URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 23 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
A fost o perioadă în care tramvaiul a intrat în dizgrație, nu doar la noi, ci cam peste tot în Europa. Și în Oradea am pierdut linii importante, pentru că e mult mai ușor să tragi un asfalt peste șine decât să deschizi trasee noi, care presupun săpături, traverse, muncă multă.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
La data de 5 octombrie 2024, Curtea Constituțională a admis o contestație formulată de doi cetățeni și a anulat o Decizie a Biroului Electoral Central prin care se dispusese înregistrarea candidaturii pentru funcția de Președinte al României a doamnei Diana Ivanovici Șoșoacă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
28 Iunie 2017, 11:38

Tricolorul, cinstit la înălţime: Patru soldaţi au urcat cu steagul românesc pe Vârful Bihor (FOTO)

Tricolorul, cinstit la înălţime: Patru soldaţi au urcat cu steagul românesc pe Vârful Bihor (FOTO) sursa foto: Facebook / Florin Dârjan
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De Ziua Drapelului, patru soldaţi din Sălaj au cinstit simbolul României pe vârful Munţilor Apuseni.

Militari ai Batalionului 317 Sprijin Logistic Voievodul Gelu Zalău, din cadrul Regimentului 69 Artilerie Mixtă Silvania din Şimleul Silvaniei, alături de membri ai grupului Invictus România, au arborat tricolorul pe Vârful Bihor, după ce au instalat un catarg din materiale cărate în raniţe.

Soldaţii şi-au dorit să celebreze Ziua Drapelului la altitudinea de 1.849 metri, pe vârful cunoscut şi sub numele Cucurbăta Mare.

Potrivit adevarul.ro, pe munte au urcat plutonier major Florin Dârjan (coordonatorul acţiunii), locotenentul Adrian Vasile, plutonierul major Laurenţiu Lăpuşte şi sergentul major Gabriel Boticaş.

Cei patru au pornit în călătorie duminică, la orele dimineţii, şi au plecat din Zalău până în Arieşeni cu maşina. De acolo, până pe pisc au urcat pe jos, cu raniţele în spate.

"Am urcat circa 15 kilometri până în vârf, îmbrăcaţi în uniformă militară şi purtând fiecare în spate o raniţă grea de 20 kilograme. Am dus cu noi un catarg, sacii de dormit, cortul, precum şi cimentul şi nisipul necesar pentru a putea arbora drapelul. Toate acestea, pentru a cinsti acest simbol naţional", a precizat plutonierul major Dârjan.

Militarii au înnoptat pe munte, pentru ca la primele ore ale dimineţii să instaleze catargul şi să înalţe drapelul României, pe care au trecut denumirea unităţii. După ce au salutat tricolorul, sălăjenii au intonat, în pas de marş, cântecul istoric "Treceţi batalioane române Carpaţii". "A fost cam rece, dar am venit pregătiţi cu echipament de munte, aşa că noaptea a trecut cu bine", a mai spus coordonatorul expediţiei.

Demersul reprezentanţilor Batalionului 317 este al treilea de acest fel, după ce anul trecut, şapte militari zălăuani au urcat pe Vârful Vlădeasa, iar în 2015, alţi 12 au cucerit Vârful Moldoveanu, pentru a cânta Imnul Naţional. În vârstă de 43 de ani, Florin Dârjan a fost implicat în toate aceste expediţii, ba chiar şi în diverse activităţi dedicate sprijinirii veteranilor participanţi la acţiunile militare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5973 RON
  • 1 EUR = 4.9731 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON