URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 August 2020, 15:15

Turul României: Cea mai importantă competiţie de ciclism din ţară ajunge, în septembrie, la Oradea (VIDEO)

Turul României: Cea mai importantă competiţie de ciclism din ţară ajunge, în septembrie, la Oradea (VIDEO) (foto: generic, arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Federaţia Română de Ciclism a anunţat, joi, că una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei şi, în acelaşi timp, cel mai important eveniment sportiv internaţional din România va ajunge, anul acesta, şi la Oradea.

Pe 9 şi 10 septembrie, la Oradea

Competiţia va alinia la start aproximativ 120 de ciclişti care vor parcurge un traseu de peste 800 km. După ce concurenţii vor trece prin Timişoara, Arad şi Salonta, ei vor ajunge la Oradea, pentru a doua etapă a Turului României. 

"În data de 9 septembrie, caravana ciclistă va intra în Oradea (în jurul orei 16:15) pe Calea Aradului (până la sensul giratoriu din B-dul Decebal), traseul continuând pe B-dul Decebal, strada Iuliu Maniu, cu sosire în Piaţa Unirii, acesta fiind punctul de Finish al etapei 1 a Turului României şi locul unde se va desfăşura şi festivitatea de premiere, începând cu ora 16:45 (aproximativ)", au transmis organizatorii. 

Cea de-a doua etapă a Turului României va debuta joi, 10 septembrie, cu ceremonia de prezentare a echipelor, care va avea loc în parcarea Auchan Oradea (strada Ogorului), la ora 11:45, aceasta fiind urmată de startul tehnic la ora 12:00. Traseul celei de-a doua etape însumează peste 200 km, cicliştii parcurgând ruta Oradea - Aleşd - Nuşfalău - Şimleul Silvaniei - Zalău - Sânmihaiu - Almaşului - Topa Mică - Nădăşelu - Cluj Napoca.

"Ţinând cont de contextul sanitar actual, ediţia din acest a Turului României nu va putea beneficia de spectatori pe parcursul traseului. Astfel, pasionaţii sportului sunt îndemnaţi să urmărească fiecare moment al evenimentului în mediul online, pe site-ul www.turulromaniei.com şi pe pagina de Facebook Turul României, unde competiţia va fi transmisă în direct", se mai arată în comunicatul transmis de Federaţia Română de Ciclism. 

Istoria Turului României

Turul României este sprijinit de Auchan Retail România, în calitate de partener principal, pe baza unui parteneriat încheiat cu Federaţia Română de Ciclism.

Turul României sau "Mica Buclă" este cea mai importantă competiţie ciclistă din România. Prima ediţie, câştigată de echipa Bulgariei, a avut loc în 1934, pe o distanţă de 1026 de kilometri, având 7 etape. Originile Turului datează însă de la începutul secolului trecut. În august 1910, inspirată de Turul Franţei, publicaţia "Revista Automobila" a organizat Circuitul Munteniei, la care au participat 18 concurenţi, pe ruta Bucureşti-Sinaia-Târgovişte-Butimanu-Bucureşti.

Odată cu venirea Primului Război Mondial, competiţia s-a oprit. În 1934, ziarul "Sportul Zilnic" a organizat prima ediţie a Turului României, ţara noastră devenind a şasea din lume cu propriul tur naţional. Din 1950 până în 1974, Turul României a fost organizat cu regularitate, urmat de o perioadă de pauză până în 1983. Din 1984, a fost reluată organizarea acestuia. Cea mai rapidă cursă a fost în 1974, între Piteşti şi Bucureşti, când cei 109 kilometri au fost parcurşi cu o medie de 52,516 km/h. Mircea Romaşcanu şi Constantin Dumitrescu, două legende ale ciclismului românesc, au câştigat fiecare de 3 ori Turul României, fiind cel mai mare număr de victorii individuale. 

Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 8-13 septembrie. În cadrul competiţiei, vor fi acordate o serie de tricouri distincte: tricoul galben (liderul clasamentului general), tricoul alb (cel mai bun U23), tricoul roşu (cel mai bun sprinter), tricoul verde (King of the Mountain) şi tricoul albastru (cel mai bun român).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON