URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iulie 2016, 18:54

Cristian Puşcaş, numit preşedintele PMP Bihor. Membrii de partid au făcut o petiţie împotriva lui (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a venit luni la Oradea pentru a-l instala în funcţia de preşedinte interimar al PMP Bihor pe arhitectul Cristian Puşcaş, care la începutul acestui an şi-a dat demisia din PNL, schimbând astfel vechea conducere care a dat chix la alegerile locale.

"În organizaţiile care au obţinut sub media partidului la nivel naţional am făcut aceste schimbări. În Bihor, rezultatul la alegerile locale a fost modest. Consiliul Naţional Executiv al partidului l-a numit astfel interimar pe domnul Cristian Puşcaş, o decizie pe care o considerăm înţeleaptă şi corectă", a spus Eugen Tomac, luni, într-o conferinţă de presă susţinută după o întâlnire cu liderii organizaţiilor locale ale PMP din Bihor.

Unii dintre aceştia nu au fost, însă, de acord cu numirea lui Puşcaş. Înainte de începerea conferinţei de presă, Gabriela Eler, secretar general adjunct al PMP Bihor şi preşedinta organizaţiei de femei, a prezentat, separat, presei o petiţie prin care membrii PMP cer ca Puşcaş să nu le devină lider, preferându-l pe Daniel Meze.

Pe listă sunt trecuţi peste 40 de membri ai partidului, liderii de organizaţii, potrivit lui Eler. În cazul multora, însă, se precizează că oamenii şi-au dat "acordul verbal" pentru respectiva petiţie, nu şi semnătura.

"Mi se pare că se profită de munca noastră. Domnul Puşcaş vine clar în acest partid să candideze la parlamentare, nepăsându-i de membrii din organizaţie. Cu toate că noi nu-l dorim, dânsul vrea să se impună cu forţa. În şedinţa de astăzi liderii de organizaţii i-au spus că nu-l doresc, dar dânsul tot vrea să continue", a declarat Gabriela Eler.

Întrebat în conferinţa de presă despre această situaţie, Eugen Tomac a recunoscut că au existat unele nemulţumiri în partid, dar a susţinut că nu există riscul destrămării organizaţiei. În plus, Tomac i-a criticat pe "revoluţionari", transmiţându-le că, dacă partidul obţinea un scor mai bun în Bihor schimbarea conducerii nu era necesară.

În ceea ce-l priveşte pe Cristian Puşcaş, acesta şi-a propus să adune cât mai mulţi membri în PMP, să formeze organizaţii în toate unităţile administrativ-teritoriale din Bihor la alegerile parlamentare şi să restructureze filiala Oradea a formaţiunii.

Puşcaş a subliniat faptul că, în 2001, s-a înscris în Partidul Democrat când acesta era condus de Traian Băsescu. Totodată, însă, el a dezvăluit că a fost curtat de Partidul Mişcarea Populară şi înaintea alegerilor locale pentru a candida la Oradea. "Am refuzat acea propunere din considerente principiale, respectând astfel munca echipei de la acea vreme, care şi-a asumat cu bune şi rele tragerea acestei căruţe pentru alegerile locale", a spus Puşcaş.

La alegerile locale, Daniel Meze, care a deschis lista PMP Bihor pentru Consiliul Judeţean, a adunat doar 1,79% (4.635) din voturile bihorenilor, în timp ce prietenul său Horea Vuşcan a strâns şi mai puţin, adică doar 1,48% (1.096) din voturi pentru Primăria Oradea. Întrebat de BIHOREANUL dacă crede în continuare, aşa cum susţinea înaintea campaniei electorale, că Vuşcan este alegerea cea mai potrivită pentru PMP, Tomac s-a ferit să facă prea multe declaraţii, spunând doar că "un episod regretabil s-a încheiat".

În judeţ, PMP Bihor are 9 consilieri locali şi doi viceprimari, la Copăcel şi Hidişelu de Sus.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
PIMPISTII
Nu suport PMP! Basescu= CATASTROFA NATIONLA! Dar le dau dreptate pimpistilor nemultumiti! Adica vine Tomacu' si zice: asta e! Puscas demonstreaza ca nu se diferentiaza CU NIMIC de altii! Isi vede propriile interese! ATAT! A stat in CLO pana aproape de final cand brusc si-a dat seama ca nu se poate adapta in PNL! Intre timp a facut proiectul terasei unei cofetarii care se potriveste ca nuca in perete in fata Sinagogii! Cofetaria in care consoarta "lionessa" se da mare diabetoloaga! Sinagoga pe care a restaurat-o( ma rog...) dar isi aroga merite de parca el insusi a creat-o! Multe INSUCCESURI! Ceea ce este mai mult decat probabil!
Postat 11 Iulie 2016, 20:36 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON