pedepsit mai putin ca si furtul unei sacose de pere ......... pur si simplu nu mai am cuvinte...;;;;
Postat 22 Iulie 2013, 13:47 de oradeanca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON