URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Aprilie 2019, 12:47

Scandal pe averea lui Marcel Bărbuţ: Fiii patronului Adeplast au aflat că nu vor conduce compania

Scandal pe averea lui Marcel Bărbuţ: Fiii patronului Adeplast au aflat că nu vor conduce compania sursa foto: libertatea.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

E scandal pe averea patronului Adeplast, Marcel Bărbuţ, decedat în luna februarie în urma unei boli incurabile, după ce trei dintre fiii acestuia au aflat că nu vor conduce compania care activează inclusiv în Oradea şi l-au agresat pe directorul desemnat de tatăl lor să execute testamentul.

Cei trei băieţi ai lui Bărbuţ - Alexander Michael (29 de ani), Thomas (26) şi Marcel jr (23) - nu s-au împăcat cu gândul şi au trecut la atac, încercând să-l îndepărteze din firmă pe cel care a fost mâna dreaptă a tatălui lor, Daniel Stăncescu, chiar agresându-l.

Potrivit Libertatea.ro, în testament apar atât numele celor trei fii, cât şi o fată, Ramona, "de care nu era sigur, dar a recunoscut-o", precum şi un copil de 6 ani, Mario, pe care-l are cu partenera din ultimii 21 de ani, Cristina Paveliuc. Aşadar, şase moştenitori provin din familie (deşi nu avea acte cu Cristina Paveliuc, legea consideră că are drept de moştenire, în baza anilor de convieţuire comună). Dar viitorul companiei, conform ultimei dorinţe a fondatorului, îi aparţine lui, şi va urma să fie pus în practică de Daniel Stăncescu, arată sursa citată.

Marcel Bărbuț, patron Adeplast"Cu 5 copii din 3 relaţii diferite, Marcel Bărbuţ, niciodată căsătorit cu acte, şi-a pus toată nădejdea într-o persoană din afara familiei: Daniel Stăncescu, pe care l-a indicat explicit să se ocupe de executarea testamentului", arată sursa citată.

Atât doar că primii trei fii ai lui Bărbuţ (foto), Alexander Michael, Thomas şi Marcel jr -  cărora presa prahoveană le-a inventariat excesele, alintându-i când "beizadele", când "prinţişori de Corlăteşti" și notând chiar că doi dintre ei au dosare penale pentru refuzarea de recoltare de probe biologice, vătămare corporală gravă şi distrugere, n-au suportat lovitura.

"În urmă cu 10 zile, toată tensiunea dintre tabere s-a spart în biroul lui Stăncescu (în Ploiești - nr), strângându-i pe holuri pe angajaţii speriaţi. Băieţii lui Bărbuţ au intrat peste director, solicitându-i să le transfere din contul firmei bani în conturile personale. Era vorba despre sume cuprinse între 10.000 şi 50.000 de euro. Unul l-a lovit, fracturându-i degetul mare de la mâna dreaptă, iar doi s-au ocupat să închidă uşa, să nu vină cineva. Au acoperit camerele video din incintă cu o pungă! L-au deposedat pe director, cu forţa, de laptop şi de telefonul mobil", arată, luni, sursa citată.

Evenimentul este anchetat acum de poliţişti şi procurori, care s-au prezentat la fabrică şi au ridicat probe în dosar. Mai mult, terorizată de "tripletă" se declară şi Cristina Paveliuc, fosta parteneră de viaţă a lui Marcel Bărbuţ, care, de teamă, nu mai iese din casă. 

"Existând deja un dosar penal în care se fac cercetări, nu pot comenta decât că am încredere în Justiţie şi că toate eforturile mele următoare vor fi direcţionate spre restabilirea echilibrului în companie şi spre bunul mers al acesteia. Sunt în continuare CEO-ul şi preşedintele companiei şi doresc să-i asigur pe toţi partenerii Adeplast - colegi, salariaţi, clienţi, furnizori, finanţatori - că strategia imprimată de domnul Marcel Bărbuţ va fi implementată cu orice preţ", a explicat Dan Stăncescu pentru Libertatea.

Potrivit sursei citate, în prezent AdePlast numără 470 de angajaţi de pe patru platforme industriale: Corlăteşti (Ploieşti), Işalniţa (Craiova), Oradea şi Roman. 

Aflând despre frământările de la nivelul acţionariatului din ultima perioadă, angajaţii au făcut grevă japoneză, 10 minute în fiecare dimineaţă, de la ora 9. Oamenii se tem că, din cauza scandalului, nu îşi vor primi salariile.

Citiţi mai multe despre întregul scandal în articolul "Prinţii" dezmoşteniţi ai unuia dintre cei mai bogaţi români i-au rupt degetul şi i-au furat laptopul omului de încredere pe care tatăl lor l-a lăsat să execute testamentul!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
cine stie
Ei 3 lucrau mult, fiecare avea atributiile lui, erau gata sa duca mai departe afacerea, i-am cunoscut personal. E ceva putred acolo. L-am cunoscut si pe dl Marcel Barbut seful nostru, un om bun. Am lucrat in firma acum mult ani, veneau la 8 plecau la 19:00 de la munca; nu erau baieti rai, pacat ca-i baga acum in noroi. i-am cunoscut pe fiecare in parte. No, la tinerete toti gresim dar ei erau cai de bataie acolo, "biciuiti" cu munca zi de zi. I-am vazut si duminica la fabrica. mareee pacat; unul studia finante, unul prin informatica, unu a terminatfacultatea pe vremea cand lucram eu. Nu-mi miroase bine cu Stanescu,un strain venit de nicaieri s-a bagat in familia lor, ceee paaacat. Mai sapati oameni buni ca aici e cusuta cu ata alba povestea, m-as mira sa fie asa
Postat 15 Aprilie 2019, 18:43 de Vadim76
Nu-i bai
Vând ăștia firma , și apoi vai și amar.
Postat 15 Aprilie 2019, 15:52 de Sandu1206
jdgdhjgg
Dupa poza, eu n-as da functia niciuneia! Nu mai trebuie sa fim condusi de scmechei. Pa.
Postat 15 Aprilie 2019, 13:24 de Timea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON