URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
12 Octombrie 2018, 09:30

Ţură cu economie: Primăria Oradea a făcut economie de bani la Hora Centenarului, până a rămas fără grup statuar

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Sculptorul Horia Sabău s-a trezit că rămâne pe cap cu fierul şi betonul cumpărate pentru realizarea ansamblului Hora Centenarului, proiectat la capătul dinspre strada Plevnei a Podului Centenarului.

Săptămâna trecută, Comisia Naţională pentru Monumente de For Public a refuzat să avizeze grupul statuar din beton patinat reprezentând şase figuri antropomorfe prinse într-o horă şi unite în vârf printr-o cupolă.

Citeşte mai departe, pe blogul lui Bihorel!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Eu ma..
Eu ma ofeream sa fac uratenia la juma' de pret si eram de accord sa o si arunce dupa finalizare! Si totusi nu am aflat inca cine a fost in comisia care a promovat uratenia oradiei!? Cine au fost "maiastriii" de pe langa bolovan+birta(nul) care au aprobat uratenia!? Nu stie nimani?
Postat 14 Octombrie 2018, 19:33 de scortosul
!!!
@stefan: subscriu!
Postat 13 Octombrie 2018, 15:56 de soricel
Pfui...
Pfui, da... Urâtă mai era chestia asta! În hora aia trebuie să se prindă nu doar români, ci și maghiari, cehi, slovaci, germani și... greci.
Postat 13 Octombrie 2018, 15:27 de Shogun
PCR transpartinic. Ep.: Un monument necesar şi pentru Oradea Mare: Statuia Eroului Reîntregirii. Cel adevărat
I. Faptul că proiectul de monument a fost respins, probabil, are mai multe motivări pertinente. Inclusiv cea că Faraonul nostru nu şi-a consultat temeinic ”supuşii”/populimea orădeană. Cea vrednic plătitoare de biruri. Așa cum face un Primar care se respectă. II. Un monument necesar şi pentru Oradea Mare: Statuia Eroului Reîntregirii. Cel adevărat. 1. Pe când şi în Oradea Mare (la Podul Centenarului?) un monument reprezentativ al adevăraților eroi ai Reîntregirii neamului românesc, ca cel din Galați, al sculptorului Dimitrie Mătăuanu? Inclusiv cu basoreliefuri. 2. Dar ce ne mai miră într-un Municipiu în care: a) Voevodul Mihai Viteazul, musai trebuie scos din Piața Unirii, în loc să stea alături de Voievodul Menumorut, Regele Ferdinand și Regina Maria, altă eroină adevărată a Reîntregirii Neamului; b) husarii se plimbă pe Principală/Republicii, ca pe vremea generalului Bem, sau a Republicii Sovietice a lui Béla Kun; c) Podul din Centrul Municipilui, în loc să se numească Podul Unirii, poartă numele unui aprig tăietor/ucigaş de …vlahi!? III. Comentariu demn şi de atenţia şefilor minoritarilor PSD-ALDE din C.L. Oradea. Ca și a foștilor comandanți ai diviziei/brigăzii/unităţilor M.Ap.N. din Oradea.
Postat 13 Octombrie 2018, 12:44 de stefan
?
O asemenea oribilitatea! Pai să rămână cu ele pe cap! Daca Bolojan i-a promis....ce să zic?
Postat 12 Octombrie 2018, 10:01 de soricel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON