URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
18 August 2015, 11:50

Trei victorii din patru posibile, pentru handbaliştii de la CSM Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De la reluarea pregătirilor, handbaliştii echipei CSM Oradea au disputat deja patru jocuri amicale, de verificare. Toate cele patru meciuri au avut loc în compania unui singur adversar - Universitatea Cluj, colega de serie din liga a doua.

În total, din cele patru dispute, elevii antrenorului Sebastian Tudor au reuşit să obţină trei victorii şi au suferit o singură înfrângere.

Astfel, după ce cu o săptămână în urmă au jucat la Arena Antonio Alexe, unde s-au impus la limită de fiecare dată, cu scorurile de 35-34 şi 32-31, jucătorii de la CSM Oradea au câştigat un meci şi la Cluj, în revanşa amicală de la sfârşitul săptămânii, scor 23-22, iar mai apoi, în ultima confruntare, au cedat cu 22-28.

În jocurile de la Oradea, elevii antrenorului Sebastian Tudor s-au impus de fiecare dată, deşi formează o echipă tânără, schimbată faţă de vechiul sezon. Astfel, mai întâi au câştigat cu 35-34, după ce la pauză au condus cu 20-17, iar mai apoi cu 32-31, după ce la jumătatea confruntării s-a consemnat egalitate, 15-15.

La Cluj, antrenorul orădean a plecat însă doar cu opt jucători de câmp şi doi portari, având pe banca de rezerve un singur jucător.

Cu toate că au apărut inclusiv probleme medicale, jucătorul Devid Munea accidentându-se grav şi fiind transportat la spital, echipa CSM s-a impus în prima partidă cu scorul de 23-22, deşi în ultimele 16 minute jucătorii orădeni au evoluat fără antrenorul Sebastian Tudor, care s-a deplasat cu accidentatul la spital.

"Doresc să remarc unitatea echipei şi dârzenia de care a dat dovadă. Iată că, deşi nu am putut să fiu alături de ei pe final, jucătorii au strâns rândurile şi au reuşit să câştige acest meci, cu 23-22", a declarat tehnicianul Sebastian Tudor.

În acest prim meci de la Cluj, antrenorul orădean l-a remarcat în mod special pe portarul Paul Simulescu, care a apărat foarte bine, dar şi pe Alex Păuna, un jucător venit de la Universitatea Craiova, cel care a fost cel mai eficace, cu 11 goluri marcate.

De precizat că, pe lângă lotul restrâns de jucători, la Cluj, formaţia orădeană nu a avut nici maseur. În aceste condiţii, în meciul al doilea, de ziua următoare, oboseala s-a resimţit din plin, iar echipa bihoreană a trebuit să se recunoască învinsă, cedând la o diferenţă de şase goluri, cu scorul de 22-28. Dată fiind accidentarea lui Munea, CSM nu a mai avut pe banca de rezerve nici un jucător. În această partidă, Răzvan Niţu a fost cel mai eficace handbalist orădean, marcând 8 goluri.

Pentru cele patru meciuri cu clujenii, antrenorul CSM-ului a avut la dispoziţie lotul de jucători format din: Paul Simulescu şi George Duma – portari; Angelo Svoboda, Cosmin Oşvat, Răzvan Niţu, Răzvan Radu, Szilagyi Eduard, Devid Munea, Georgel Haiduc, Alex Păuna, Cătălin Crăciun şi Alin Drăgan – jucători.

Pentru completarea lotului, Sebastian Tudor este în discuţii avansate cu Stelian Babici, care a fost plecat în Belgia şi care este dispus să se reîntoarcă la echipă, dar şi cu un pivot de la HC Adrian Petrea Reşiţa, Zsolt Steiner, care va fi împrumutat timp de un an.

În ceea ce priveşte următoarele jocuri de pregătire, handbaliştii de la CSM Oradea vor participa în perioada 21-23 august la un patrulater la Baia Mare, organizat de Academia Minaur din localitate, unde vor mai participa, pe lângă formaţia locală şi CSM Satu Mare (principala candidată la promovare din seria de vest în acest an) şi Universitatea Cluj.

Pe 2 septembrie, la Debrecen, CSM Oradea va întâlni echipa naţională a Dubaiului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON