URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 August 2022, 12:11

Tun cu repetiție la Bazinul Olimpic

Tun cu repetiție la Bazinul Olimpic (sursa foto: Primăria Oradea)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Pentru cei mai tinerei, puțină istorie. Pe vremea inenarabilului primar Petru Filip, în ciuda tuturor criticilor, totuși s-a mai făcut câte ceva. Bunăoară, s-a dat un tun de toată frumusețea cu bazinul olimpic, hidoșenia aia care seamănă cu o cutie de conservă. Pentru constructorul de atunci, MBS Group, duhnind prin toți porii a Partidul Democrat, a fost floare la ureche să câștige licitația, mai ales că se zvonea că inițialele MB vin de la Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian.

Exact în același timp, s-a construit și bazinul de la Debrețin. Acela a costat jumătate din conserva orădeană, dar are în plus un bazin mai mic, pentru încălzire, iar construcția arată civilizat, cu multe spații vitrate. Asta ca să înțelegeți ce ereditate încărcată are ctitoria MBS, care a început să se degradeze înainte de a se usca cerneala pe ordinul de plată.

Orădenii au înghițit gălușca și s-au apucat să repare bazinul. De obicei, când e vorba de reparații, este de preferat ca acestea să le facă firma care a și construit investiția. Numai că mi se pare că e scandalos să-i aduci tot pe cei de la MBS, ca să dea și al doilea tun.

Așa că, ceea ce trebuia să coste inițial 1,4 milioane de lei și să dureze o jumătate de an s-a întins pe mai bine de doi ani și a ajuns la fabuloasa sumă de 16,6 milioane de lei sub ochii umezi și nedumeriți ai șefilor de la Direcția Patrimoniu Imobiliar care coordonează lucrarea.

Eu credeam că firma pedistă a dispărut de mult și că patronii s-au dat la fund, dar, iată, noi îi resuscităm! În momentul de față încă nu știm când va fi gata lucrarea și câți bani se vor mai da, dar un lucru e cert: dacă cineva te prostește o dată, ai căzut de fraier, dar dacă și a doua oară o pățești, ești prost de-a binelea!

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
pt domnul Chirila
ai putea domnule redactor-sef sa iesi in piata Unirii si sa iti dai foc la diploma de studiu...!!!
Postat 07 August 2022, 10:03 de Fradi
Am mai zis și o mai zic
Prioritizare! UE ne dă bani da noi îi aruncăm. Bine aici banii primăriei. În același timp încă mai sunt sute de străzi neasfaltate în oraș și dacă se cere ceva primim răspuns că nu sunt fonduri pentru toate. În continuare sunt oameni care stau pe aceași stradă de 30 de ani și nu au asfalt. În Oradea! Și primăria aruncă cu banii. Câte toalete în școli se puteau renova de acolo?
Postat 07 August 2022, 08:50 de Vio_427
Suntem masochisti!
Alta explicatie nu gasesc pt. faptul ca votam sa fim furati/batjocoriti/umiliti in casa noastra de niste escr*ci pripasiti pe aici, niste vinituri!
Postat 07 August 2022, 08:32 de ili3
Bazinul olimpic e cireasa de pe tort
Scârbit am decis că nu mai votez PNL pentru Oradea. Parcari la pret triplu, suprataxare pe toate planurile, impozite la cota maximă, lucrări de dragul lucrului, blocaje în tot orașul....... Iar cireașa de pe tort e bazinul olimpic închis în bătaie de joc! Bașca au nationalizat și bazinul Nymphea.... Hai sictir că mi-a ajuns!
Postat 07 August 2022, 00:20 de Pepe
traiasca partidul
sportul in sine nu este prioritar pentru administratia locala dupa zisele unui membru de partid..,(Ne place să ne mândrim cu David Popovici) dar din pacate nici oradenii nu sunt prioritari pentru ei
Postat 06 August 2022, 17:02 de tepes
Cu toti banii astia unde putem inota in Oradea?
Tineti bazinul inchis de 2 ani jumate..... Ari preluat bazinul olimpic de la Nymphea si l-ati inchis publicului.... Da noi astia fraierii unde putem sa mergem la inot? Btw, am fost la bazinul din Debrecen... E 15 lei intrarea, acces 3 ore si primesti cheie de acces electronic la vestiar cu panou de comanda centralizata. Arata mult mai bine ca bazinul nostru olimpic in 2020- cand s-a inchis
Postat 06 August 2022, 16:56 de Pepe
Fara acoperis
Si la cererea Bolovanului s-a renuntat si la acoperisul culisabil. Ca sa fie ieftin, sa se poata lauda la TV ca a facut reparatii ieftine, si e inutil acoperisul retractabil, ca vara ia un bazin exterior de la strand ca nu se poate sta de caldura.
Postat 06 August 2022, 16:40 de adi13
"Bihoreanul" = 2lei bucata
Vezi, daca pui asa pret mare pe ziar? Nu-si permit sa-l citeasca organele abilitate. Altfel, ar putea afla minunatie de text: "Așa că, ceea ce trebuia să coste inițial 1,4 milioane de lei și să dureze o jumătate de an s-a întins pe mai bine de doi ani și a ajuns la fabuloasa sumă de 16,6 milioane de lei sub ochii umezi și nedumeriți ai șefilor de la Direcția Patrimoniu Imobiliar care coordonează lucrarea."
Postat 06 August 2022, 16:17 de excalibur
::::::::::::::::
Care-i problema? Plătesc oradenii! Oricum sunt printre cei mai darnici din tara cu propria primarie. Mai o taxa noua, mai o majorare de impozit și iese matematica ca doar banii sunt pentru investitii!!!! Pe ce investim și mai ales cum e mai puțin important, cheltuiala sa fie cu titlu de investiție.(de altfel da. Nici în parcurile industriale din jurul orașului nu găsești o clădire mai urata ca bazinul asta olimpic dar cu asta ne-am cam obișnuit din păcate. Dacă în urma cu o suta sau doua sute de ani construcțiile erau făcute cu mult bun gust și valoroase arhitectural în zilele noastre jur ca parca cei din primărie transpira sa le facă cât mai urate și hidoase și le iese! )
Postat 06 August 2022, 13:28 de Robert
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON