URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Iunie 2018, 20:57

Afară cu NIS! Consiliul Local din Toboliu a interzis accesul utilajelor companiei pe drumurile comunei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nemulţumirile exprimate vocal de localnicii din Toboliu vizavi de prospecţiunile demarate de compania NIS Petrol pe teritoriul satelor lor au avut efect.

Consiliul Local al comunei a emis, joi, o hotărâre prin care interzice accesul utilajelor grele, cu excepţia celor agricole, pe drumurile publice. Aşadar, nici maşinăriile folosite de NIS nu vor mai putea intra prin sate.

Decizia a fost luată sub ochii sătenilor prezenţi la şedinţă şi prin votul unanim al tuturor aleşilor. "Primarul a spus că şi el ţine cu sătenii. Acum, după ce a văzut că suntem nemulţumiţi, a zis că trebuie să scoatem afară NIS-ul din comună", a relatat BIHOREANULUI un localnic din Toboliu.

În replică, NIS Petrol a notificat Primăria că o va da în judecată. Totuşi, reprezentanţii companiei au strâns geofonii întinşi pe terenurile sătenilor şi folosiţi la prospecţiunile seismice.

Decizia Consiliului Local din Toboliu vine după ce, marţi, aproape o sută de săteni s-au adunat în faţa Primăriei din comună, cerându-i primarului Pavel Maier să oprească operaţiunile demarate de NIS Petrol, companie ce deţine o licenţă de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale pentru a prospecta subsolurile perimetrului EX-3, care se întinde pe teritoriul comunelor Toboliu, Girişul de Criş, Sântandrei, Sânnicolau Român, Gepiu şi Nojorid.

Oamenii s-au arătat nemulţumiţi că utilajele le-au distrus culturile, consecinţă la care nu se aşteptau când au semnat acordurile de acces cu reprezentanţii NIS, sătenii crezând că activităţile vor demara înainte ca ei să-şi lucreze holdele. Degeaba au încercat, atunci, reprezentanţii NIS Petrol să-i convingă pe oameni că vor fi despăgubiţi pentru distrugeri, că aceştia nu s-au mai lăsat înduplecaţi.

UPDATE: 

Până la urmă, aleșii s-au răzgândit. Citiți pe această temă articolul ”La loc comanda! Consiliul Local din Toboliu nu interzice accesul utilajelor NIS, dar va pregăti un regulament de acces pe drumurile comunei”

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Nis-gazprom
O alta manevra a rusilor in incercarea lor disperata de a scapa de embargou, inregistreaza companii in Serbia. Oare nu isi da nimeni seama de asta? Oare in care alte state membre mai avem companii rusesti? Cred ca suntem singurii in halu asta de prosti la eliberat autorizatii. Ori cineva tocmai isi numara banutii de la Putin? Si rusii isi dau seama ca doar asa mai pot si ei ceva, ei produc pt ei si tarile de lumea a 7, abia mai exporta ceva gaz. Si nu importa de la tarile in tratat nimic. Pot importa din Uzbekistan sau Azerbaidjan daca or avea ce. Da-le Doamne mintea cea de le urma.
Postat 02 Iunie 2018, 04:37 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON