URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Iulie 2015, 17:05

Consilier al ministrului Educaţiei: Inspectoratul Şcolar nu s-a apărat în procesul cu cei 12 elevi din Ştei. Avram să demisioneze!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce 12 elevi de la Colegiul Unirea Ştei au obţinut în instanţă suspendarea eliminării de la Bacalaureat, Gabriel Ispas, vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Bacalaureat şi consilier al ministrului Educaţiei Sorin Cîmpeanu, a criticat dur Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor pentru modul în care a gestionat acest proces.

Demisie sau demitere

"Această suspendare s-a acordat în contextul în care inspectoratul nu a fost prezent în instanţă şi nu a depus niciun fel de înscris pentru susţinerea deciziei de a-i elimina pe respectivii elevi de la bacalaureat. Inspectoratul Şcolar, în mod culpabil, nu s-a apărat în instanţă. Or, acest lucru este inadmisibil într-un stat de drept, motiv pentru care cred că este necesar ca, uitându-se în oglindă, inspectorul şcolar general să facă un demers de onoare - acela de a-şi înainta demisia", a declarat Ispas, citat de Agerpres. Dacă acest lucru nu se întâmplă, a mai spus Ispas, va fi propusă ministrului Educaţiei eliberarea din funcţie a acestuia.

"Nu este posibil să nu informezi Ministerul Educaţiei în legătură cu procesul aflat pe rol şi nu este posibil ca atunci când, în mod haios, aud cum consiliera juridică era plecată în vacanţă, tu, manager, tu, inspector general, să nu te duci personal în instanţă pentru a susţine temeinicia deciziilor pe care le-ai luat", a adăugat vicepreşedintele Comisiei Naţionale de Bacalaureat.

"Sper că este doar foarte multă incompetenţă, pentru că, dacă nu e vorba de incompetenţă, cu siguranţă discutăm despre lucruri mult mai grave. Sper că astăzi domnul inspector general, asumându-şi poziţia absurdă şi inacceptabilă, să facă un gest de onoare", a încheiat Ispas.

"N-am avut timp"

Contactat de BIHOREANUL, inspectorul general Nicolae Avram a confirmat că IŞJ Bihor nu a fost reprezentat în procesul cu cei 12 elevi şi a spus că singurul document depus la instanţă a fost o cerere de amânare, pe motiv că jurista instituţiei era plecată în concediu.

"Noi am primit citaţiile în 13 iulie, seara. Jurista este plecată în concediu, nici dacă o aduceam cu elicopterul nu avea cum să ne reprezinte. Nu aveam cum angaja un avocat peste noapte. Eu nu m-am dus, pentru că nu sunt jurist, nu ştiam nici ce să duc", a declarat Avram, vineri, pentru BIHOREANUL.

Inspectorul general a mai spus că vineri jurista instituţiei s-a întors din concediu şi va reprezenta IŞJ la recursul de la Curtea de Apel Oradea. Până atunci însă, sentinţa Tribunalului Bihor este executorie, aşa că eliminarea celor 12 elevi din examen a fost suspendată.

Între timp, Colegiul Unirea din Ştei a tipărit adeverinţele care atestă că cei 12 elevi au promovat Bacalaureatul. Acestea urmează să fie vizate de IŞJ Bihor, iar apoi vor fi eliberate elevilor, cel mai probabil chiar în cursul serii de vineri. Cu ele, absolvenţii se vor putea înscrie la facultate.

Cât despre o eventuală demisie, Avram a declarat că nu s-a gândit la asta. "Nu comentez ce cere domnul Ispas, este dreptul domniei sale. Eu n-am avut timp să mă gândesc, am fost preocupat să rezolvăm problema celor 12 elevi", a spus inspectorul general.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
ALTA NULITATE
NU STIU CE VINA ARE EL IN TOT CIRCUL ASTA MAI DE GRABA VINOVATI SUNT CEI CARE I-AU SUPRAVEGHEAT DAR SIGUR EL ESTE O NULITATE PUSA ACOL-O DE PARTID FARA REZULTATE SI CA PROFESOR SI CU ATAT MAI MULT CA ISPECTOR GENERAL DUTEEE SI SA NU MAI VII PREA CURAND VALEA GO PLANET NU STIU AU CAUTA MULT DUPA EL PANA L-AU GASIT
Postat 18 Iulie 2015, 19:36 de sss
@tsd, bucura-te!
,,Lnspectoratul Şcolar, în mod culpabil, nu s-a apărat în instanţă. Or, acest lucru este inadmisibil într-un stat de drept, motiv pentru care cred că este necesar ca, uitându-se în oglindă, inspectorul şcolar general să facă un demers de onoare - acela de a-şi înainta demisia" Si atunci, nea ilie+seralista borbely, care nu au aparat in instanta interesele primariei, adica ale oradenilor, ce ar trebui sa pateaca?!
Postat 17 Iulie 2015, 19:54 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON