URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Septembrie 2020, 09:51

Trei depozite ilegale de rable, depistate de comisarii de mediu în Bihor. Un „afacerist” ardea banchetele din maşini la marginea unei păduri (FOTO)

Trei depozite ilegale de rable, depistate de comisarii de mediu în Bihor. Un „afacerist” ardea banchetele din maşini la marginea unei păduri (FOTO) sursa foto: Garda de Mediu Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un fum negricios suspect i-a condus pe comisarii Gărzii de Mediu Bihor la descoperirea unor afaceri clandestine şi dăunătoare mediului. În comunele Sălacea şi Cherechiu, au găsit trei curţi în care erau proprietarii făceau, ilegal, dezmembrări auto.

„Aceste locaţii aparţin unor persoane fizice, neautorizate din punct de vedere al protecţiei mediului şi care nici nu deţin autorizaţie de funcţionare eliberată de UAT-uri”, se arată într-o informare transmisă vineri de instituţie.

Practic, în curţile lor, cei trei bihoreni adunau rable pe care le dezmembrau, pentru a le valorifica componentele. „Dezmembrarea autovehiculelor avea loc la domiciile acestora, în condiţii improprii, astfel încât la aceste locaţii erau depozitate atât piese auto, componente auto, rezervoare de combustibil şi diverse deşeuri amestecate. În toate cele trei cazuri, s-a sistat activitatea, iar proprietarii imobilelor unde s-a desfăşurat această activitate au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare de 2.000 şi s-a dispus eliminarea deşeurilor de pe amplasament”, a mai transmis Garda de Mediu Bihor.

Mai grav este că unul dintre „afacerişti” a dat foc banchetelor şi altor componente din plastic la marginea pădurii aflată la intrarea în satul Otomani.

De altfel, observând fumul astfel produs au declanşat comisarii de mediu controalele în urma cărora i-au depistat pe toţi cei trei ilegalişti.

Incendiu Otomani

În această acţiune, comisarii de mediu au fost însoţiţi de poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Criminălităţii Economice şi de la posturile de Poliţie din zonele respective.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Da de ce le trebuie gărzi de corp?
Si pe militienii cine ii insoteste la scandaluri? "Domnii" de la zgarda de mediu de ce nu lucrează dupa amiaza? Vin, constata, cheamă organu si iau banu. Safaca toate demersurile ca si salariul il iau intreg.
Postat 26 Septembrie 2020, 12:14 de scorilo
Mici copii
Astia-s mici copii fata de depozitul din Velenta de pe strada Caii Ferate, unde seara de seara se ard deseuri si gunoaie pentru a extrage metale din ele. Pe aia nu-i vede si nu-i simte nici o autoritate? Treaba se intampla de ani de zile. Si mai sunt niste zone in oras. Dar suntem prea ocupati sa ne laudam cu un oras verde ca sa avem timp si de asa ceva.
Postat 26 Septembrie 2020, 11:19 de oradeanbihor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON