URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Ianuarie 2015, 10:33

Tu îţi cunoşti judeţul? Retipărită în China, Monografia Bihorului cuprinde peste 2000 de fotografii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cele mai pitoreşti locuri ale judeţului, monumentele istorice, dar şi frumuseţea unor locuri ascunse se află în cea mai nouă monografie a judeţului Bihor, reeditată şi lansată luna trecută, de artistul fotograf Ovi D. Pop.

Volumul, ajuns la a şasea ediţie, are în total 200 de pagini în care oferă informaţii despre toate monumentele istorice din judeţ, dar şi despre atracţiile turistice, actualizate. În ea, cei care o răsfoiesc pot vedea inclusiv clădiri nou reabilitate. "Cum aud că s-a mai reabilitat, de pildă, o biserică, mă duc să o pozez", a spus Ovi.

Faţă de ediţia precedentă, noua monografie aduce în plus circa 500 de poze, realizate atât în subteran, cât şi din aer, cu elicopterul. "Cam 35% sunt fotografii noi, iar 50% sunt reeditate. Sunt vreo 2000 de imagini în total, din toate cele 400 de sate din Bihor", a precizat autorul.

Scris în limbile română, maghiară şi engleză, volumul are câte o pagină dedicată fiecărei comune sau oraş. Astfel, cititorii pot afla atât informaţii despre poziţionarea localităţilor, cât şi obiectivele turistice ce merită vizitate.

Dacă ediţiile precedente au fost realizate în parteneriat cu Consiliul Judeţean Bihor, de data aceasta autorul a suportat costurile de unul singur. De altfel, pentru că în ţară tiparul costa foarte mult, noua ediţie a monografiei Bihorului a fost tipărită în China, costurile fiind reduse cu circa 30%.

Monografia judeţului Bihor este disponibilă în două versiuni: una de lux, adică cu coperte tari, care costă 100 de lei, şi una soft, care costă 70 de lei. Ambele pot fi cumpărate din librării din oraş, exceptând Humanitas, dar şi de la King Art, respectiv de la sediul firmei Duran's Press, de pe strada Iuliu Maniu (https://www.facebook.com/www.durans.ro).

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
mai bine un apps pt mobil
eu vreau o aplicatie desteapta pentru mobilul meu destept, nu un obiect mare, pe care sa se puna praful in biblioteca. a cam trecut vremea acestor carti mari :) indiferent ca-s tiparite frumos si cu sclipici in China
Postat 22 Ianuarie 2015, 20:05 de vg
Scapare
Oare cati ani mai trebuie sa treaca ,sa scapam de tzeparul asta fomist.....?
Postat 20 Ianuarie 2015, 10:36 de User anonimizat
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON