URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Februarie 2021, 19:17

Trei români au încercat să păcălească un englez pentru a-i cumpăra mașina mai ieftin. Ce i-au făcut unui Audi A5

Trei români au încercat să păcălească un englez pentru a-i cumpăra mașina mai ieftin. Ce i-au făcut unui Audi A5 (Sursa foto: Captură video - Thesun.co.uk)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Trei români au devenit vedete în presa britanică, după ce au încercat să păcălească un englez să le vândă o maşină Audi A5 la preţ mai redus.

Potrivit publicaţiei The Sun, incidentul s-a petrecut săptămâna trecută în localitatea Tiptree, Essex. Un bărbat şi-a scos la vânzare maşina la preţul de 7.000 de lire sterline, iar sâmbăta trecută au ajuns la el acasă trei români care s-au arătat interesați de autoturism.

În timp ce britanicul, în vârstă de 34 de ani, prezenta autoturismul şi caracteristicile sale, unul dintre români i-a atras atenţia că roata de rezervă are o problemă şi l-a chemat lângă el, în spatele maşinii, pentru a-i arăta.

În timp ce englezul îi explica românului că totul este în regulă, un altul, aflat în faţa capotei a turnat ulei, dintr-un flacon de suc, în compartimentul în care se afla antigelul, lichidul de răcire, făcând, astfel, ca maşina să scoată un fum dens. Totul, pentru a cere apoi un preţ mai mic pentru o presupusă defecţiune a motorului.

"Nu era nimic în neregulă cu roata şi m-am dus să-i arăt. Şmecheria lor, după ce au turnat ulei, era ca apoi să spună că este arsă garnitura de chiulasă şi apoi să-mi ofere o nimica toată pe maşină, deşi era într-o stare perfectă de funcţionare. Nu-mi vine să cred că au avut tupeul să facă asta chiar în faţa casei mele" a mai spus englezul.

Manevra celor trei a fost văzută de soţia englezului, aflată la fereastră, care şi-a dat seama de escrocherie şi i-a atras atenţia acestuia, strigând. În acel moment, cei trei români au fugit în maşina argintie cu care au venit, a povestit ulterior britanicul pentru The Sun.

Omul a pornit apoi motorul mașinii, iar un nor de fum dens a ieşit din eşapamentul autoturismului.

Publicaţia britanică mai notează că englezul a făcut o plângere la Poliţie şi aşteaptă să vadă factura de reparaţii, temându-se că daunele sunt mari. Incidente similare au mai avut loc în Essex şi în estul Londrei.

Vezi înregistrările camerelor de supraveghere pe Thesun.co.uk!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
CrisDumi este bolnav
CrisDumi este bolnav.... deasta nu are nici o ocupatie
Postat 02 Martie 2021, 09:33 de TanarSiNelinistit
CrisDumi experta
De la acoperisurile "in trei ape", continuand cu arhitectura sistemelor de calcul, navetele spatiale si rachetele purtatoare, nu exista domeniu in care CrisDumi sa nu ofere "consultanta si expertiza", iar cand vine vorba despre vacinuri, cei de la OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), umbla cu caietul de notite dupa el. "Doamne mare Ti-e gradina, poarta e deschisa iar prostii se inghesuie sa sara gardul".
Postat 28 Februarie 2021, 14:34 de B90
Dacă era în România
....vânzătorul mai și își căpăta ceaiu că s-a prins de excrocherie;)))))
Postat 28 Februarie 2021, 08:37 de crisan
CrisDumi
Doar in capul tau și a lui Dragnea
Postat 27 Februarie 2021, 21:37 de Sandu2100
Ăsta-i de fapt "grosul" ...
... diasporei române !?!
Postat 27 Februarie 2021, 20:18 de CrisDumi
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON