URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Iulie 2014, 16:38

Tradiţionalului turneu naţional de beach-volley de la Oradea, sub semnul întrebării

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Au trecut 17 ani de când în fiecare vară, de obicei în luna iulie, municipiul Oradea este în centrul atenţiei datorită unui sport care a avut o popularitate în rândul tinerilor. Anul acesta, însă, tradiţia ar putea fi întreruptă.

Beach-volley-ul a prins în Bihor în 1997, atunci când Radu Petruş, profesor de volei, a decis să organizeze primul concurs. După ce Petruş a plecat în străinătate, organizarea a fost preluată de Sinka Adam şi Radu Negruţ, de la Beach Volley Transilvania, astfel că de-a lungul anilor sportivi precum fraţii Ion, Vardai, Holhoş, Mascovici, Lele sau Lung au devenit campioni naţionali.

"Nu a fost deloc uşor. Au fost mii de ore de muncă şi sacrificiu. Au fost 17 ediţii ale turneelor naţionale în municipiul Oradea. Culmea, când tradiţia ar fi trebuit să ajungă la maturitate, parcă "corăbiile" se îneacă", susţine Radu Negruţ.

Dacă până acum Primăria Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor s-au implicat an de an financiar în desfăşurare, deocamdată până acum doar municipalitatea şi-a onorat promisiunea de a susţine şi în 2014 turneul, prin asigurarea echipamentului de joc atât la feminin cât şi la masculin.

"Consiliul Judeţean Bihor încă nu a luat o decizie definitivă, totul, dar absolut totul depinzând de Cornel Popa, preşedinte. Horia Carţiş, consilierul personal, a promis că vor fi făcute toate demersurile pentru a salva şi ediţia a XVIII-a, adică cea din 2014 a turneului national", a declarat Sinka Adam.

Organizatorii ar avea nevoie de o sumă care se ridică la circa 20 .000 - 30.000 lei (premiile plus baremurile de arbitraj, cheltuieli minimale). În acest sens, organizatorii principali au depus documentaţia cu toate cheltuielile necesare, în scrisoarea de intenţia adresată în special conducerii Consiliului Judeţean Bihor.

"Ar fi un mare păcat ca acum la maturitate, după şaptesprezece ediţii cu bune şi cu mai puţin bune, să se piardă o tradiţie în Bihor", după cum a mai precizat Sinka Adam.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
NU MAI DEZINFORMATI ,MAI BINE PUNETI MANA
CAMPIONATELE NATIONALE ALE ROMANIEI LA VOLEI DE PLAJA -2013 Contributia financiara a Primariei 17.600. lei Contributia financiara A Consiliului Judetean Bihor 7.000. lei --------------------------------------------- TOTAL = 24.600 lei Pemiile la masculin = 2.000.euro Premiile la feminin = 2.000.euro Echipamentul sportiv asigurat integral de Primaria Oradea ,PARTENER OFICIAL, in colaborare cu Era Sport, pentru sportivi ,arbitri,si organizatori ,in doua culori ,personalizat. Impozit premii fisc = 680. lei echipe inscrise; la masculin 19 echipe =38 de sportivi la feminin 15.echpe = 3o de sportive ------------------------------------ TOTAL = 68. sportivi Calculeaza si informeaza-te d-le .\'\'agent termic\'\',dupa aceea vorbeste si nu dezinforma.. Nu am stiut ca pentru dvs \'\'AGENTUL TERMIC\'\' ,ne iertati , 45.000 lei=24.600 lei,sau ca 20.sportivi = 68.de sportivi Cu banii publici nu te joci pentru ca te arzi.
Postat 08 Iulie 2014, 09:13 de ADAM
vrajeala mare
astia au laut si anul trecut 45.000 de lei in total, de la CJ si de la primarie ! s-o spuna ei lu mutu ca atata costa turneul de volei la care participa 20 de sportivi maxim ! astia-s bani ciorditi, bai !
Postat 05 Iulie 2014, 23:38 de Agentul Termic
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON