URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
01 Februarie 2018, 17:16

Tot mai scump! Prețul benzinei a depășit 6 lei pentru un litru

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

România este campioană la scumpirile carburanților în Uniunea Europeană. Prețul benzinei a depășit nivelul de 6 lei la litru în unele benzinării. Plinul s-a scumpit, astfel, cu peste 70 de lei în ultimul an.

Un litru de motorină a ajuns să fie vândut, în medie, cu 5 lei şi 42 de bani, dar sunt cazuri când ajunge şi la 6 lei.

Preţul de acum e cu 20% mai mare decât la sfârşitul lunii august 2017, înainte de reintroducerea supraaccizei la carburanţi.

Motorina a ajuns să coste în România mai mult decât în alte ţări mult mai bogate din UE, precum Austria, Spania sau Luxemburg.

Și benzina s-a scumpit cu aproape 70 de bani pe litru de la sfârşitul lui august 2017. În ianuarie 2017, un litru de benzină putea fi cumpărat cu 4 lei şi 70 de bani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@ poiu
Taxele din carburant (accize + tva) sunt in procente, mai putin supraacciza care e in suma fixa (7 eurocenti/litru). Regula de 3 simpla ne arata ca daca creste pretul carburantului la poarta rafinariei, automat si pretul final (cel cu taxe) va fi mai mare.
Postat 02 Februarie 2018, 15:40 de User anonimizat
un om destept
calcula o data ca la pretu de baril = 0, litrul de motorila, din cauza taxelor si accizelor legale ar fi undeva la 2 lei. Asta cand pretul la pompa era la 4 lei si ceva. Deci nu petrolistii ridica preturile. Mai citeste
Postat 02 Februarie 2018, 14:23 de poiu
@demos, @ poiu
Gogosi va vind petrom, omv, mol si ceilalti petrolisti. Ce voiam sa spun si nu ati inteles e ca procentul de taxe din pretul carburantului, e acelasi ca si acum doi ani doar ca pretul a crescut pe motivele pe care le-am prezentat (asta spun petrolistii). Ce e interesant: nici o data preturile nu au scazut, indiferent de cotatiile internationale, lucru pe care nici o guvernare nu la sesizat. Asadar ca sa intelegeti: nemultumirea mea e fata de petrolisti in primul rand, ca la taxe se pricep toti politicienii, ca-s de stanga sau de dreapta.
Postat 02 Februarie 2018, 12:52 de User anonimizat
@bihoreanoradean
Nu ne vinde gogosi ca nu suntem toti prosti, pretul barilului nu a crescut, din potriva. La noi combustibilul e mai scum detat in aproape toate tarile din UE. Din vina lui buna sau a politrucilor psd-isti? In anul de gratiere 2018 pretul carburantului este mult mai scump decat a fost atunci cand au scos acciza, iar barilul de petrol este sensibil egal cu cel de atunci. Gunoaiele tale de pesedei si tariceni ne spun ca pretul nu a crescut, iar fata de anul trecut pretul pe litru este mai mare cu aproape 1,5 lei. Nenorocitilor, asa ca linge blide in continuare, dar taci naibii aici ca ne infurii si mai tare bihoreanoradean
Postat 02 Februarie 2018, 08:33 de demos
@bihorean oradean
Cuvinte mari... Mai pe înțelesul poporului, unde s-a scumpit pe piata mondiala barilul de petrol? Adica e sub 70$ oriunde si pw oricare piata te uiti. Companiile petroliere sunt private tocmai pebtru evitarea jocurilor politice. Care exploatare petroliera e "de stat" in lume? Ne referim la cele care influenteaza cotatia barilului, nu la un camp cu 3 4 sonde. Versurile astea ti-au ramas de pe vremea cand spuneai povesti cu Duban academicienei. Deci lasa cotatiile internationale ca toti stiu sa dea cautare pe bullshit generator.
Postat 02 Februarie 2018, 01:05 de poiu
@ demos
Psd-ul a reintrodus supraacciza pe care tot ei au scos-o in scop electoral. In aceste conditii carburantul nu ar trebui sa coste mai mult decat in 2016, inainte de eliminarea supraaccizei. Majorarea de pret se datoreaza cotatiilor internationale de pe bursa dar si lacomiei companiilor petroliere care sunt PRIVATE si care controleaza piata carburantului din Romania. psd-ul are vina ca a acceptat privatizarea petrom-ului si concesionarea resurselor interne de petrol, in conditii total neavantajoase pentru Romania dar asta e o alta poveste.
Postat 01 Februarie 2018, 20:30 de User anonimizat
Mulțumim psd-ului
.... sper sa îi vedem pe toți pesedistii arzând cu benzina pe care au scupit-o.
Postat 01 Februarie 2018, 18:09 de demos
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON