URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Septembrie 2020, 16:39

Turul României ajunge miercuri la Oradea. 12 echipe de ciclişti iau startul din Timişoara (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Turul României, cea mai importantă competiţie ciclistă a ţării organizată de Federaţia Română de Ciclism alături de Auchan Retail România şi Ministerul Tineretului şi Sportului, în calitate de parteneri principali, debutează astăzi, 8 septembrie, la Timişoara.

La start au fost aliniate 12 echipe de ciclişti din România, Republica Moldova, Germania, Polonia, Bulgaria, Kazakhstan  şi Cambodgia. Mica Buclă traversează anul acesta un traseu de peste 700 km în perioada 8-13 septembrie, iar cele mai importante momente din competiţie vor putea fi urmărite în exclusivitate pe TVR1 şi TVR3, dar şi online pe www.turulromaniei.com şi pe paginile de Facebook Turul României şi Auchan România.

"Astăzi dăm startul Turului României la ciclism! O adevărată provocare ediţia din acest an, dar ne-am ambiţionat să păstrăm tradiţia evenimentului, aşa că ne-am pregătit cu soluţii şi planuri în avans, ceea ce ne permite să pornim astăzi în competiţie cu un pluton format din 12 echipe din 7 ţări, atât echipe continentale, cât şi naţionale şi de club. Abia aşteptăm să ne bucurăm împreună de această ediţie şi de traseele spectaculoase pe care le vom străbate, cu siguranţă va fi ca o gură de aer pentru noi toţi, după o lungă perioadă fără competiţii sportive. Pornim din Timişoara, urcăm pe Transfăgărăşan şi încheiem Mica Buclă în Bucureşti! Ne puteţi urmări LIVE la TVR, haideţi cu noi!", a declarat Eduard Novak, preşedintele FRC.

Printre echipele confirmate la linia de start se numără 6 echipe UCI continentale, respectiv: Vino Astana Motors (Kazakhstan), CCC Development Team (Polonia), Cambodia Cycling Academy (Cambodgia), Bike Aid (Germania) şi echipele româneşti Team Novak şi Giotti Victoria Savini Due. De asemenea, la Turul României participă şi 3 echipe naţionale (România, Bulgaria, Moldova) şi 3 echipe de club din România.

Competiţia a debutat astăzi, 8 septembrie, la Timişoara, cu ceremonia de prezentare a echipelor, aceasta fiind urmată, începând cu ora 18:00, de cursa-prolog în cadrul căreia echipele vor parcurge un traseu de 3,6 km în jurul Pieţei Libertăţii.

În lupta pentru tricoul galben, cicliştii vor parcurge anul acesta un traseu spectaculos de peste 700 km ce surprinde numeroase obiective turistice şi oraşe de referinţă pentru turismul românesc.

Turul României va continua miercuri, 9 septembrie, pe traseul de peste 170 km dintre Timişoara şi Oradea, joi, 10 septembrie, pe ruta Oradea – Cluj-Napoca, vineri, 11 septembrie - Târgu Mureş – Lacul Sf. Ana. În urma unei modificări recente, etapa de sâmbătă, 12 septembrie, va porni din comuna Cârţişoara, jud. Sibiu, în loc de Braşov. De aici, cicliştii vor continua traseul stabilit iniţial spre Transfăgărăşan, cu destinaţia Curtea de Argeş. Competiţia se va încheia duminică, 13 septembrie, la Bucureşti, cu un circuit de 5 km între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei.

Turul României este organizat de Federaţia Română de Ciclism alături de partenerii principali Auchan şi Ministerul Tineretului şi Sportului şi este sprijinit în acest an de sponsorii: Danone Yo Pro (tricoul galben), Orange (tricoul albastru şi partener de tehnologie), Zuzu Fit (tricoul verde), ETI Dare (tricoul roşu), Ariel, Chio, Pizza Guseppe, GoKidy, Hochland, La Dorna, Olympus, Orbit, Pepsi, Perfect Fit, Wanted, Zero Candies, Agrosel, Carpat Sport, Ceetrus, Iulius Town, Karcher, Oney, Aquavia - apa oficială, Zarea - spumantul oficial, Expedicar - partener de mobilitate, Universitatea de Vest din Timişoara - partener instituţional. Turul României 2020 este alimentat de Petrom.

În cadrul Turului României vor fi acordate o serie de tricouri distincte: tricoul galben (acordat liderului clasamentului general), tricoul verde (acordat celui mai bun căţărător), tricoul roşu (acordat celui mai bun sprinter), tricoul alb (acordat celui mai bun rutier U23) şi tricoul albastru (pentru cel mai bine clasat român în clasamentul general).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON