URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Decembrie 2022, 21:35

Ultima etapă din 2022: FC Bihor joacă la Bistriţa, iar Lotus, la Şimleu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În acest sfârşit de săptămână se dispută marea majoritate a jocurilor din etapa a 15-a, ultima din 2022, a campionatului Ligii a III-a. În Seria a 10-a, cele două formaţii bihorene au programate meciuri în deplasare. Astfel, dacă FC Bihor va juca vineri la Bistriţa, Lotus Băile Felix se va deplasa la Şimleu Silvaniei, pentru duelul cu echipa locală Sportul. Ambele jocuri vor începe de la ora 14.

Capul de afiş al etapei în reprezintă duelul de vineri de la Stadionul „Jean Pădureanu” din Bistriţa, dintre echipa locală Gloria şi FC Bihor. Se vor întâlni primele două clasate, jocul reprezentând, astfel, o confruntare pentru prima poziţie a clasamentului.

După victoria din etapa precedentă, cu CFR Cluj II, FC Bihor a revenit în fruntea ierarhiei, iar pentru a nu pierde acest loc şi pentru a ierna în poziţia de lider, trupa orădeană are nevoie de victorie. Şi un rezultat de egalitate ar ajuta-o să rămână în „fotoliul” de lider, însă cu condiţia ca CSM Satu Mare să nu câştige cu o diferenţă mai mare de un gol jocul pe care îl are pe teren propriu cu CSM Sighetu Marmaţiei.

Nu sunt probleme de efectiv

Antrenorul Florin Farcaş nu se confruntă cu probleme de lot, toţi jucătorii „roş-albaştrilor” fiind apţi pentru acest duel. Ei au făcut deplasarea spre Bistriţa în cursul după-amiezei de de joi, iar starea de spirit în cadrul lotului este bună, după cum a precizat tehnicianul Florin Farcaş.

„Ne aşteaptă o deplasare grea, o deplasare lungă, la un adversar puternic, care are în componenţă jucători care au cochetat cu Liga I şi Liga a II-a, dar starea noastră de spirit este una foarte bună. Astfel, vom încerca să facem un joc bun şi să obţinem un rezultat pe măsură. Dacă tot am reuşit să facem lucruri frumoase în acest campionat, încercăm să ne menţinem acolo sus. Ne aşteaptă însă una dintre cele mai puternice echipe ale campionatului, cu jucători de calitate, o echipa care are obiectivul clar de a promova, dar noi mergem să facem un joc bun şi să obţinem un rezultat pe măsură”, a declarat, pentru BIHOREANUL, antrenorul echipei FC Bihor, înainte de deplasarea spre Bistrița.

Jocul Gloria Bistriţa Năsăud – FC Bihor Oradea va fi arbitrat la centru de Andrei Baciu din Botoşani, în timp ce la cele două tuşe, asistenţi vor fi Daniel Vlase şi Florian Alexandru Vişan, ambii din Galaţi.

Lotus joacă sâmbătă

Ziua următoare, sâmbătă, tot de la ora 14, se vor disputa restul meciurilor din ultima etapă a anului 2022 în Seria a 10-a a Ligii a III-a. Între acestea, şi meciul de la Şimleu Silvaniei, dintre echipa locală Sportul şi Lotus Băile Felix.

După ce au rupt şirul eșecurilor, cei de la Lotus au, la rându-le, un moral bun înaintea acestui joc şi vor încerca să obţină şi ei o victorie care le-ar salva parcursul din această primă parte a campionatului.

Totuşi, nici pe elevii antrenorului Gheorghe Ghiţ nu-i va aştepta o partidă facilă, ştiută fiind ardoarea cu care joacă echipa Sportul pe teren propriu. Ca drept dovadă, în urmă cu două săptămâni, FC Bihor s-a întors cu o înfrângere drastică de la Şimleu. 

O partidă din etapa a 15-a a Seriei a 10-a a Ligii a III-a a fost amânată cu o săptămână, la cererea echipei CSM Victoria Carei. Astfel, duelul dintre Minerul Ocna Dej şi Victoria Carei va avea loc pe data de 10 decembrie.


Programul etapei a 15-a a Seriei a 10-a a Ligii a III-a la fotbal:

Vineri, 2 decembrie, ora 14

Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud - FC Bihor Oradea

Sâmbătă, 3 decembrie, ora 14

CSM Satu Mare - CSM Sighetu Marmaţiei

CFR Cluj II - SCM Zalău

Sportul Şimleu Silvaniei - Lotus Băile Felix

Sâmbătă, 10 decembrie, ora 14

Minerul Ocna Dej - CSM Victoria Carei

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON